Dags att ge folket en ny chans att påverka

REGERINGSBILDNINGEN. ”Väldigt intensiva dagar. Sedan i torsdags eftermiddag leder jag sonderingarna för en ny regering och jag tar detta sonderingsuppdrag på största allvar.

Många, långa och bra samtal om politiska reformområden och en ny regering med de andra partiledarna”, skriver Annie Lööf på sitt Instagram. 

Steget efter

På Instagram skriver Annie Lööf i en kommentar att de flesta partiledare varit med på mötena och flera ministrar från olika partier, men hon säger inte något om vilken eller vilka partiledare som uteblivit, men vi kan på goda grunder anta att hon inte pratar med SD och V.

Nåväl, riksdagens talman och flera andra säger att de vill undvika nyval, det vore ett nederlag för det demokratiska systemet sägs det.

-Tvärtom, säger Pettersson, i Regeringsformen, en av Sveriges grundlagar, står det ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas.”

Nu vet folket betydligt mer än innan valet så ett extraval borde uppmuntras och föredras men bra att Annie Lööf (C) säger att hon tar sitt uppdrag på allvar fast hon bara pratar med fem partiledare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Dags att ge folket en ny chans att påverka

  1. Man diskriminerar demokratin, d v s folkets vilja, när man inte för rent spel i riksdagen, utan bara ser till sina egna politiska värderingar, som 7:ans partiledare gör. DÅ IFRÅGASÄTTER MAN SJÄLVA DEMOKRATIN, OCH DET POLITISKA SYSTEMET, OCH HANDLAR EXTREMISTISKT!

    ALLT ÄR BARA MYGEL I RIKSDAGEN, HOS DEM MED -DE RÄTTA- ÅSIKTERNA!!!

    ALLTSEDAN TALMANSVALET, UTSKOTTSPLATSERNA, OCH NU SENAST ICKE-SAMTAL, MED VISSA PARTIER. DETTA ÄR ATT KRÄNKA DEMOKRATIN!!!

    Det är en sak att ifrågasätta åsikter och värderingar, hos vissa partier. Men att ifrågasätta strukturen, och själva spelet, som borde vara objektivt, är ATT IFRÅGASÄTTA SJÄLVA DEMOKRATIN!!!

  2. Mycket bra sagt Pettersson. Dock är det väl fortfarande SD mot resten, men dom kommer att öka.

  3. https://imgl.krone.at/scaled/1791286/v612715/630×356
    På bilden t.h. Italiens utrikesminister Salvini som går sin egen väg,utan att fråga figuren t.v.
    Vid årets valmöten över hela landet,minns ni kanske hur Jimmie för SD, ofta påpekade,det överstatliga EU som något vi borde lämna.
    Inte utan orsak när vi dagligen dikteras av dessa ”överhuvud” !
    Som tur var blev valet i Italien tidigare i år,en framgång för förnuftet.
    Nu styr nya regeringen i Rom,utan att taga hänsyn till diktatorn,och alkoholisten Junkers beslut i EU-borgen !

  4. ” Väck upp edra vikingasjälar och befria vårt folk och land från ondskans makter som gören allt för att fördärva och utplåna oss med allehanda djävulska medel de finner på”.

    • ”Suzie”!

      Snygg antydan!
      Hoppas att du menar det kontrakt som socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet 1999 där de lovar att hjälpa till att införa islam i ledade positioner i vårt land, även i regeringen.

      Kontraktet är inte annulerat, vad är känt, alltså är det alltjämt
      gällande.
      D.v.s. måste vara största landsföräderiet mot vårt land genom tiderna!
      //age

    • Vikingasjälar – en dyr och sällsynt vara nuförtiden. Kvar är deras bleka epigoner, osjälvständiga efterföljare.

  5. Låt den djädra skatan få ståplats i nybroviken. Jag hatar Lööf mer än jag hatar nån annan levande varelse.

  6. Om vi ska fortsätta kalla oss för en demokrati i Sverige finns bara ett alternativ. M, SD,C,KD och L.
    205 av 349 mandat vilket gör snudd på 59%.
    M utser Statsminister och 7 ministrar, SD 7 ministrar, C 3 ministrar, KD 2 ministrar och L 2 ministrar. En mandatstark regering utsedd efter demokratiska principer, det borde även C och L kunna begripa. Och helt efter väljarnas vilja, inte efter de två suddigaste hjärnorna som inte kan se verkligheten.

  7. Hur har rödluvan hunnit ha så många konstruktiva möten? Hela helgen var hon enligt uppgift i Madrid och lobbade för att bli Europas ” liberala drottning” Federley var också med som blivande kronprins.

  8. Hon siktar på en Alliansregering. Jo hur ska det gå till utan SD stöd. Enda alternativet är med sossestöd. Tro på det den som vill.

  9. Aftonbladet/Inizio idag:

    C och L minskar (L under spärren!)
    M och KD ökar

    Slutsats? C och L är inte i takt med vad väljarna tycker. Denna gång heller….

  10. När dom väljer ny påve så stänger dom in sej i en byggnad och kommer inte ut förens dom är överens om en ny. Tycker nog vi kan prova den varianten och göra det lite mer spännande genom att sätta våra ”folkvalda” på en kal kobbe så är dom nog snart överens.

  11. Vad som än händer i regeringsbildningen så måste vi 1,2 miljoner Svenskar som fortfarande finns kvar i F.D. Sverige se till att inte annie lööf får något att säga till om.
    Hon vet ju inte ens hur många partier som ingår i riksdagen.

  12. Detta eviga patetiska tjat från riksdagens lekstuga, alla med vanligt sunt förnuft som inte tillhör begåvningsreserven förstår att Sverige inom kort kommer att få en S-ledd regering med stöd av i första hand V, MP, C och L och med M och KD som indirekt stöd när det verkligen gäller för att mota SD i grind !
    Allt är bara ett hyckleri och spel för galleriet.

  13. Liknande situation har ju FN,med några dolda grupper arbetat fram i sin s.k. ”migrationspakt” ! Det positiva kring denna just nu är,att allt fler länder upptäckt spelet bakom draperiet.
    Även Australien har nu beslutat att avstå underteckna detta avtal. För varje dag blir listan av länder som avstår allt längre:
    https://imgl.krone.at/scaled/1812566/v24e542/630×356
    På bilden ovan Australiens minister med namnen av de 9 länder som hittills sagt nej.I deras fall är de oroliga,att översvämmas av ”flyktingar”….

    • Dagligen kommer nya länder till som är skeptiska till detta lockbete från FN,och flera andra skumma sammanslutningar.
      I dag meddelar Schweiz att man tills vidare lägger frågan till handlingarna.
      I Tyskland försöker förräderskan Merkel att föra hela Bundesdagen bak ljus,för att få ett ja. Dock inom hennes parti har nu flera av de hungriga kandidater som efterträdare,gått ut med andra synpunkter.

Kommentera