Åtta nya getton i Danmark

INVANDRING. Den danska regeringens nya kriterier för att klassa områden som parallella samhällen har lett till att åtta nya bostadsområden hamnar på getto-listan. Den innehåller således totalt 29 områden som karakteriseras som getton.

Varje år publiceras en lista över gettoområden i Danmark. Transport, bygg och bostadsminister Ole Birk Olesen (LA) förväntar sig att kommunerna ska satsa på att utveckla dessa områden.

Ett gettoområde innebär ett bostadsområde med minst 1000 invånare, där andelen invandrare och ättlingar från icke-västliga länder överstiger 50 procent. Dessutom måste minst två av fyra fasta kriterier uppfyllas. Arbetslöshet, brottslighet, inkomst och utbildning har betydelse för att bli kallat getto.

Områdena har möjlighet att få extra resurser av regeringen, till exempelvis att riva hus.

Jyllands-Posten

Pettersson noterar att danskarna har problem men att de talar klarspråk, det beror på lågutbildade, utom-europiska invandrare. Alltså samma grupp som ska rädda Sverige och tillhör Stockholms finaste stadsdelar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Åtta nya getton i Danmark

  1. Att… ”Trampa i klaveret”
    ”Göra bort sig”
    ”Göra en felbedömning”
    ”Sitta med skägget i bensåret”
    ”Skapa en massa problem”
    ”Uppleva fullständigt kaos”
    ”Ansvara för en oåterkallerlig katastrof”

    Vad är den gemensamma nämnaren ? Jo, att allt detta och mycket mer därtill, benämns med det missvisande uttrycket ”UTMANINGAR”.

    Vad betyder Sverige, svenskheten, folket, landet, våra traditioner, utvecklingen, vår framtid, tryggheten, vår fortlevnad, –ja, hela vår existens, vårt arv från våra förfäder och allt som gör oss unika och svenska ? När diverse landsförrädare har fått smak på MAKTEN !!!

  2. Ghetton ?
    Det låter så mångkulturellt mysigt, bor någon dansk politiker i något av dessa ghetton eller bor de precis som Sveriges politiker i mångkulturella fria zoner ?

  3. Första steget för att lösa ett problem är att man inser att det är ett problem (utmaning).
    Sverige är som alkolisten som ska sluta nästa vecka men först ett par groggar till.

Kommentera