Deras budskap är väldigt standardiserad ytterhöger. De vill ha lag och ordning och är emot invandring…

UTRIKES. Ultrahögern, extremhögern med flera namn har media satt på partiet Vox som överraskade stort och vann 12 mandat i söndagens val i spanska Andalusien. Socialdemokratiska PSOE riskerar därmed att förlora makten – en jobbig tankeställare för premiärminister Pedro Sánchez i Madrid.

Andalusien

– Tack till de 400 000 andalusier som systematiskt har blivit förolämpade i denna valrörelsesäger Vox-ledaren Santiago Abascal och fortsätter – I dag har vi fått nyckeln till San Telmo för att kasta ut den socialistiska korruptionen.

Socialdemokraterna förblir största parti även denna gång, men med endast 33 av de 109 mandaten, enligt preliminära siffror, alltså långt ifrån majoritet.

Därmed blir det frestande för högerpartiet Partido Popular (PP), med 26 mandat, och högerliberala Ciudadanos, med 21 mandat, att ta stöd av Vox för att ta makten.

Vox bildades kring årsskiftet 2013–2014. Den 42-årige basken Santiago Abascal har sina politiska rötter i konservativa Partido Popular (PP). Och det är just från PP och mittenhögerpartiet Ciudadanos som Vox mest lockar över väljare.

Besvikna på de traditionella partierna attraheras dessa högerväljare – företrädesvis män med högre inkomst än genomsnittsspanjoren – av Vox mer hårdhänta agenda, exempelvis:  Mot invandring i den skala som premiärminister Sánchez tillåter, mot EU:s inflytande, mot islam, för patriotism, för en starkt centraliserad stat, för strängare abortlagar.

– Deras budskap är väldigt standardiserad ytterhöger. De vill ha lag och ordning och är emot invandring, säger politikanalytikern José Fernández-Albertos på tankesmedjan CSIC till BBC och SVT.

-Pettersson kan inte så mycket om spansk politik, men om lag och ordning samt begränsat invandring, mot islam, mot EU är extremhöger och ultrahöger, så kan jag köpa det mesta, dock inte allt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Deras budskap är väldigt standardiserad ytterhöger. De vill ha lag och ordning och är emot invandring…

  1. Det växer sakta fram nya partier i de flesta Europeiska länder som går helt på tvärs med de gamla partierna som alla verkar helt mutade in på globalismen.
    Folk vaknar mer och mer för vad som pågår. Och då de etablerade partierna inte har någon annan moteld mot sanningen än att ta till smädeord och fula uttryck som rasister och nazister för att avskräcka folk att engagera sig och sympatisera.

    Gemensamt kallas de också för yttersta högerpopulisterna med mera.

    • Har inte hört vad 6 klövern igentligen anser om dagens parti V, f.d Vänsterpartiet kommunisterna !
      Men uppenbarligen så har kommunismen i dagens Sverige en plats i i den politiska familjen och det populistiska högerspöket SD har fortsatt kvar sin hedersplats på läktaren.

  2. Vad gäller facebook så gick jag aldrig med i den soppan. Misstänkte att det skulle ske registreringar av åsikter och annat om människor på nån server, vilket numer visat sig stämma. Har aldrig ångrat mig, nu verkar många även i Amerika gå ur dessa vänstersajter, så de kommer så småningom att bara vara kvar för de initierade med de rätta åsikterna som stannar.

  3. Är avstängd på facebok 1vecka för ett inlägg som jag inte gick över nån gräns direekt.har facebok blivit hårdare?någon här som kan berätta om liknande?

  4. VOX är också EMOT KOMMUNISMEN, samt att de Vänsterblivna vill ”utplåna” minnet av FRANCO, som symboliserar Lag & Ordning…

Kommentera