Polisen hämtade in ett antal unga invandrare i Brandkärr

BROTTSLIGHET. I går på morgonen hämtade Polisen, efter beslut av åklagare, in ett antal yngre personer i Nyköping för förhör i olika brottsutredningar. Brottsutredningarna rör misstankar om rån, övergrepp i rättssak, försök till utpressning och grov skadegörelse.

De unga personerna, som är i ålder 13 – 17 år, är utpekade som gärningsmän i några eller flera av de nu nämnda brottsutredningarna. En kommer att höras som vittne. Vid förhören kommer socialtjänsten och försvarare för ungdomarna att vara närvarande.

Polisen genomfört förhör med samtliga som hämtats in. Med hänsyn till förundersökningssekretessen och de involverades unga ålder kan vi inte gå in på vad som framkommit i utredningarna.

Polisen har haft fortlöpande kontakt och dialog med sociala myndigheter och de har relevant information. Då det inte fanns skäl att frihetsberöva någon har samtliga överlämnats till sina vårdnadshavare eller sociala myndigheter.

Utredningarna kommer att fortsätta med oförminskad styrka.Vad som kommer att ske och när det kommer att ske, kan vi inte i nuläget kommentera.Vi kommer inta att kommentera ärendena ytterligare förrän någon gång i mitten eller i slutet av nästa vecka.

Ärendet leds av vice chefsåklagare Ola Björstrand.

I sammanhanget kan några saker framhållas. Rånet i Stenkulla är inte en av de brottsutredningar som nämns ovan.

Vidare uppmanar polisen vuxna att prata med ungdomar som uppger att de har tappat bort dyrbara kapitalvaror som mobiler och jackor – är de borttappade eller har ungdomen i fråga råkat ut för något annat? Och om en förälder ser att ens ungdom plötsligt har en ny jacka eller ny mobil, bör de reagera genom att ställa frågor och undersöka, hur har ungdomen haft möjlighet att skaffa sådan egendom?

-Pettersson läser detta i ett pressmeddelande från polisen, det polisen inte nämnerär att ungdomarna hämtades in i stadsdelen Brandkärr och att det är Nyköpings svar på Rosengård, Rinkeby, Vivalla, Gottsunda för att nämna några exempel.

Om Brandkärr på bloggen… 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Polisen hämtade in ett antal unga invandrare i Brandkärr

  1. Att sitta i bilen utanför ICA stormatknad i Nyköping medan hustrun handlar
    en kväll är att sitta med hjärtat i halsgropen och skräcken i ögonen.

    Alla svarta sopsäckar med sina övervakare ger en onaturlig bild av
    vårt fosterland.

  2. När skall PK partier, regering, etablissemanget förstå att de här människor har en annan moral, mentalitet och kultur, dessutom en tro som säger att det är halal att begå brott mot ”kufar”, så de anses ha rätt att göra vad de vill. Det skall inte daltas med de..De skall låsas in och jobba för att kunna äta, liksom de som söker sig hit och påstår komma från krigsdrabbade områden …
    De skall jobba på vad som helst, sopa gator, kratta löv, skotta snö,och få mindre bidrag för varje barn…
    Då kommer bara de som på riktig flyr och vill anpassa sig komma ända hit..
    Vi måste förmedla att man bidrar innan man har rätt att så massa förmåner..

Kommentera