Fridolin: Ett samhällsmisslyckande att 5500 svenska barn inte går i skolan

SKOLAN. Det är ”ett djupt samhällsmisslyckande” att minst 5500 barn missade mer än halva höstterminen förra året, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) till Kalla fakta. – Jag blir förbannad och jag blir ledsen, säger Fridolin, som menar att skolorna måste ta ett större ansvar.

Ni kanske inte tror det, men den här lille gossen är faktiskt Sveriges utbildningsminister som föredrar att satsa på afghanska män i stället för svenska barn. 

-Pettersson blir förbannad på UTBILDNINGSMINISTER Gustav Fridolin (MP) som medger att skollagen från 2011 kan vara för otydlig.

Migrationsuppgörelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet träffades mellan Regeringen Reinfeldt och Miljöpartiet i mars 2011, då valde Fridolin asylinvandring framför att satsa på den svenska skolan. Allt för att hindra Sverigedemokraterna från att få inflytande.

Från 2014 har Gustav Fridolin varit utbildningsminister, herr Fridolin har alltså haft sju år på sig att göra om en otydlig skollag men Gustav har valt att satsa på ljugande afghanska män i stället för svenska barn.

Är du nöjd Gustav? Du valde 9000 afghanska män framför 5500 svenska barn…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

24 thoughts on “Fridolin: Ett samhällsmisslyckande att 5500 svenska barn inte går i skolan

  1. ”Djupt samhällsmisslyckande”. Patetiskt uttalande av en som har det yttersta ansvaret.

  2. Rolig karikatyr längst ner. Dock visar ju den senaste mätningen att stödet för sosseadeln stigit rejält. I stället för att skratta åt sossekoryféernas rådvillhet kan man flabba uppgivet över väljarnas godtrogenhet.

  3. Jag tycker att det är helt fel att kalla denna bebis för HERR.
    Jag kallar inte ett litet barn för HERR.

    • De totalt sinnessvaga ( 7-klövern med vänstergökar ) kallar ju skäggiga gubbar för barn, så…… ?
      Idiotin i banandiktaturen 🍌 Sverige, är fullständig !

  4. TYVÄRR går det inte att FÖRA NÅGON SOM HELST vettig debatt i SVERIGE så länge man debatterar med FOLK som bara står i STARTGROPARNA med LÖPARSKORNA PÅ för ATT SÄTTA DIT EN för RASISM!

    • Den politiska debatten i Sverige är död på grund av att det bara finns ETT politiskt parti i Sverige och SD kan ju inte debattera med sig själva.

  5. Jag bor i Västerort . När skolan är slut
    Beger en del (inte alla) familjer till sitt hemland
    Som de flytt i från .Det återkommer
    Ofta i oktober. ! 1. HUr har de råd, nästan
    5 månader. 2.Hur ska barnen (många av dem
    Mkt dålig svenska) klara skolan. 3. Vad gör
    Skolan/sociala? . Jag har som morförälder
    Sett o hört skolpersonal vrida sig inför dessa
    Frågor.De är livrädda för att stämpeln R…..
    Föräldrarna (inte alla) vet det här.
    De ställer orimliga krav och lärararna backar
    Arma land

    • En sak glömde du. HUR TÖRS DOM. om Sverige återsänder dom så säger dom att om vi återvänder så dödar dom oss. Men att åka tillbaka på semester det går bra. VILKA DJÄVLA HYCKLARE.
      Och Absurdistans muslimska regering går på detta tillsammans med sina trogna idiotiska väljare.

  6. Det är väl inget samhällsmisslyckande egentligen, det är ett stort misslyckande från hans sida. Nu försöker han få det att se ut som att han inte gjort fel, då skyller man på samhället och det svenska folket.
    Synd att tjänstemannaansvaret är borttaget, då skulle många i regeringen och andra anställda inom statligt/kommunalt få sparken med omedelbar verkan. Det ska vara fängelse för vissa, sedan ej anställningsbara inom stat eller kommun. Ifall någon anställer dom inom stat eller kommun, då ska den i fängelse

    • Jag är Pursvensk men blir ändå ledsen när jag ser din signatur.
      Kan du inte bara kalla dig för Finnen?

      Finnarna började komma till Trelleborg redan på 1950- talet. Än har ingen varit otrevlig mot mig. De är bra folk.

      Beträffande Tjänstefel så finns det i Brottsbalken Kap 20.
      Återkom 1989. Lagen stadgar upp till 6 års fängelse.

      Orsaken till att ingen döms, nästan, är inte fel på lagen. Det är korruptionen i det så kallade rättsväsendet som är problemet.

      F.ö. kan jag ge dig två lättlagade recept. ”Finsk Middag för två” och ”Finsk Sommar-soppa”. Uppskattade rätter!

      Vänligen
      Tomas.

      • Namnet kommer sen ca 20 år tillbaka i tiden, när man satt och festade med polarna. Man vart full och polarna kom på namnet Fyllfinnen, därefter har det hängt med. Inget jag bekymrar mig över, gamla fördomar från förr blev mitt smeknamn. Jag ser det som ett gammaldags fördomsfritt namn, typ en gammaldags fördomsfri negerboll

    • Dessa höga toppar bryr sig väl inte. Dom kan ju göra hur dom vill mot det Svenska folket. Det värsta som kan hända är ju att dom får ett nytt toppjobb och samtidigt behålla sin skyhöga lön från det förra jobbet live ut.

  7. Jag hörde ett inslag med korta intervjuer i TV-nyheterna (TV4?). Utöver Fridolin som är förbannad, vilket han borde begripa inte gör någon nytta och styrning av sakfrågan, så tror jag att jag räknade på fingrarna till fem andra myndigheter som har ansvar. Rektor, Skolinspektion osv. Alla var bedrövade och sa att vi måste ändra rutiner, se över, samverka osv.

    Den svenska modellen där ingen har det direkta ansvaret och som ska kunna avsättas om man inte löser uppgiften. Det kan aldrig fungera med delat ansvar i en diskussionsklubb.

    • Det finns ingen myndighetsperson i Sverige som har ansvar för någonting. Alla har lärt sig frasen ” DET ÄR INTE MITT BORD ” utantill.

  8. Detta är en pajas som man inte kan ta på allvar. Som man säger i England ” A comlete waste of space”

Kommentera