Våld mot kvinnor


BROTTSLIGHET. I samband med den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor hålls flera manifestationer runt om i Sverige i dag. I Nordstan i Göteborg har flera organisationer samlats, rapporterar P4 Göteborg.

Våld är allvarligt och onödigt, -Pettersson vill dock påminna om en norska artikel som är någta år gammal. Där står att 70 % av familjevåldet sker i familjer där man inte dricker sprit och inte firar jul. 

INVANDRARVÅLD. Så här i jultider brukar våra hatmedier komma med artiklar om att det ökande brännvinsdrickandet över helgerna ställer till med en massa elände och det finns säkert människor som inte inser sina begränsningar.  För några år sedan skulle tidningen Nettavisen i Norge skriva en artikel om julefrid, julbord, julöl, julbrännvin och julbråk i norska hem. 

Teorin var att det var mer våld i hemmen under julen när man har mer fritid och det förtärs mer alkohol. I Oslo stämmer inte detta.  Stein Erik Olsen i Oslo säger att julvåldet är en myt på samma sätt som att det begås fler inbrott på semestern. – 70 procent av fallen med våld inom familjen rör familjer med icke norsk bakgrund. Det är kulturer som använder lite alkohol och inte firar jul säger  Stein Erik Olsen till Nettavisen. Olsen säger att en av utmaningarna med andra kulturer är att de har sina egna lagar och en annan för kvinnor än vad som är accepterat i det norska samhället. –

– Pettersson säger att tur vi inte har sådana kulturer i Sverige – här beror allt våld fortfarande på brännvinet enligt myndigheter och media… Läs mer på Nettavisen


6 responses to “Våld mot kvinnor

 • ruben

  Den politiska värdegrunden bestämmer hur sanningen framställs kanhända? Våldsbenägenheten har förmodligen ökat i högre takt än benägenheten att anmäla. Eftersom ingen ansvarig vill att sanningen skall komma fram, så tror jag det jag tror jag ser. Må vi få en ansvarsfull regering.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I vänsterextrema dårhuset Sverige löser nolltoleranser och manifestationer problemen ! Varför tar inte alla andra länder som befinner sig utanför begåvningsreserven efter Sverige då skulle väl hela världen bli trygg ?

  Gilla

 • Stenbock

  Kommersiellt uppfunna dagar finns det ju numera 30/31 i varje månad, med undantag av Februari !
  Själv tillhör Stenbock de konservativa,vad gäller verkliga dagar att minna.
  I dag är det f.ö. en dag som jag speciellt tänker på många både trevliga och onda människor jag träffat under mina år,och som nu är döda.
  Totessonntag eller Evighetssöndag som den nämnes översatt från Schweiz. Sista söndagen på kyrkoåret.
  En dag som jag sedan min återkomst till Abzurdistan gjort till vana,med besök på kyrkogården. Då för c:a 15 år sedan,var jag tämligen ensam att tända ett gravljus,på vår familjegrav.
  Numera har jag upptäckt att detta blivit till en fin vana hos många av oss kvarvarande.Det skadar inte att skänka en extra tanke till dem,som gjort att jag är någorlunda normal längst upp. (enl. egen uppfattning)

  Gilla

 • Danne

  Ett annat problem med invandringen är att den verkar göra vissa kvinnor dummare än vanligt.
  Ofta säger de sig vara välutbildade och empatiska, men de verkar vara mest infantila och misogyna.

  Missförstå mig inte, jag känner många utmärkta kvinnor, men dem hörs för lite i Sverige.

  Gilla

  • Tore

   Du behöver inte be om ursäkt för att du säger sanningen, dom enda som kan stoppa våldet mot kvinnor är kvinnorna själva.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: