Slog sönder 98 fönsterrutor på Dalhemsskolan – får sju månaders fängelse


BROTTSLIGHET. En natt i januari i år krossades 98 fönsterutor på Dalhemsskolan i Helsingborg. Nu döms en 21-årig man till sju månaders fängelse för grov skadegörelse. När polisen kom sprang två män från skolan. 21-åringen greps med hjälp av en polishund medan den andra kom undan. Han har fortfarande inte gripits.

Wissam Salem gillar att krossa rutor…

Film från skolans övervakningskameror visar hur två personer under ca 9 minuter, med spade och en större tång, systematiskt slår sönder 98 rutor i fönster och dörrar.

Det kostade kommunen 321.331 kronor att sätta in nya fönster. Förutom fängelsestraffet måste nu 21-åringen betala skadestånd till staden motsvarande det beloppet.

Wissam Salem dömdes för grov skadegörelse till 7 månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd till Helsingborgs Stad med 321 331 kr. Domen är överklagad.

Eftersom herr Salem inte själv ansåg sig ha något insatsbehov för vare sig bristande impulskontroll eller kriminalitet, kom Frivården fram till att det inte fanns något skäl för skyddstillsyn, samt att han var lämplig för samhällstjänst.

Wissam Salem misskötte grundskolan, har ej gymnasieutbildning, flertalet SiS-placeringar (SiS= statens institutionsstyrelse) hade under tio års tid ett pågående basärende hos Socialtjänsten. Förekommer sedan tidigare under 7 avsnitt i belastningsregistret;

2017 – Olaga intrång (böter 1500 kr)
2016 – Rån, olaga tvång grovt brott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, övergrepp i rättssak (fängelse 3 mån)
2016 – Åtalsunderlåtelse narkotikabrott ringa
2015 – Narkotikabrott ringa 2 tillfällen (ungdomsvård)
2015 – Stöld, narkotikabrott ringa (ungdomsvård)
2014 – Ofredande, rån, försök till rån, hot mot tjänsteman (ungdomsvård)
2013 – Hot mot tjänsteman 2 tillfällen, våld mot tjänsteman ringa brott, förgripelse mot tjänsteman, våldsamt motstånd (ungdomsvård)

Hade våren 2017 fått arbete och uppgav sig sedan dess ha varit drogfri, brutit med sitt kriminella umgänge samt planerade att inom kort gifta sig och flytta ihop med sin fästmö. Så varför då göra något som detta?

Ett möjligt motiv figurerar i förundersökningen; Wissam har en yngre bror som vid tidpunkten gick i sjätte klass. Tidigare samma vecka hade han blivit avstängd från skolan ifråga.

Wissam Salem är född i Sverige.

Helsingborgs TR B 230-18

-Pettersson noterar att på Wissams Facebooksida står ”Jerusalem is capital of Palestine” och herr Salem har ävenordnat en insamling till sjukvård i Palestina, resultatet blev kanske inte så bra – 145 kronor…sedan tycker jag att Wissam borde fråntas sitt medborgarskap och skickas till det Palestina som han tydligen älskar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Slog sönder 98 fönsterrutor på Dalhemsskolan – får sju månaders fängelse

 • ossie

  Låt honom ta de andras straff också så länge han inte tala om vilka de är.

  Gilla

 • Maya

  Agenda går ut på att svartmåla och anklaga svenskar för rasism.Åhörarna ofta från ett annat etniskt ursprung tittar och tar till sig .Deras tankar, bra vi får mera makt. Hur kan svensken acceptera det och gå med på att delta i programmet.
  Skamligt att vi tvingas via skattsedeln sponsra propagandan nästa år.

  Gilla

 • Bobby

  MÅNGFALD!

  Gilla

 • Maya

  Tvångsarbete så länge att kostnaden för skadegörelse är färdigbetalt. Advokatbyråer, som hjälper folk att få uppehållstillstånd exempelvis Dupio i Stockholm med asyl och migrationsrätt . Man blir inte förvånad, att Sverige nyttjas som soptipp. Kolla sidan och tänk till ..

  Gilla

 • Maya

  Landsförvisning skulle tillsättas som en ny lagparagraf .Dem som har föräldrar från utländskt ursprung skall mista sitt medborgarskap och tillsammans med kriminella ungdomar utvisas för tid och evighet.
  Den här mannen kommer alltid att kosta pengar till samhället.Han kommer aldrig att bli en hederlig medborgare.
  Något föräldraansvar bör vi kräva. Funderar på varför inte Belinda i sitt program Agenda aldrig ställer frågor om ansvar och hänsynstagande när man bor i Sverige, krav har vi så det kan räknas snart till över en miljon boende här. En annan aspekt. Publiken ser ofta elaka och anklagande ut, ingen sympati i deras blick.
  Hoppas än att SD får ta över och ställa krav på skarpare lagstiftning ang. kriminaliteten. Hoppas kan man men att det skulle bli sant är en annan fråga.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte fängelse, HOTELLVISTELSE och 7 månader blir inte 7 månader efter eventuellt avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 av tiden på hotellet så är denna kriminella parasit snart ute igen och kan panga fler fönsterrutor som skattebetalare får betala !
  Dårhuset Sverige är fantastiskt.

  Gilla

 • age

  Det är väl ingen ursäkt att han är avlad och född i Sverige.
  Han tillhör inte vårt fosterland i alla fall.
  Vi, i vårt fosterland, har ett ansvar för vårt land.
  Vi har kravet på oss att följa landets lagar och regler.
  Den som inte gör det tillhör inte landet.
  D.v.s. ska antingen isoleras i landet eller avhysas från landet.

  Gilla

  • age

   Den som klickat ”tummen ner” verkar inte våga skriva sin motivering
   – eller klarar inte av att skriva?
   – eller klarar inte av att läsa?
   (det var ju många flerstaviga ord i min text)
   (på uttryckt önskan kan jag skriva enklare text med kortare ord)
   //age

   Gilla

 • Jack

  Men dom blir lönsamma lite längre fram, Stefan Löfven.

  Gilla

 • Stenbock

  Tja en av hundratalet ur samma ras och stam,boende i Norra Ghettot av stan.
  F.ö. tror jag att detta brott ledde till ytterligare polis-razzior i området.
  Det lär sitta dryga dussinet knarkare och handlare i häktet just nu,från samma bostadsområde. Dessutom har polisen lyckats finna ett kundregister,omfattande över hundra kunder.
  Dessa njutare kommer även i sinom tid,att bli inbjudna till Rätten !

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Vad gör han här?,fängelse sedan ut ur landet. UT UT UT

  Gilla

  • Maya

   Vi saknar en TUT i Sverige /tillfällig uppehållstillstånd under 5 år ,så staten kan kolla om de är kapabla att försörja sig själva . Är fallet det att de lever på bidrag , SLUT! UT!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: