Pepparkaksfigurer förbjuds i luciatåg: ”Spårat ur fullständigt”

GALENSKAP. På Lindöskolan i Kalmar kommer luciatåget inte att innehålla några pepparkaksgubbar. Anledningen är för att det kan uppfattas som rasistiskt. Detta har rört upp känslor hos många föräldrar som menar att det har spårat ur.

– Jag blir så ledsen. Barn är så oförstörda och de tycker om vad de tycker om och vad de inte tycker om och jag blir så trött att man ska göra något till ett problem som inte är ett problem. Många människor idag är så rädda och vill bara följa med den stora flocken, säger en förälder till 24Kalmar.

Föräldern har följt diskussionen som har förts tidigare men utan att ha berörts av det – förrän nu när hennes dotter som går på mellanstadiet en dag kom hem och sa att de inte fick vara pepparkakor i luciatåget – för att det sticker i ögonen och att det är rasistiskt.

-Pettersson tror knappt det är sant, snart är en neger som visar sig en rasist…

Rektor Karin på Lindöskolan i Kalmar säger dock att det inte finns något förbud…

Pepparkakor, rasistiska attribut som Tintin, Lilla Hjärtat och Fazers kinapuffar, Kalles Kaviar, Nogger glass, negerbollar, svenskens rasism tar aldrig slut. Varför kommer de lättkränkta till vårt land eller är det genustramsarna som förstör?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “Pepparkaksfigurer förbjuds i luciatåg: ”Spårat ur fullständigt”

  1. Men det finns ju vita pepparkakor också i receptböckerna vid sidan av recept på negerbollar. ICA förlagets Sju sorters kakor utgiven 1988, då Sverige fortfarande fungerade.

    • Vita pepparkakor kommer garanterat att också klassas som rasistiska och ge fängelsestraff
      Synd, mjölk och pepperkakor som är så gott

    • Vita pepparkakor kommer garanterat att också klassas som rasistiska och ge fängelsestraff om dom upptäcks
      Synd, mjölk och pepperkakor som är så gott

  2. Det har gått för långt !!!!!
    Börjar bli komik av tramset nu !!!!!
    PK kärringar som vart på solsemester måste vara hemma
    ett par veckor efter solsemestern så dom bleknar och inte
    upplevs som negerliknande rasister.
    Jävla trams alltihopa !!!!

  3. Lucian, som är VIT, är rasistisk. Pepparkakan, som är BRUN, är rasistisk. Var finns logiken ? Vad är den RÖDA tråden i resonemanget ? RÖD förresten, bör väl även den, innehålla någon slags rasism bland våra ängsliga ”goda krafter”. Fy, på er (v), (mp) och (s) !

  4. Konflikträdslan når ständigt nya nivåer i det här landet. Dessutom är det uteslutande batikhäxor som jobbar på förskolorna. Glöm inte det.

  5. Genom att bita huvudet och armarna av en brun figur så utövar du fiktivt våld mot bruna. Jämför gärna med vodo.

Kommentera