Lööfet faller

Annie Lööfs förtroende hos svenska folket rasar. Det visar Novus undersökning som publiceras idag.

Lööf ser sig själv som närmast oumbärlig och den lysande stjärnan i svensk politik. Det tycker inte väljarna som nu börjar tappa förtroendet på allvar.

Centerpartiet som hamnat i fokus och som själva anser sig ha nyckelrollen i det låsta läge som regeringsfrågan kommit att hamna i, landar bara på 9,2% när de olika opinionsinstituten sammanställt novembers mätningar. Ett uselt resultat för ett parti som ser sig själva som makthavare i en ny regeringskonstellation.

Drottning Annie ler ständigt i TV med påmålat självförtroende, men hon är inte den oumbärliga person som väljarna ser på med förhoppningar. När Novus nu publicerat sin nya mätning av partiledarnas förtroende, rasar hon med 7 procentenheter och placerar sig bakom exempelvis Jimmie Åkesson.

Enligt väljarna är Ebba Busch-Thor den just nu lysande stjärnan. Om Novus undersökning ger en indikation på stödet i ett eventuellt nyval, är kombinationen M+KD+SD den klart starkaste.

SVT

22 thoughts on “Lööfet faller

  1. Spelar ingen roll för det blir inget nyval och Sverige har ingen riktig demokrati så politikerna gör som mer eller mindre de vill.

  2. annie lööf, jag vidhåller fortfarande att, denna globalist är Sveriges farligaste s k ”politiker”. hon säljer sin själ och Sverige till högstbjudande! Så länge hon tappar både i förtroende och politiskt så är jag glad. hon är dyrare, på lång sikt, än vad maud olofsson var/är.
    Får hoppas att Svenskarna vaknat till liv och att ett extraval närmar sig!

  3. Är någon förvånad?

    Både Annie Lööf och Jan Björklund har trots det, alldeles för stort förtroende.

    KD:s och Ebbas starka förtroende siffror, är nu på den nivå, de minst borde ligga på. Klarspråk ska lönas sig, för en politiker.

    • Många är idag helt beroende av sossarna för sin försörjning
      Gäller hela statsbyråkratin, kultursektorn, utbildningssektorn och mediavärlden och övriga kulturmarxister + bidragstagare och muslimer = säkra röster
      Denna satsning startade sossarna redan på 60-talet och drivs fortfarande på trots att regeringen nu är avsatt.
      Eller hur det nu är med det?
      Kommer att ta årtionden att rensa upp!

  4. Utfallet i förtroendemätningen för partiledarna / språkrören som rasade mest, nämligen Lööf, Sjöstedt, Björklund, Lövin, Fridolin m fl kan ju bero på att stora väljargrupper av pursvenskar blivit osäkra på det politiska budskapet förmedlat via SR (Public service).

    Läs mer på:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2493&artikel=7100067

    Hade fler väljare förstått innehållet kunde ju fallet för förlorarna nämnda ovan sannolikt ha blivit ännu djupare.

    • Nu står det mellan om S skall förbli S eller om S skall förvandlas till C. Om det är så att S anammar kraven från C och L så har S förbrukat förtroendet helt bland sina svikna väljare.

  5. ”Lars Bern 29 nov. om Annie Lööfs intriger i regeringsfrågan.”

    Lars Bern förklarar orsakerna till att Annie Lööf först är med och avsätter regeringen Löfvén och därefter säger nej till moderaternas ledare Ulf Kristersson för att i nästa steg erbjuda samarbete med Stefan Löfvén.
    Ett samarbete som bygger på krav som hon vet att Stefan Löfvén knappast kan tillmötesgå.

    • Detta är ett klart och tydligt bevis på att det inte finn några partier som heter S,C,,L, MP eller V, utan det har skapats ett parti som heter SCLMPV.

  6. Precis som alla övriga välgödda och verklighetsfrämmande partiledare i riksdagen så bryr sig inte Ann ie Lööf det minsta om en undersökning om hennes popularitet bland det s.k vanliga simpla folket som hon aldrig beblandar sig med, det mångkulturälskande Lööfet kom mer att klara sig mycket gott i livet ändå oavsett undersökningar och politisk utgång efter valet !

  7. Underbar läsning
    Tamburmajoren Björklund kan inte längre bära upp vikten av sib egen kostym och det lilla Lööfet skiftar motl rött innan hon spricker upp i grenen och rasar till marken

    Steffe verkar dock ha en stabil väljarbas av socialbidragstagare och muslimer

  8. Men då borde det ju bli sommar??? Fast det kan det bli mitt i varga-vintern. För ett litet extra-val, kan ge en liten sommarföraning och vårkänsla i sina spirande blåsippor, som då växer mera fram. Men nu då, att ett Lööf faller, så sitter ju alla de andra Löven kvar. Och spiksäkert, tycks det! Och då blir det ingen vår mer, och absolut ingen sommar. På 4 år. Det blir istället en 4 års VARGA-HÖST. Där lövens långsamma förruttnelse, kommer att sprida sin stank genom varenda por av vår sammhällsvarelse, tills den inte förmår stå upprätt nå mer, utan faller i komma till våren om 4 år. ”För till nästa val igen, kommer han igen, ty det har han lovat!”

  9. Ebba Busch Thor som nu fick hela 33% med +13% har dragit upp KD.
    Det syns vilka som håller på Stefan Löfven som även har ökat med +2%.
    JÅ med 27% med -2% ligger bara snäppet över Annie L som har 26% med sina -7%
    Majoren ligger trea nerifrån på 17% med lika många minus -7%
    som Annie L.
    De båda språkrören ligger långt under nära varandra och har minskat för skolgossen med -3% och Isabella L -5%.

    Fakta/Novusmätningen i siffror

    Frågan som ställdes var ”Vilket förtroende har du för följande partiledare?”

    Nedan anges andelen som svarade stort eller mycket stort förtroende, med förändringar sedan förra mätningen angivet i parentes efteråt.
    •Ebba Busch Thor (KD): 33 procent (+13)
    •Stefan Löfven (S): 33 procent (+2)
    •Ulf Kristersson (M): 32 procent (-3)
    •Jimmie Åkesson (SD): 27 procent (-2)
    •Annie Lööf (C): 26 procent (-7)
    •Jonas Sjöstedt (V): 23 procent (-6)
    •Jan Björklund (L): 17 procent (-7)
    •Gustav Fridolin (MP): 9 procent (-3)
    •Isabella Lövin (MP): 8 procent (-5)

    Undersökningen genomfördes i Novus Sverigepanel med 1047 intervjuer på ett riksrepresentativt urval av personer mellan 18-79 år, den 22-27 november 2018.

    • Finns det någon med hjärnan i behåll som tror på opinionsundersökningar. Dessa institut ringer upp en bråkdel av de röstberättigade i Sverige ( kanske 1000-2000 personer ). Från detta gör dom sina listor.
      Ponera att t.ex. Novus skulle ringa upp enbart Sverigedemokrater, Tror ni då att dom dagen efter skulle skriva ” Sverigedemokraterna fick 100% och alla andra 0%

  10. Att Annie Lööv har något förtroende överhuvudtaget är ofattbart.
    Förutom hos personer med grovt mentala defekter så kan väl ingen sätta sitt hopp till henne.

Kommentera