Vem får betala?

INVANDRING. Pite Havsbad är en stor turistanläggning men också ett av Sveriges största asylboenden. Hyreskontraktet skrevs under flyktingkrisens höst 2015, och Migrationsverket betalar både en kallhyra på 60 miljoner per år och en rad löpande driftkostnader som hittills uppgått till totalt närmare 40 miljoner. De tyngsta posterna är el, vatten, värme, sopor och städning, men där finns också bland annat, skadedjursbekämpning för två miljoner kronor. 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Migrationsverket hyrde 72 lägenheter av Sidsjö Fastigheter till asylsökande. Dessa asylsökare har sedan, precis som på så många andra ställen i landet, förstört lägenheterna enligt följande ur besiktningsprotokollet: ”slitage golv, väggar och tak med håligheter, brännskador, trasiga eluttag och handtag, igensatta avloppsbrunnar, fuktskador, mögel och kackerlackor”

Migrationsverket kräver att Sidsjö Fastigheter ska åtgärda detta på egen bekostnad. Fastighetsbolaget sa upp Migrationsverket men de vägrar flytta och hävdar besittningsrätt…

I Oxelösund hade vi också ett asylboende en tid. Där gick skadedjursbekämpningen på drygt 700.000 kronor. Dessutom var det en massa onormalt slitage, söndersparkade dörrar, vattenskadade golv, tvättmaskiner som bröts sönder, stölder och mycket mer. Migrationsverket betalade kanske 10 procent, försäkringsbolaget en del och fastighetsägaren resten.

Och det är bara några få exempel…

-Pettersson inser att allt detta är kostnader som måste betalas. Migrationsverket redovisar sina utgifter men helt uppenbart borde de varit mycket högre.

Övriga kostnader hamnar på:

  • Hyrorna för skötsamma hyresgäster
  • Högre försäkringspremier

Borde inte asylinvandringens verkliga kostnader redovisas per område:

  • Hur mycket extra kostar polisen?
  • Hur mycket dyrare är rättsväsendet?
  • Vad kostar skolan extra?
  • Bostäderna?
  • Socialkontoren?
  • Infrastruktur som måste byggas ut?
  • Tolkar
  • M.m…

Och för er som tycker att vi inte ska ställa grupp mot grupp kan ta det med Sveriges hemlösa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

10 thoughts on “Vem får betala?

  1. ALLT BEROR PÅ ATT VI SVENSKAR RESER UTOMLANDS PÅ VÅRA SEMESTRAR.

    DETTA ÄR INFORMATIONEN SOM SVERIGES SK. LEDARE SÄGER.
    OCH MÅNGA UTAN EGET TÄNKANDE, TROR PÅ DETTA.

    SJUK – SJUKARE – SVERIGE

  2. De anställda måste tjäna bra för att kunna åka på semester stup i ett så de kan ta med sig skadedjur för en saneringskostnad på 2 mille.

  3. Alla vet det fuñgerar i Sverige men ingen tyar reagera. Det är felet. Vi arbetar psyket nästan fördärvat occh ñär vo ölar två så mötsts vi av ”hat pga patriotism realism och e svensk fana i bakgrunden. ….. äger alla samma camchatter tro

  4. Bor man på ”costa gratis”, så blir ansvars-känslan noll. Lika dant förhåller det sig med Migränverket. Pengarullningen är av gigantiska mått, för det är ju bara skattepengar, som någon annan har trälat ihop.

Kommentera