Fackpampar (S) reste business class till Sydafrika

KORRUPTION. Det verkar som det enklaste sättet att få lite betald semester för andras pengar är att var politiker, fackpamp eller yrkeskriminell i Malmö. Byggnads ordförande, Johan Lindholm, som också sitter i Socialdemokraternas partistyrelse, och en kollega reste business class till Durban i Sydafrika för 45000 kronor, enligt Aftonbladet. 

Byggnads riktlinjer är tydliga: företrädare ska sträva efter de billigaste alternativen. I resereglementet står det att ”flygresor ska ske i ekonomiklass” och i resepolicyn står det att ”flygresor ska bokas i ekonomiklass”. Business class får bara användas om ”särskilda skäl föreligger”.

Byggnads vägrar lämna ut reseräkningen till Aftonbladet så det kanske inte stoppar med flygbiljetterna.

-Pettersson undrar om Johan Lindholm hade sin fina mössa på sig i Sydafrika…

Byggnads styrelse i…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Fackpampar (S) reste business class till Sydafrika

  1. Min gamla Mamma sa alltid ”Tillfället gör tjuven”. Något som pamparna bevisar om och om igen.
    Och vad gör Svenne? Han rasar där ingen kan se eller höra honom.
    Svenne du få de representanter du förtjänar!

  2. Vad många, inte minst journalister, inte förstår är att det är skillnad på regler och riktlinjer. Regler får man aldrig bryta emot medan riktlinjer, numera ofta kallad policyer, kan man bryta emot men får vara beredd att förklara sig och i värsta fall ta konsekvenserna av sitt handlande.

    Sedan är det väsentlig skillnad om man flyger till Brasilien för att sälja flygplan för 40 miljarder eller är deltar i en konferens som inte betyder ett skit för medlemmarna och det dessutom fyra dagar i förväg.

    Jag skulle inte bli det minsta förvånad om man tog ut businessklassbiljetter och bytte dessa mot ekonomiklassbiljetter så de fick med fruarna också.

    • @Argus, I sista stycket, byte av biljetter, är du på spåret till en möjlig korruptionsskandal. Det åligger journalister att gräva fram sanningen. T.o.m knacka dörr i grannskapet. Har pamparna inget att dölja har de inget att frukta.

  3. ”Fasad människor” finns det gott om inom socialdemokratin.

    Johan Lindholm är en av dem.

    Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.

  4. Enligt uppgift så arbetade dom ju hela vägen så därför var dom ju tvungna till att ta business-class , men vad det arbetet bestod av kan man ju bara gissa sig till och troligen var det som var mest tidskrävande arbetet med att plita ihop en saftig reseräkning .

  5. Samma andas ”baarn” som MILJÖPARTIETS Isabella Lövin, hon har rest business class för 2miljoner kronor! I Sverige lever nästan 500.000 fattigpensionärer långt under existensminimum. 82:an borde skärpa sig och se vad detta är för slags folk, – fackliga småpåvar och värsta sortens korrumperade myglare!! Jobben går till fuskande invandrare som utför undermåligt arbete till lägre priser tack vare EU men det struntar dessa fackliga småpåvar i!

  6. Typiska sossar av idag väldigt generösa med andras pengar. Sen kör dom sina gamla inkörda floskler om solidaritet och rättvisa. Världsrekord i hyckleri.

  7. Brukar dom inte det jämt ?
    Facket har väl inte gjort annat än rest & supit upp medlemmars
    Pengar jämt.
    Dom gnäller på andra som reser 1 class för egna pengar.
    Men är man sosse går det bra att resa upp andras pengar.
    Jävla dubbelbottnat patrask är vad det är.

  8. Helt normalt för en Sosse med Fittmössa och Businessklass, ”självklart skall inte våra feta bossar trängas i Ekonomiklass med löskefolk= Svenska affärsmän, dom är värda mer”.

Kommentera