Svensk BNP minskar

EKONOMI. Svensk BNP minskar med 0,2 procent i det tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal. Det är första gången sedan andra kvartalet 2013 som BNP sjunker jämfört med kvartalet innan, enligt Direkt.

SME Direkts prognosenkät hade på förhand spått en BNP-förändring i intervallet minus 0,3 och plus 0,4 procent. Det var främst hushållskonsumtionen som förklarade nedgången, enligt SCB.

Jämfört med tredje kvartalet i fjol ökade BNP med 1,6 procent.

Enligt den ekonomiska datan hittills har utvecklingen försämrats sedan första halvåret – såväl hushållens konsumtion som produktionen i näringslivet har utvecklats skralt mellan juli–september. Däremot har Konjunkturinstitutets barometerindikator antytt att läget i den svenska ekonomin varit ”betydligt starkare än normalt” under tredje kvartalet, skriver Direkt.

-Pettersson säger att BNP har sjunkit per capita i många år och nu är vi för många som inte arbetar av någon anledning, och då tänker jag inte på pensionärerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Svensk BNP minskar

  1. Satsar inte Sverige på att komma först på alla listor/all statistik, dvs från botten räknat?

    • Det blir som vid sommarens skogsbränder. Världssamfundet får komma in och hjälpa. Feta IMF-lån.

  2. Nä men vänta nu!
    Sverige går som tåget.
    Det går bra för Sverige nu.
    Sverige är en tigerekonomi.
    Och allt har vi Löfven och Rainfeldt att tacka för hur man på bästa sätt ödelägger ett helt land.
    Ett land som inte för så länge sen var världens näst rikaste.
    Tack ska ni ha vi kommer aldrig glömma.

  3. Enligt ”Feministregeringen och deras ekonomiska rådgivare Arnschtadt, är vår tillväxt jätte, jätte, jättebra, PK jublar o njuter varje dag!

  4. Apropå bostadsbristen och en snabbt ökande befolkning i Sverige…….

    Antal påbörjade lägenheter minskar.

    Preliminärt påbörjades byggandet av 39 100 lägenheter under de tre första kvartalen 2018. Det innebär en minskning med 16 procent jämfört med samma period 2017 då 46 700 lägenheter började byggas.

    https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/boende-byggande-och-bebyggelse/bostadsbyggande-och-ombyggnad/nybyggnad-av-bostader/pong/statistiknyhet/paborjad-nybyggnation-av-bostadslagenheter-3e-kvartalet-2018-preliminara-uppgifter/

  5. BNP lär fortsätta sjunka även framöver om en av grundorsakerna är att det arbetas för lite, blir något för 7 klöverns massimporterade pensionsräddarna att fundera på och reda ut !

  6. Enligt Reinfeldt så är det väl pensionärerna med sina otroligt höga pensioner som stjälper Sverige? Eller!

    • Och att de ”jävlarna” lever för länge…Dör vi bara innan 75, behövs inga pensioner, mer än för utlandsfödda.

    • De borgerliga försöker ju gång på gång att få oss att tro att fattigdom leder till rikedom. Ta bort mat och husrum så ökar livslängden och folk får bättre livskvalité.. Typ..

Kommentera