”Flyktingar ska återvända till sitt hemland så snart det råder fred i landet”

INVANDRING. När Danmark stänger dörren mot världens flyktingar är det Inger Støjberg som vrider om nyckeln. – Jag är varken blind eller döv. Jag vet att det sägs att den skärpta politiken har gjort Danmark hårt. Men när jag har lagt fram mina mest markerade lagförslag har tre fjärdedelar av folketinget röstat för. Så hur många är emot – egentligen?

Här firar Inger Stöjberg sin 50:e åtstramning på Migrationsområdet.

HBL har träffat Danmarks kontroversiella utlännings- och integrationsminister.

Inger Støjberg är Danmarks immigrations-, integrations- och bostadsminister och en stor röstmagnet för Venstre.

Venstre är delvis ett marknadsliberalt parti som betonar marknadsekonomi och valfrihet, med tydliga mittenvärderingar, där välfärdsstatens betydelse betonas och kraftiga skattesänkningar avisas. Venstre är EU-positivt och har genom åren ingått i borgerliga och socialdemokratiska regeringar.

Inger Støjberg har i politiska karikatyrer avbildats som statsminister Lars Løkke Rasmussens (Venstre) marionettdocka som dansar när han drar i trådarna.

Inger Støjberg kan knappast betecknas som en nickedocka längre. En mer korrekt beskrivning är snarare att hon är Danmarks mest lyskraftiga politiker. Den senaste veckan har det börjat gå rykten om att hon kan vara Venstres nästa partiledare i stället.

Själv säger hon att hon inte tar order från någon, inte heller inifrån partiet. Det funkar inte så, säger hon. – Jag väger inte mina ord på en våg, jag säger helt enkelt vad jag tycker. Det är det minsta väljarna kan kräva av sina politiker: en tydlighet om vad man står för och vart man är på väg. Då har väljarna en fair chans att bestämma hur de vill rösta.

Støjberg tror inte att utlänningspolitiken blir den stora valfrågan utan slaget står om partiernas visioner för välfärdssamhället i stort. I det pusslet spelar utlänningspolitiken förvisso en betydande roll.

– Samhällsekonomiskt kostar den icke-västliga invandringen det danska samhället 36 miljarder kronor om året. Det är en mycket hög räkning att betala. Vid sidan om den räkningen ligger en annan räkning, priset på våra värderingar. Den räkningen kanske vi inte ens har råd med.

Danmark har nyligen bestämt att man inte heller nästa år ska ta emot flyktingar genom FN:s kvotflyktingsystem. Det var i fjol som regeringen skärpte de reglerna. Ända sedan flyktingvågen 2015 har Støjberg lagt fram lagförslag på lagförslag med syfte att strama åt politiken. I ett inlägg på sin Facebooksida i somras uppgav hon att hon står bakom 76 åtstramningar.

Läs vidare på HBL.fi…

Om Inger Stöjberg på bloggen…

-Pettersson läser och funderar över Jan Björklund som är ledare för Sveriges motsvarighet till Venstre och funderar över om någon i Sverige funderat över priset för våra värderingar som steg för steg flyttas närmare Medeltiden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Inger Støjbergs datorskärm

11 thoughts on “”Flyktingar ska återvända till sitt hemland så snart det råder fred i landet”

  1. Vi måste bevara Sverige Svenskt annars går vi under.Inte hade vi så mycket våld för..vad tillför dessa individer för något.Jag vet inget…kostar oss bara..

  2. folketinget är nog si och så men Sveriges är väldigt mycket så. En FOLKomröstning i Sverige om invandringen vore intresssant. Den skulle genomfötrts för decennier sedan men för det är politikerna livrädda!!

  3. Tror inte att Danmark kommer skriva på FNs sk migrationsavtal i Marocko den 10 December som innebär total öppen invandring för de länder som skriver på det. Hoppas att Norge-Finland gör detsamma
    Senaste länderna som hoppat av nu Måndag är Slovakien och Schweiz
    halva Europa har redan sagt nej till att uppge sina nationsgränser

  4. Tårtfester i Sverige:

    Twittrat av Morgan Johansson & Anders Ygeman 2017-05-17.

    https://pbs.twimg.com/media/DACu-dKW0AEIyea.jpg

    Effekterna av de 100 propositionerna (lagförslagen) till riksdagen ser idag knappast ut att ha haft några större avsedda effekter på den ständigt växande importerade kriminaliteten.

    Varför har då våldet ökat och utanförskapsområdena stadigt blivit många fler och farligare i en allt snabbare takt sedan Johansson och Ygeman tillträdde 2014? Kan det bero på ”Mycket kvantitet men låg kvalitet på utfört jobb + förödande felprioriteringar mm”?

    Men de tårtfestande herrarna ser iaf mycket nöjda ut.

    Svenska pensionärer under EU:s fattigdomsgräns – Nyhetsmorgon (TV4)
    Publicerades den 22 mars 2015

    Nyhetsmorgon i TV4 från 2015-03-22: En rapport i veckan visar att hela 225 000 pensionärer i Sverige lever under EU:s fattigdomsgräns – en gräns som är satt till 10 800 kr i månaden.

    För att visa vad detta innebär för en person som har så litet att leva på, när de viktigaste omkostnaderna för liv och uppehälle dragits av, så illustreras med detta tårtkalas.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=UGYSc1oe9MA&w=560&h=315%5D

    Läget för fattigpensionärerna i Sverige har knappast blivit bättre idag 26 november 2018.

    Och alla 7-klöverpolitikerna i hela landet struntar fullkomligt i fattigpensionärernas ekonomi mm eftersom de är fullt upptagna med att käbbla 24/7 om man skall prata med SD eller inte.

    • Flertal länder i Europa erbjuder ca 75% av slutlönen man hade i pension,….att jämföra med Sveriges ca 33%

    • @ apelsino

      Sverige ligger i botten av de nordiska länderna när det gäller tilltro till den framtida pensionen.

      Pensionsindex i nordisk botten Pensionsindex utgörs av frågan om pensionärer kan känna trygghet med att man får den nivå av pension man behöver. Pensionerna är ett av de välfärdsområden som åtnjuter allra lägst förtroende i hela Norden.

      Högst Pensionsindex har Danmark 58 (+3), följt av Norge 54 (-1) och Finland 48 (-3). En möjlig förklaring till danskarnas stigande förtroende för pensionen, kan vara att det under det senaste året publicerats ett par olika internationella pensionsjämförelser. I dessa har det danska pensionssystemet pekats ut som ett av de absolut bästa i världen.

      Sveriges Pensionsindex 2018 ligger på 38 (+1), vilket är klart lägst i Norden och den näst lägsta noteringen i mätserien. (Publicerat av SEB i juni 2018)

      Grafik mm finns på sidan 8 av 24 på länken nedan. Snabbast hittar man avsnittet genom sökning i pdf-dokumentet på ordet Pensionsindex

      https://sebgroup.com/siteassets/press_sv/expertrapporter/valfardsbarometern/valfardsbarometern-2018.pdf

  5. Då kommer de krigshetsande globalister se till att det aldrig blir fred, i ”landet”, kan man befara. De är ju inga flyktingar eftersom de har passerat flera säkra länder, så de ska återvända i alla fall, först till det land de närmast kom ifrån osv. Det är bara att genomföra.

  6. MP i Stockholmsnytt sade att den allra viktigaste prioriteringen för MP är att flyktingbarn får ett tak över huvudet..” Det går före allt annat” för att låna hennes ord. Detta kostade Stockholms stad 1.6 miljarder. Nya entreprenörer ploppade upp som svampar från jorden när det regnar. En del tog så mycket som 47 % i vinst.En man som intervjuades, expert eller sakkunnig inom området,, sade att när man arbetar mot kommun och stat får man inget svinn( kommer inte ihåg exakta ordet) men andemeningen var att man som företagare får alltid betalt . Har man inte fullt i boenden får man ändå betalt. Lukrativ bransch.
    Samtidigt hörde jag att självmorden bland ungdomar 16-24 år har ökat kraftigt.. Ser ni sambandet !

Kommentera