MP:s styrelse i Haninge tvångsutbytt

INRIKES. Miljöpartiet Haninges lokala föreningsstyrelse har avsatts av de egna medlemmarna. Regionstyrelsen har tagit över. Röstfusk, nepotism – och toppstyrning. Tidigare i år anklagade flera kvinnor i ett brev till partistyrelsen toppnamnen i MP Haninge för att ha inför patriarkala strukturer. ”Uppenbarligen gjorde vi inte tillräckligt efter att brevet kom”, säger MP:s distriktsordförande Elin Olsson till Mitt i.

Miljöpartiets Mehmet Coksürer och Sahir Drammeh har avsatts. 

I februari i år slog 13 före detta och nuvarande MP-kvinnor i Haninge larm om att kvinnor särbehandlas av toppnamnen Mehmet Coksürer och Sahir Drammeh. De framförde sin kritik i ett brev till partistyrelsen, som Mitt i Haninge tagit del av.

Anklagelserna är allvarliga, men de flesta kvinnorna är anonyma. Och alla kvinnor i MP Haninge har inte ställt sig bakom skrivelsen.

Enligt brevet ska Sahir Drammeh och Mehmet Coksürer på ett odemokratiskt sätt ha tagit sig till toppen av vallistorna.

Valberedningens förslag till vallistor blev bland annat överkört av medlemsmötet tidigare i år, sedan vänner till toppnamnen kommit och röstat.

De två MP-männen anklagas för att ha en patriarkisk syn på kvinnor och att man infört ”en kultur av medlemsrekryterings- och röstfusk” i lokalavdelningen.

”Anmärkningsvärt är att sex av kommunlistans sju första namn är släktingar eller nära vänner till Sahir Drammeh och Mehmet Cocksurer”, skrev MP-kvinnorna i brevet.

-Pettersson säger att vi får vänja oss, detta är mångkultur, och det finns en anledning till att i grunden rika länder är fattiga och plågas av våld, vi är på väg åt samma håll…det är genustrams och feminism…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “MP:s styrelse i Haninge tvångsutbytt

  1. Detta sker framför våra ögon…
    Personer som gör politisktkarriär i ett alarmistisktparti för egen och landsmän vinning mot egna feminister ,som i för sig inte tänker på kompetens,det skall bara inte vara patriarkalist..
    Låt de bråka….

  2. De lierar sig i kommunalpolitiken med våld och snart har vi ingen talan. Vem representerar svenskar? Vilka får bidrag och andra förmåner till uppbyggnad av sin kultur från kommunen? I alla fall härligt att Mp får smaka sin egen piska.

    • De har hittat ”hem ” ! Landet som kommer att se till att de blir högt respekterade politiker vad det lider.Snart byts alla ut i Sveriges Riksdag…Åtminstone med svenskt namn..
      Vi har sett, förstått, kämpat, gråtit, skrattat, talat, vi kan inte göra mer än gå man ur huse och slåss och demonstrera.
      NÄR?

  3. Vad fan gnäller dom fega kvinnorna på, dom tillhör ett parti som hyllar islam och vill ha öppna dörrar för denna religion.
    Är anonyma, jävla fegisar.

  4. Det räckte med att se den arrogante flummaren från MP i Opinion Live igår. Vägrade lyssna och avbröt på rutin. De verkar ofta sympatiska och jordnära till en början, men sedan visar de upp hela registret; ouppfostrade gaphalsar utan tillstymmelse till självkontroll. Märkligt.

Kommentera