Majoriteten är nöjda med public service säger Jan Helin, SVT

MEDIA.  57 procent av Sveriges befolkning tycker att public service-utbudet är värt pengarna, framgår av en undersökning Sifo gjort på uppdrag av SVT Opinion. Förra veckan fattade riksdagen beslut om att tv-licensen kommer att ersättas av en public service-avgift som betalas av alla över 18 år via skattsedeln. Fyra av tio svenskar tycker inte att utbudet är värt pengarna, rapporterar SVT.

Steget efter…

”Sett till helheten så är resultatet positivt” säger SVTs programchef Jan Helin till SVT. ”Det brukar generellt sett vara 50/50 när man frågar om något är prisvärt. De flesta brukar önska ett lägre pris på något man redan betalar för.”

Av undersökningen framgår också att yngre inte tycker det är lika prisvärt som äldre. De största skillnaderna märks om man synar partisympatierna. Tre partier tycker tydligt att public service är prisvärt: Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet. Minst nöjda är Sverigedemokraterna. 29 procent av Sd-sympatisörerna är missnöjda med utbudet.

-Pettersson noterar att Jan Helin, SVT mannen som öppet förespråkar agendasättande nyheter, alltså propaganda för att lära det svenska folket att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor beställer en undersökning om SVT, alltså om sig själv, som sedan presenteras av SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Majoriteten är nöjda med public service säger Jan Helin, SVT

  1. Jag är mycket nöjd med SVT. I dessa dagar belyser man hemlöshet, psykiatrins fall och LSS haveriet. Verkligheten får aldrig undanhållas!

  2. I SVT-programmet ”Gokväll” 29 nov 2018 intervjuades SVT:s vd Hanna Stjärne av programledaren Linda Olofsson.

    I vanlig ordning fick Hanna Stjärne okritiskt ge sin vrångbild av den nya ”avgiften” och samtidigt hylla bl a SVTs ”oberoende” betydelse på alla tänkbara sätt utan att mötas av några egentligt kritiska frågor eller synpunkter på denna skatt / avgift som påtvingats alla … även de som inte vill eller ens kan se SVT:s utbud. Även SVT:s journalistiska värdefulla gärningar framhölls. Fullkomligt absurt!

    Avsnittet börjar c:a 4 min och 50 sekunder in i programmet på videolänken nedan:

    https://www.svtplay.se/video/19881306/gokvall/go-kvall-29-nov-18-45-2?start=auto&tab=2018

  3. Det väldresserade svenska folket tycker som vanligt det som ska tyckas !
    Token gjorde som dåren sa=Sverige.

  4. Enligt Helin så var väl Aftonbladet guds gåva till mänskligheten, så vad är inte då SVT. Det är hans åsikt som räknas, inte folkets.
    Hade regeringen en dold agenda tidigare, tillsatte Helin till SVT och Eliasson till MSB ? Allt för att mörka hur Sverige ser ut egentligen

  5. ”Förra veckan fattade riksdagen beslut om att tv-licensen kommer att ersättas av en public service-avgift som betalas av alla över 18 år via skattsedeln.”

    De med beskattningsbarinkomst över 18 år som det gäller.
    Övriga är undantagna och klarar sig när det tidigare var licens för TV- innehav.
    Bidragsturisterna med minst en ”Wokpanna” klarar sig nu undan.
    Utländska medborgare med fritidshus här i landet klarar sig också.

      • Avg. från och med nästa år -19 gäller för samtliga över 18 år som har beskattningsbar inkomst här i landet, som får betala årsavg. med TV- skatt oavsett.
        Den tidigare TV- licensen för TV- innehav som har varit under flertalet år slopas vid årsskiftet.
        Innan var det en TV-licens avg. oavsett antalet personer samt
        TV- motagare som fanns i hushållet.
        Således kunde man ha t.ex 2 s.t hemma i bost. – 1 s.t i fritidshuset/ sommarstugan samt 1 s.t i båt/ husvagn/ husbil.
        Efter det nya får en familj på 2 vuxna med 2 hemmavarande över 18 år med beskattningsbar inkomst, att få pröjsa 5.200:- kr. Ifall var och en tjänar före skatt över 130. 000 kr i årsinkomst

        1. 300 kr är maxavg. som ska betalas av alla som tjänar över 130. 000 kr/ år före skatt.
        Tjänar man under då sänks avg.

  6. Majoriteten har ingen aning om hur grundlurade dom är. De tror att SVTs nyheter är ocensurerade och korrekta. I debattprogram och liknande får i regel bara personer som har de rätta åsikterna komma till tals. Sen röstar de ”rätt” dvs på de 7 PK partierna. Snacka om hjärntvätt.

  7. ”Public service är så mäktigt i Sverige att Moderaterna inte vågar ställa krav på SVT och SR. Istället försöker moderatledningen gå public service-bolagen till mötes, trots ett stort borgerligt missnöje med vad som uppfattas vara en vänstervridning.

    Det berättar Gunnar Axén som själv varit riksdagsledamot i Moderaterna och som nyligen gästade SVT Opinion för att diskutera just synen på public service och beslutet om att finansiera de statliga medierna via skattsedeln.

    Han är djupt kritisk till att hans eget parti lade sig platt.

    – Man ville inte riskera komma i konflikt med public service innan valet, säger han.”

    https://nyheteridag.se/moderaterna-ar-radda-att-public-service-ska-ga-till-motanfall/

  8. I synnerhet miljöpartister är nöjda med public service –
    92 procent av dessa var nöjda i senaste undersökning.

    Mindre nöjda är sverigedemokrater med public service –
    27 procent av dessa var nöjda med public service
    enligt senaste undersökning.

  9. Har han gjort undersökningen på jobbet ?
    Känns omodernt att bli påtvingat utbud.
    Som dessutom är ytterst PK.
    Nej, fram för valfrihet.
    Känns sovjet 70 tal……… och det vill väl ingen.

  10. Att Jan Helin är chef på SVT är väl bevis nog för partisk journalistik för att inte tala om Hanna Stjärne.

Kommentera