Sanningens ögonblick

REGERINGSBILDNINGEN. Centerpartiets ledare Annie Lööf har i fyra års tid lovat att göra allt för att ersätta regeringen Löfven med något annat. Annie Lööf har också lovat att aldrig agera stödhjul åt S, som om det inte var nog så har Lööf lovat att hennes statsministerkandidat är Ulf Kristersson (M), och hon har lovat att äta upp sin högersko hellre än att släppa fram Stefan Löfven (S). Alltså ingen tvekan om att Annie Lööf menade allvar. Alla som röstade på Annie Lööf och centerpartiet var garanterade att C inte skulle hjälpa S och Löfven till makten. 

Inför valet 2018  släppte Annie Lööf (C) en bok ”Sanningens ögonblick”. I boken har hon en hel att säga om ledarskap. Både i allmänhet, men om sitt eget i synnerhet. Bland annat skriver hon: ”Ledarskap handlar också om att föregå med gott exempel. Det går inte att säga en sak och göra en annan, eller ställa krav på andra som vi själva inte kan leva upp till.”

När Annie Lööf släppte en lista på krav för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister så var den listan ett svek mot sina löften och väljare.

  • Sänkta skatter på jobb och företag.
  • Liberalisera bostads- och arbetsmarknaden.
  • Säkra valfriheten i välfärden.
  • Frihets- och äganderättsreformer för landsbygden.
  • Sänkta marginalskatter.
  • Reformerade turordningsregler.
  • Friare hyressättning.
  • Lägre ingångslön för nyanländas jobb.
  • Sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag.

Vad menar Annie Lööf och Centerpartiet med ”Frihets- och äganderättsreformer för landsbygden”. Tänker Centern ge sig på Allemansrätten eller…jag har mejlat centerns kansli men efter två dagar ännu inte fått något svar.

Annie Lööf är utbildad jurist vid Lunds- och Stockholms universitet, så hon borde veta att avtal ska hållas ”Pacta sunt servanda” på juridikspråk och där hon föddes som Johansson i Småland så betydde att handslag samma sak…

…men ”Pacta sunt servanda” kanske inte gäller i politiken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

21 thoughts on “Sanningens ögonblick

  1. Har ärligt talat aldrig litat på mångkulturella Annie, tror faktiskt att hon lider av obotlig mytomani, precis som övriga politiker !

  2. Som sagt: lita aldrig på en centerpartist eller liberal. Det som gäller denna vecka gäller inte nästa.
    Skamligt att dessa små skitpartier liksom MP ges så stort inflytande.

    • Lita heller inte på nya moderaterna
      Reinfeldts blåsning av svenska folket ligger som en våt trasa över nya moderaterna.
      Vi har inte glömt.

  3. Nej, i politiken gäller:

    ”Per aspera ad astra!” ”Genom svårigheterna, mot stjärnorna!” *Smile*

    Och får hon igenom sina punkter, gäller ju ”practa sunt servanda”. Men det tycks ju inte som hon längre ser det så. Och få sviker hon ju. Och vi blir ju i alla fall inte gladare av hennes liberalismsocialism! *Surlie* *Smile*

    • annie lööfs hjärncell klarar bara av en sak och det är annie som statsminister, statsminister. om hon fick en hjärncell till skulle hon kanske lära sig pjata jent.

  4. Hörde svt medarbetaren på aktuellt säga igår i ett inslag om centern och deras velande,hon sa-Annie Löfvén.
    Det säger mycket den felsägningen.

  5. Alice Teodorescu: ”Verkligheten viktigare än orden.”

    ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll.

    Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

    http://www.gp.se/ledare/teodorescu-verkligheten-viktigare-än-orden-1.6326576

  6. Annie Lööv är bara ett maktgalet fruntimmer som prostitutionerar sig för vad som helst om det gynnar henne.

Kommentera