Man måste skilja på sanktioner och sanktioner

UTRIKES. USA:s president Donald Trump återinförde ekonomiska sanktioner mot Iran från och med den 5 november. Trumps drag mot Iran har väckte stark kritik, bland annat i Europa. Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Sverige och EU skrev under ett gemensamt uttalande där de kritiserar Trump-administrationens beslut. 

– Vi beklagar djupt att USA återinför sanktioner mot Iran efter att ha dragit sig ur kärnenergiavtalet, står det i uttalandet som fortsätter med bland annat – Vårt mål är att skydda europeiska ekonomiska aktörer som är involverade i legitim handel med Iran, skrev EU i början på november.

EU:s utrikesministrar öppnar upp för sanktioner mot Iran. Detta efter att det misstänks ha planerats attacker mot exiliranier i Europa. – Vi ska titta på om det är möjligt att få fram någon slags bestraffning, säger Sveriges utrikesminister, Margot Wallström.

Utrikesminister Margot Wallström förklarar att man i det här fallet måste skilja på sanktioner och sanktioner. EU och USA har helt skilda motiv för sina åtgärder mot Iran.

– Sanktioner är alltid kopplade till ett visst beteende, vi måste också veta när vi ska ta bort sanktioner. Det är väldigt viktigt att klargöra exakt vad det handlar om, säger Margot Wallström till Sveriges Radio Ekot.

-Pettersson inser att politik är svårt.  USA är orolig för att Iran ska utveckla kärnvapen och inför därför sanktioner. EU är griniga för att Iran misstänks ha planerat attacker i Europa…men Trump är alltid dum!!!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Man måste skilja på sanktioner och sanktioner

 1. Trump är en stygg gosse. Tack vara sanktioner ser det ut som om Sverige får stänga ner vårt enda aluminiumverk, ca 500 arbetslösa som resultat.
  Vi har fått dyrare olja tack vare att Trump skrotade avtalet med Iran och införde nya bestraffningar, som bla innehåller ett förbud för länder inom EU att köpa olja av Iran,

 2. Den där attacken Iran planerade i Danmark var mot en terrorgrupp som var nära associerade med attacken på en parad i Iran där kvinnor och barn mördades. Både USA och Israel utför regelmässigt samma sorts aktioner.

  • Usa fulade sig väldigt mycket i Syrien, enligt Syrian Girl . Det talades om mer eller mindre direkt stöd till Isis, eller motsvarande.

   • Det enda ISIS som finns kvar idag är i skydd av USAs baser. USA har upprättat baser i Syrien helt olagligt.Vad fan gör de där? Med vad rätt? Vad gör de där? USA beteer sig i Syrien precis som i Tyskland. VAFAN gör de där? De har en hel egen kontinen. Vafan gör de här? Varför är de här fortfarande? Varför är de i Syrien fortfarande? Vafan gör de här?

   • Martin A. Det har i varje fall varit en tradition för USA att stödja rebeller som är emot den egna regimen och vars mål är eller kan bli i enighet med USAs vilja och önskemål. Så kallat krig på entreprenad. Men det är inte Trumps fel, han är nog ovanligt mycket krigsmotståmdare.

Kommentera