Billigare bensin för mindre bilar och motorcyklar

I Malaysia jobbar nu myndigheterna med ett project för att göra bensinen billigare för mindre bilar och motorcyklar.

Man räknar med att i början av nästa år införa ett system som ger ca 15% lägre pris på 95 0ktanig bensin för bilar som har motorer som är under 1500 CC och motorcyklar under 125 CC.

Stödet till bilägare kommer att vara begränsat till 100 liter bensin varje månad, medan motorcykelägare får 40 liter per månad.

Man beräknar att mer än  fyra miljoner bilägare och 2,6 miljoner motorcykelägare kommer att gynnas av förslaget.

95 oktan bensin  kostar i Malaysia 2,2 RM vilket motsvarar  4,95 SKR.

TheStar

4 thoughts on “Billigare bensin för mindre bilar och motorcyklar

  1. Billigast är att bygga en bil med ett slags rör så att man andas syre och får igång bilen. Stollerier har inga gränser. varför tvingas jag betala en dieselskatt, som kör sällan , väldigt sällan med full last. Dieselskatten baseras på bilens vikt ,min vikt plus en fullastad bil!
    Vi kan göra som i Malaysia , det tjänar jag på mycket.

  2. I många städer i Asien har man stora problem med luftföroreningar. Systemet är uppbyggt på billig olja och det krävs ett motorfordon för att kunna leva ett drägligt liv. I Indonesien var priset på bensin 3 kr innan höjningen för några år sedan. Landet köpte olja från Sydafrika, gjorde bensin och sålde så billigt, så 15% av statsbudgeten gick till subvention av bensin, samtidigt som de fattiga inte hade råd med skola och sjukvård. Då priset gick upp var folk redan beroende av sin bil/skoter. Systemet i Malaysia kan vara bra, men viktigare är att få bort de gamla motorfordonen utan avgasrening.

  3. Tja då är priset i Malaysia c:a hälften av,vad vi enbart i s k a t t tvingas betala i Abzurdistan ….
    ”Är det konstigt att vi längtar bort nån gång” ?

  4. Att slopa trafikförsäkringsskatten motsvarar en prissänkning på knappt 1 kr/l på ett mycket enkelt sätt, något att tänka på i budgetmotionerna och -reservationerna!

Kommentera