Vågar Åkesson sparka Alfsson?

INRIKES. Thoralf Alfsson, född 1957, är en Sverigedemokratisk politiker, som var riksdagsledamot 2010–2014., och numera är ledamot av Kalmar kommunfullmäktige. Alfsson hotas med uteslutning hur Sverigedemokraterna, oklart varför.

-Pettersson misstänker att Alfsson liksom många andra uteslutna SD-politiker talar för mycket klarspråk enligt ledningens önskemål. 

Thoralf Alfsson, SD,

Nedan från Thoralfs blogg

Avgörandet närmar sig.

Väldigt många kontaktar mig och undrar över vad som händer eller varför inget händer i det ohederliga personärende som öppnats mot mig av Sverigedemokraternas medlemsutskott. Jag känner att jag har ett jättestort stöd bland medlemmar och sympatisörer. Jag anser att det är en ohederlig och illa underbyggd anmälan som gjorts av personer inom partiet. Enligt den information jag fått är ett beslut på gång från partistyrelsen om uppgifterna stämmer.

Jag har fått ett brev från medlemsutskottet där anklagelserna mot mig presenteras. Jag har bemött dessa märkliga och minst sagt klena och svaga anklagelser som riktas mot mig i ett yttrande på ca 20 sidor till medlemsutskottet, där jag bemött punkt för punkt. Jag hoppas att ledamöterna i partistyrelsen besvärar sig med att läsa mitt yttrande på 20 sidor. Jag ställer gärna upp och svarar på frågor om någon av ledamöterna vill ha ytterligare information. Kontaktinformationen finns i högermarginalen på bloggen.

Medlemsutskottet vägrar dessutom att lämna ut de yttranden som inkommit från kommunföreningen i Kalmar och det yttrande som kommit från distrikt Kalmar län. Det innebär att det kan riktas anklagelser emot mig som jag inte får någon möjlighet att bemöta. Väldigt illa. Nu är jag inte alls orolig för det yttrande som min kommunförening lämnat till medlemsutskottet men det yttrande som skrivits från distriktet är en helt annan sak.

Jag är dock förhindrad att redogöra för anklagelserna så länge utredningen pågår och inget beslut finns. Om det råder någon form av rättssäkerhet inom Sverigedemokraterna så kan inga andra omständigheter eller anklagelser ligga till grund för en uteslutning än de som anges i brevet från medlemsutskottet. Allt annat skulle jag beteckna som ett gravt rättshaveri, om jag inte ges en möjlighet att bemöta alla anklagelser vid en uteslutning.

Min egen bedömning är att om partistyrelsen beslutar att utesluta mig på de grunder som anges i brevet från medlemsutskottet, kommer det bli pinsamt för medlemsutskottet och partistyrelsen.

Jag hoppas givetvis att den situationen inte skall uppstå men om det ändå inträffar kommer jag givetvis att publicera hela händelseförloppet.

Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri!

Thoralf Alfsson

Två tidningsartiklar

42 thoughts on “Vågar Åkesson sparka Alfsson?

  1. Det är väl på sätt och vis inte enbart SDs fel utan ett resultat eller konsekvens av den rådande politiska situationen i landet. Tim Pool var mer van vid sitt freedom of speaks och Sveriges variant ligger väl något omdiskuterat mellan det och gamla Sovjetunionens ”man kan inte klaga”.
    Det är dock som jag har sagt tidigare väldigt konstigt att om du kommer från ett annat land så får du såga mer och riskera mindre straff, som tex Hanif.

  2. Alfsson är kompetent, vältalig, ärlig, engagerad, populär, är inte beroende av partiet för sin försörjning eftersom han är en förkovrad yrkesman, har sin egen medieplattform. Alltså precis den sorts SDare som SDs partiledning avskyr.

  3. Nu är jag förvirrad.Vill inte tro på det här, men måste då det står svart på vitt .kent Ekeroth,Eri Almqvist,William Hahne , Gustav …. Alla bra är snart borta. vet någon vilken roll den vidriga Bylund har i SD!? Vad gör han för någonting.En avskyvärd person , fjolla.

    • Olle Felten och Jessica Ohlsson och Mikael Jansson var tre fantastiska människor som SD förlorade.

      • Jag röstade på SD på grund av Kent och Erik . Två kloka unga män, farliga med tanke på hur kompetenta de är. Känns inte längre lika bra att rösta på partiet med tanke på hur de behandlar medlemmar och medarbetare. Men vi har i dagsläget inget alternativ.

      • Vi kommer aldrig få någonting bra från politiken och från vad ”bestäms” i riksdagen. Det fungerar inte så. För mig är att rösta symboliskt, jag förväntar mig ingenting praktiskt.
        När man slutar förvänta sig något från politikerna så får man också en annan attityd till livet och till vad man ska göra åt sönderfallet och framtiden. Politiken och rösten är en snuttefilt som passificerar. Ett sätt att få lydnad från oss som betalar på ett billigt sätt. Som ger korruptionen och förtrycket legitimitet.

  4. Problemet med SD heter Mattias Karlsson, en illaluktande Sosse.¨(Maktgalen)
    Åkesson tycks finna sig i att styras av den.
    SD har sparkat för många och Ungdomsförbundet var ett stort misstag att avskeda. De som skulle tatt över….

    • Arne G:
      Där tror jag du träffade huvudet på spiken !
      Sedan finns partiets störste skitstövel som sammankallande i ”Medlemsutskottet” !
      Olsson heter mannen,och kommer som mycket annat skit från Malmö.

      • Glöm inte bort Olssons kompis, kommunalrådet i Hbg, som också har påverkat en hel del inför valen.

  5. Det skall bli spännande att se hur SD rider ut denna s.k. skandal.
    Det är inte första gången SD har varit i blåsväder och troligtvis inte den sista heller. Varje gång detta har hänt så har partiledningen lyckats krångla sig ur det.
    Jag skulle tro att dom gör det även denna gång så om det nu är så att några trogna väljare tänker välja något annat parti för att dom tycker att detta inte är bra, så får dom göra detta men jag tror att det är förhastat.
    Vänta ett tag och se hur det avlöper är mitt råd.

    • Jo. Men för en som röstat på partiet så är det illasmakande att man hamnat i den här situationen. Dragit den i långbänk och med för den anklagade hemliga utsagor. Den ogines anmälan borde ha gått direkt i papperskorgen. Det är nog dennes omdöme och lämplighet som i stället borde utredas även om han sitter högre upp i hierarkin; kanske till och med som riksdagsman. Skadan är skedd.

  6. Jag förstår Thoralf Alfssons frustration, när han bevittnar hur Sveriges kommuner runtom i Sverige håller på att kollapsa av bidragsturister.

  7. Thoralf är en energisk man som har jobbat för SD och gjort partiet stora tjänster. En skam att överhuvudtaget ifrågasätta honom. Skäms !

  8. Snacka om toppstyrt parti när det gäller det politiska
    landskapet i Sverige. Vad är det för personlig hybris
    Åkesson och Karlsson lider av egentligen?

  9. SD ser ut att falanger som andra partier,
    sådana som säger att en spade är en spade
    och sådana som tiger eller i bästa fall säger att en spade är ett verktyg.

    Det ingår i spelet om röster och därmed sammanhängande bidrag. Pengar och makt korrumperar.

    • Jag märkte ju vad SD hade blivit tidigt. Men de flesta bryr sig inte. Svenskar i gemen bryr sig inte. Det är därför alla partiernas självpåstådda ideologiska etiketter är nonsens. Partierna har förändrat sig till sin motsats och tillbaka och svenskarna har bara brytt sig om bokstaven.

      M var värdekonservativt under Boman, Nyliberalt under Bildt och Socialliberalt under Reinfeldt. Samma väljare, blinda, döva, stumma.
      FP kallar sig liberalt men är ett av sveriges minst liberala partier.
      C ska vara någon sorts bondeparti men har kombinerat de sämsta avarterna av nyliberalismen med kultursocialism och globalism.
      MP är inget miljöparti.
      S är inget arbetarparti.

      Och så vidare. Svenskar är av någon anledning helt och hållet stamtänkande vad gäller politik. Man väljer en partibeteckning och sen håller man sig till dig oavsett vad partiet står för eller gör.

  10. Utrensningarna fortsätter tydligen från SD, allt för att partiet ska anpassa sig till den politiskt korrekta arenan !
    Är det SD själva eller andra som bestämmer hur partiet ska vara tycka och agera ?
    Vem vet, 2022 är kanske SD ett godkänt 8:e klöverparti, tiden får utvisa vilket.
    Blir det måntro nu en S-ledd regering med stöd av i första hand V, MP, C och L fram till 2022 ?

    • Min tro är att SD helt enkelt bara är till för att berika medlemmarna i dagsläget. Alltså, SDs riksdagsmän är omöjliga att avskeda och har livsinkomst. Varför leder inte de protesterna mot FNs klimatavtal? Varför ska vanliga fattiga människor med otroligt skör situation och enorm sårbarhet mot medias hat behöva göra det? SD bryr sig inte. Det enda de kommer använda det till är att kalla de som försöker göra någonting överhuvudtaget för fascister och nazister i syfte att försöka själva blir mer accepterade av media.

  11. SD:s partistyrelse balanserar nu på en mycket tunn lina, när man ska ta beslut i detta ärende. Medlemsutskottet har tydligen ” kokat soppa på en spik”, om man utifrån, bedömer de uppgifter som finns tillgängliga.

    Thoralf har ju tystnadsplikt under ärendets behandling, men av de uppgifter som har framkommit, så känns ju detta väldigt överdrivet.

    Vad jag har förstått, så är Thoralf en jättekraft inom SD och då speciellt för Kalmar med omnejd. Faktakunnig med ett brinnande intresse för det politiska och definitivt inte konflikträdd.

    En hårt jobbande medlem som dessutom är väldigt lojal mot sitt parti, trots att han har blivit lite utfryst från högsta ledning.

    Klarspråk behöver vi inte mindre av i Sverige…..tvärtom.

  12. Låt oss få veta vem som är avundsjuk och i lönndom sätter dolken i en hedervärd person. Att dessutom hemligstämpla vittnesmål hör inte hemma i ett parti. Det här är mycket värre än brunstämpling. Jag trodde att ni ville öka antalet väljare i ett extra val.

    • Läser man mellan raderna är det läns-gruppen i Kalmar,som ser en konkurrent i Thoralf. En stor skandal att man bak ryggen kan anmäla en person och att den anmälde inte ens får vetskap om vad det hela rör sig om.
      Som jag ser det är det någon i regionen,som känner sig stoppad i sina karriärförsök ! Eller på ren skånska ”förtröden”,att inte få stå i främsta ledet…..

    • Det är i vanlig ordning SDs partiledning som eliminerar alla som skulle tänkas bli för populära eller för kompetenta eller för självständiga.

  13. Eftersom jag inte vet vad det rör sig om så vill jag heller inte ta ställning. Kanske någon insatt kan upplysa mig?

    • Jag har följt kådisarna sedan de bildades.

      Min uppfattning är att de är ett antikristet, genomfalskt PK, politiskt korrekt, övergreppsparti som stöder myndigheters brott mot medborgarna i allmänhet,
      särkskilt brott mot Pursvenska Barn.

      De är en del av sjuklövern.

      Att någon klämkäck brutta säger något klatschigt inför ett val ändrar inte min uppfattning. Jag är inte lojal med något särskilt parti utan söker ständigt efter parti som värnar vårt Sverige.
      Tomas.

      • Alla får ha sin egen uppfattning. Att sparka ut folk bara för att de är duktiga eller för att de utgör en fara för ens egen plats är ruttet. Därför blir det KD vid extra valet.

      • KD är precis som de övriga i sjuklövern, globalister som vill ha massinvandring och värnar speciellt om anhöriginvandring. Enda fördelen med EBT är att hon kan acceptera stöd av SD men vill absolut inte ge SD inflytande.

      • Visst, men för den som inte kan tänka sig att rösta på AFS är alternativen värre.
        Dessutom har de KDare jag pratat med i valstugorna varit de i särklass genuinaste och ärligaste människorna av alla politikerna. Träffade en SDare också som var OK, resten var fotsoldater eller räddhågsna strebrar.

  14. Tyvärr måste man nu slutgiltigt konstatera att SD är infiltrerat och är för en fortsatt massinvandring (om än i mindre omfattning) bara alla dömda kriminella utvisas, resten ska få stanna!? ”alla som vill” ska lämna landet har det sagts, det räcker inte!

Kommentera