Säpo vill inte visa hemlig rapport för regeringen

INRIKES. Rapporterna om Sveriges sårbarheter är så känsliga att regeringskansliet inte borde få se dem. Det skriver Säpo i en hemställan till regeringen, där man ber om en regeländring för att inte behöva visa rapporterna.

Säpo vill rapportera muntligen till regeringskansliet i stället för att lämna över rapporter om Sveriges sårbarhet med jämna mellanrum så som sker i dag. Det rapporterar SvD, bakom betalvägg.

I en skrivelse till regeringen ber Säpo om en regeländring för att få undantas från redovisningsskyldigheten av de så kallade risk- och sårbarhetsanalyserna. Uppgifterna skulle kunna ”utnyttjas för att allvarligt skada det svenska samhället”, skriver man och tillägger att spridningen bör begränsas.

Lars Nicander, chef för Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier vid Försvarshögskolan, tolkar skrivelsen som en indirekt kritik av regeringskansliets organisation – att ansvaret för att ta emot känslig information är splittrat.

-Pettersson noterar tre saker.

  • Sveriges Säkerhetspolis litar inte på att regeringen kan hålla tyst.
  • Sveriges säkerhet är så dålig att det allvarligt hotar det svenska samhället.
  • Regeringen, den nuvarande och förra har prioriterat utlänningars säkerhet i stället för svenskarnas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Säpo vill inte visa hemlig rapport för regeringen

  1. Detta är klart…
    De kan inte riskera att den verkliga sanningen printat på papper kommer ut.
    Skulle detta komma ut så, får de partier som varnar för denna sjuka utvecklingen betydligt fler röster, mot stopp av islamiseringen, som 7-klövern ser som en VINST FÖR SAMHÄLLET
    och välkomnar med öppna armar…MITT EUROPA BYGGER INGA MURAR.

    Som sagts : VERKLIGHETEN/SANNINGEN SKA DÖLJAS FÖR SVENSKARNA TILL VARJE PRIS !

    LÅT IDIOTIN FÅ ETT STOPP !

  2. Detta är klart…
    De kan inte riskera att den verkliga sanningen printat på papper kommer ut.
    Skulle detta komma ut så, får de partier som varnar för denna sjuka utvecklingen betydligt fler röster, mot stopp av islamiseringen, som 7-klövern ser som en VINST FÖR SAMHÄLLET
    och välkomnar med öppna armar…MITT EUROPA BYGGER INGA MURAR.

    Som sagts : VERKLIGHETEN/SANNINGEN SKA DÖLJAS FÖR SVENSKARNA TILL VARJE PRIS !

    LÅT IDIOTIN FÅ ETT STOPP !

  3. Det finns en anledning varför subversiva element söker sig till Sverige.
    Sverige borde få en Diktatur under en tid som ställer sker och ting till rätta igen. En farlig tanke men bättre det än ett muslimsk ”Folkhem” styrt 7klövern.

  4. Att informera muntligt har ju historiskt varit svårt när Anders Ygerman har varit inblandad
    Låt oss hoppas att i varje fall SÄPO har ett garanterat buggfritt rum
    Annars lär Muslimska Brödraskapet och IS sitta med i direktsändning från mötet

  5. Detta betyder att vi har förrädare inom politikerna och SÄPO har varseblivet detta och vill inte lämna ut känsligt material till skvaller-clownerna i Riksdagen som inte vet vad SEKRETESS innebär.

  6. Det är klart att dom inte vill vis hemligheter för regeringen.Dom är ju inte att lita på har det ju visat sig.

    • Men artikeln visar ju att SÄPO vill redogöra hemligheter för regeringen men inte vill att det skall bli en allmän handling av redogörelsen. För att underlätta för regeringen att fortsätta ljuga.

      • Ok, men skillnaden är att en skriven rapport kommer diarieföras. Och en muntlig genomgång inte kommer bli det. ”Det sas på ett möte…” är en ofarlig läcka. En läckt rapport är katastrofal.

  7. Uppropet av ”opolitiska” tjänstemännen på främst UD men även andra departement, om att de inte ville regera med SD- inflytande, blev ett skrämmande uppvaknande. Jag har trott att det fanns kompetenta opolitiska personer med landets bästa för ögonen, men det var politruker som var oroade att invandringen skulle minskas!

    • Hej Hanna !

      Mycket bättre sent än aldrig.

      Av egen erfarenhet vet jag att det är svårt att bli av med ”skygglapparna”.
      Nu när du nu själv vaknat så uppmanar jag dig att försöka väcka fler sovande Svenskar.
      Med vänlig hälsning
      Tomas.

  8. Nja! SÄPO ber att slippa skicka dockumentationen för rapporten. Det är skillnad – – MEN detta visar också att SÄPO är medveten om att alla sådana rapporter av infiltratörer kopiera närmast öppet till CIA m fl utländska und-tjänster och av andra smygvägen till ryska-/kinesiska und-tjänster.

  9. Islamistiska fiendetrupper finns ju redan i landet och de som bär ansvaret för den försämrande säkerheten väljer olika vägar att rädda sitt eget skinn.

    Stefan Löfven föredrar att snabbt fly från Sverige innan det stundande inbördeskriget bryter ut i full skala.

    https://www.fokus.se/wp-content/uploads/2015/02/L%C3%B6fven_youtube.jpg

    Fredrik Reinfeldt däremot har inspirerats av Saddam Hussein och valt att hålla sig gömd på ett topphemligt ställe under jord.

    https://janmilld.files.wordpress.com/2015/01/frjorden.jpg

    Mycket praktiskt med ett skyddat boende där när inbördeskriget snart bryter ut i full skala.

  10. Naturligtvis skall inga svagheter i säkerheten annonseras ut officiellt med alla tillhörande fakta. Det är väl så säkerhet skall hanteras? Vad man får hoppas på är att svagheterna åtgärdas och att de inte hemlighålls för att slippa åtgärdas. Jag tänker på legendariska ”Sveriges beredskap är god” av Per Albin. Det var en relevant och nödvändig lögn kan jag tänka mej. Värre är att ljuga för befolkningen för att uppehålla svag säkerhet i fredstid. Jag vet inte hur det är ställt egentligen, men litar inte på riksdagen i nuläget. Där finns för många aktivister med intressen mot svenska skattebetalare.

  11. Alla kan prata bredvid munnen ibland, men vem med något förstånd har förtroende för charlatanerna i den ”svenska” Regimen? Som upprepande blåljuger det egna folket rakt upp i ansiktet.

Kommentera