Drottningen faller?

Väljarbarometrar ska tas med en liten nypa salt. De lever sitt eget liv och pendlar upp o ned som börsen just nu.

Inizio publicerar idag sin novemberundersökning och den bjuder på några intressanta detaljer.

Moderaterna och Kristdemokraterna är de enda av riksdagspartierna som ökar sedan förra mätningen. KD med en allt fränare Ebba Busch Thor går fram allra mest.

Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna ligger i det närmaste still.

Drottning Lööf och hennes undersåtar backar hela 0,6 procentenheter. Hennes tro på sig själv, hennes övermod, hennes egenplacerade plats på världskartan och alla lovord om hennes personliga principer, verkar inte hjälpa. Med tanke på drottningens uppblåsta bild av sig själv och de mäktiga organisationer vars hemliga möten hon besökt, så är Centerpartiets 9,2% ett totalt fiasko. Kliv ned från stegen nu Annie och börja knapra på din sko.

Miljöpartiet och Liberalerna backar bägge och befäster sin plats under riksdagsspärren.

Det mest intressanta är det underlag för en regeringsbildning många hoppas på. M och KD skulle tillsammans med stödpartiet SD erhålla 44.9 procent av rösterna. Så nära en egen majoritet är nog inget av de andra tänkbara alternativen.

Inizio

11 thoughts on “Drottningen faller?

  1. Hon har gett upp! Nåt bra i alla fall! Säger att det är två partier som blockerar. Medan hon själv säger att hon INTE HAR MANDAT, när hon värst gör samma sak. Det är till att se ”grandet i andras ögon, men inte ser bjälken i sitt eget”, när HON vägrar ens tala med SD eller V, eller att acceptera att ingå i en regering under Löven. Det är BARA HENNES alternativ som är de acceptabla och icke-blockerande. Men att gå över blockgränserna, i blocköverskridande samarbete, kan också vara att inleda det med det TREDJE BLOCKET. Att rata detta liksom nån som helst konstellastion, är att vara DEN STÖRSTA BLOCKETANDE FAKTORN, för regeringsbildningen!!! VILKET ANNIE LÖÖF I SANNING ÄR!!!

  2. Måste säga att Ebba tagit sig kraftigt positivt efter att ha varit uträknad inför valet 2018 !
    Synd att hon så slaviskt följer de övriga patetiska Allianspartierna, KD skulle garanterat tjäna på att öppna upp mot SD.
    KD och SD står varandra nära inte minst när det gäller moralfrågor.

  3. Men om L och MP hamnar under 4%, då blir det väl
    V+S, som inte brukar sitta tillsammans, men V stöttar (oftast) S.
    C som inte berättar vart de vill gå
    M+Kd
    Sd
    Hur blir mandatfördelningen VSC – MKdSd?

  4. Själv väntar jag bara på den dagen, då KD och de tuffa tjejerna Ebba Busch Thor och Sara Skyttedal, går förbi Annie Lööf och centerpartiet i väljarstöd och förtroende.

    Tror inte den dagen är så himla avlägsen. Logiskt sett, så borde den inte vara det.

  5. Den som gräver gropar åt andra kan ramla i själv. Lilla Annie har intrigerat bakom Sveriges väljare.Ville så gärna ”legera”, men gropen finns där. Frågan är hur hon ska rädda sig för att inte ramla i?

Kommentera