Ny rånvåg mot barn och ungdomar i Nacka


BROTTSLIGHET. Efter förra vinters uppklarade rånvåg, varnar polisen för en ny pågående rånvåg i och runt Nacka. Det är främst ungdomar som rånas, och då på exklusiva märkesjackor samt andra värdesaker. Omfattningen av rånen har nu fått polisen att uppmana föräldrar att DNA-märka dyrare klädesplagg samt mobiltelefoner. 

Den här hösten har stort antal jackstölder skett i Nacka och Värmdö. Många gånger har gärningsmännen som oftast arbetar i grupp rånat ungdomar.

Omfattningen av rånen har nu medfört att polisen i Nacka rekommenderar att man DNA-märker värdefulla kläder, som dyra vinterjackor. Detsamma gäller mobiltelefoner, bärbara datorer, läsplattor och attraktiva föremål som ungdomarna bär med sig.

Detta underlättar för polisen att koppla påträffade kläder till olika offer när eller om man kan gripa gärningsmännen.  Samtliga ”målade” polisbilar i Stockholm har utrustats med UV-lampor som används för att hitta dna-märkt stöldgods. Därför är det viktigt att den som blir utsatt för brott uppmärksammar polis om att det man blivit fråntagen är dna-märkt.

Polisen Nacka

TIDIGARE 2018-05-22. Vinterns brutala rånvåg mot barn är uppklarat men intresset från media är svalt

BROTTSLIGHET. I vintras pågick en brutal rånvåg i Nacka, rånen ökade mycket och små barn blev rånade, bland annat en 8-årig pojke. Media skrev mycket och till och med finansministern som är bosatt i Nacka var bekymrad. 

Nu här rånvågen uppklarad och förövarna har fått sin dom. Men intresset från media verkar av någon anledning ha svalnat. Märkligt.

De dömda barnarånarna är:

 • Abdallah Jeng, född 2001
 • Tremayne Koki, född 2001
 • Cheikh Sosseh, född 1999
 • Tyrone Koki, född 2002
 • Jazz Lipinski, 2002, herr Lipinski saknar vi tyvärr bild på.

Nacka Tingsrätt Dom B 432-18. Läs domen så ser ni vem som gjort vad och vilket straff de fick.

-Pettersson undrar om någon har en teori om varför medias intresse är så svagt?

TIDIGARE 2018-02-08. Finansministern är bekymrad över rånvågen i Nacka

BROTTSLIGHET. Nacka har drabbats av en våg av rån som har drabbat barn och ungdomar. Finansminister Magdalena Andersson (S), som är bosatt i Nacka, säger – Det pratas om det i grannskapet och bland föräldrarna, jag är ju en del av Nacka, det är väldigt bekymmersamt.

Finansministern säger att mer resurser har avsatts till polisen under de kommande åren för att stävja kriminell verksamhet. På onsdagskvällen var Magdalena Andersson vid Nacka IP för att träffa de ridande poliserna som satts in för att stoppa rånvågen.

– Det är jättebra att de har kunnat komma in med extraresurser till Nacka för att kunna öka tryggheten, säger hon till Mitti.se.

-Pettersson säger att det är bra att finansministern är bekymrad för den förda politiken är svindyr och kommer att bli dyrare.

I Nacka har i varje fall polisen släppt ett signalement…

Polisen önskar komma i kontakt med fler vittnen till de händelser som inträffat. Signalement på gärningsmännen är att de är ca 14-18 år gamla, ca 185-190 centimeter långa, är av afrikanskt ursprung och har normal kroppsbyggnad. De har varit klädda i mörka jackor samt vid rånen maskerade över ansiktet. Gärningsmännen ska vara mellan fyra och tio personer där några har varit mer aktiva i själva rånen.


12 responses to “Ny rånvåg mot barn och ungdomar i Nacka

 • Mary-Anne Svensson

  Angående brottsligheten i Nacka.
  Självklart är detta ett skolexempel på ”positiv särbehandling”. Som herr Löfven & Co vill införa. Eller redan har infört borde jag väl säga. Han har ju redan undertecknat ett avtal o har för avsikt att underteckna del 2 i Marrakesh. Iavtalet finns ju direktiv om att media INTE ska rapportera om brottslingarna råkar vara från Afrika eller ett Menaland. Media mörkar. Likaså vad gäller straffen. Så låga straff som möjligt OM dom är muslimer…

  Gilla

 • NisseBerra

  Negrer..?? Gör dom sånt..?? Det är nog brunsminkade svenskar på bilderna egentligen plus lite Photoshoppande. Dessa bilder visas bara för att misskreditera de stackars negrerna.. Vad tror ni..??

  Gilla

 • AmaTona

  Blir de tagna ,klassas de som barn därmed inga konsekvenser..
  Ändra till stränga straff ,här vederbörande inte identifikation som styrker åldern skall den anses som vuxen,dessutom skall yngre som begår allvarligt brott kunna ställas till svars, samt skall bidraget sänkas, asylsökande skall bara få TUT och mindre barnbidrag för varje barn för de ..
  Många ”kanske” avstår från att söka till det kalla Sverige som är fullt med det de inte gillar..

  Gilla

 • Tore

  Om bara polisen gjorde sitt jobb skulle problemet vara löst.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Lövens trygga och heligt mångkulturella Sverige fortsätter att utvecklas !

  Gilla

 • Cinna

  Hur tror ni det blir för de som är barn och ungdomar på 2030-talet, med tanke på hur sådant här eskalerat i takt med ändrad demografi?

  Gilla

  • Cinna

   När jag var ung flicka kunde jag gå hem själv mitt i natten utan större risk. Tyvärr får min son och dotter inte njuta av samma frihet. Risken att bli överfallen av gäng,gör att familjen måste vidta säkerhetsåtgärder,som att skjutsa och hämta varandra. Vissa områden undviker man helt. -Nej, så har det inte alltid varit!

   Gilla

   • Nisse mult

    Var på sockenplan i Stockholm i tisdags, gäng och ett jäkla liv. Inte en chans att ungarna får åka tunnelbana utan eskort.

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Fråga dagens hycklande mytomaniska föraktfulla välgödda verklighetsfrämmande och mångkulturälskande politiker, de vet väl svaret ?

   Gillad av 1 person

 • ossie

  Det är ju såå synd om dessa rånare de är ju sååå utsatta.
  De borde exporteras tillbaka till djungeln där de hör hemma.

  Gilla

 • Ståfräs

  Per PK definition Svenskar som rånar Svenskar! Stort grattis. Söta framtidslöften på bilderna enligt 8-klövern.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: