I landet Absurdistan…


. . . lever härskarna lyxliv, många av dem får lön utan att arbeta, andra flyger på semesterresor för folkets pengar samtidigt som det sparas på resurser till dem som har det svårt.

. . . påstår de styrande att ekonomin är på rätt väg och lånar 64 miljarder.

. . . gör mullorna allt för att behålla makten. Varje gång det drar ihop sig till val lyckas de lura folket med löften om guld och gröna skogar, efter valet är löftena glömda.

. . . pratar partiet om att värna de små i samhället men låter lågavlönade betala 60 procent i olika skatter och avgifter.

. . . är kompiskorruption och lojaliteter är det som ger positioner och toppjobb, inte duglighet och kompetens.

. . . har de som tillhör nomenklaturan garanterad ekonomisk trygghet för resten av livet. De som tillhör kretsen kan njuta av fantasilöner, förmåner, reträttposter och fallskärmar på en nivå som vanligt folk inte ens kan drömma om.

– Pettersson skrev ovanstående hösten 2004, det mesta är sig likt…


10 responses to “I landet Absurdistan…

 • Cesil.

  Jag har länge undrat vad det stod i de SMS som sossarna skickade på valdagen till nysvenskarna, finns det någon som kan översätta från arabiska.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Visst är Sverige är fantastiskt ?

  Gilla

 • Argus

  Efter världens högsta skatter, obligatorisk TV-avgift till ”vänsterliberala medier” så kommer statens monopolistiska nätbolag att införa effekttariffer. På ren svenska kommer du att få betala en hel månad för den millisekund som du hade högsta förbrukningen. Först har de mångdubblat avgifterna för att de ”förstärkt elnätet” och ”byggt ut kapaciteten” sedan höjer de priserna med motiveringen ”kapacitetsproblem”.

  Gilla

 • Grune

  En gång i tiden var Sverige ett föregångsland. Numera existerar inte Sverige längre.

  Gilla

 • S Eriksson

  Kommentarena verkar inte vara helt obefogade.

  Gilla

 • Gammaldags Svensk

  Här har vi ett riktigt ruttet parti som livvnär sig på arbetarklassen. Sossarna utger sig för att stå på arbetalklassens sida men i själva verket utnyttjar man dom i ekonomisk vinning. Arbetarklassen är en majoritet i samhället så de är lämpligt offer för dessa parasiter att uppnå rikedom och makt. Nya dörrar öppnas som få i arbetarklassen kan nå.

  Gillad av 1 person

 • age

  – och det finns fortfarande människor i Sverige som röstar
  på socialdemokraterna – märkligt!

  Gilla

 • AmaTona

  Vi kan bara konstatera att det har inte blivit bättre..
  Sanningen är att det har blivit mycket värre..

  Gillad av 1 person

 • Mr Jordan

  Läste ni om mannen, 59, med prostatacancer? Han hade bara månader kvar att leva, enligt svenska läkare. Sedan drog han till Finland och blev fullt frisk. Sverige är världsklass i sjukvård, humanism, hybris och mytomani.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: