Jacob Drivhall gripen, misstänkt för människorov, utpressning, misshandel och olaga hot


BROTTSLIGHET. Fyra unga män har anhållits misstänkta för att ha kidnappat en 16-åring i Västerhaninge och tvingat hans föräldrar att betala för att få honom släppt. Pojken blev misshandlad och hans föräldrar fick lämna pengar på en parkbänk för att få hem honom, skriver mitti.se.

På lördagen slog polisen till mot en stuga där de fått tips om att de fyra kunde befinna sig. Efter en biljakt där ett antal polisbilar skadades kunde de fyra, som är mellan 17 och 18 år, gripas. Även en piketpolis skadades lätt vid insatsen.

De fyra misstänks nu för människorov, utpressning, misshandel och olaga hot. Två av dem hade rymt från ett hem i södra Sverige.

-Pettersson säger att en av de misstänkta är Jacob Drivhall, även kallad Zigge Dollarsson efter pappans tidigare namn, Dollar Lakatos, pappan heter numera Emil Drivhall och går att läsa om HÄR.

Det som ofta kallas fördomar kan lika gärna vara erfarenhet…

TIDIGARE 2018-11-15. Jacob Drivhall har rymt från ungdomshemmet i Fagersta

BROTTSLIGHET. Den numera 17-årige Jacob Drivhall som dömdes för mordförsöket på en vaktmästare vintern 2017 har rymt från det slutna ungdomshemmet Sundbo i Fagersta. Rymningen skedde vid halv niotiden på onsdagskvällen enligt polisen i Västmanland.

Enligt polisen i Västmanland rymde 17-åringen tillsammans med ytterligare en person och de ska ha förvunnit i en väntande bil. Polisen spanar just nu efter den bilen.

Skjutne vaktmästaren har fortfarande kulor i kroppen

-Pettersson är inte imponerad av Jacobs föräldrar…

TIDIGARE 2017-07-07. 16-årig rom döms till tre år för mordförsök på vaktmästaren

ZIGENARE. Tre års sluten ungdomsvård väntar 16-åringen som döms för mordförsök på en vaktmästare i Malmö den 8 februari. Om han varit över 21 skulle straffet ha blivit 16 års fängelse. Domen kommer att överklagas.

Jacob Drivhall, dömd för mordförsök.

I väntan på den rättspsykiatriska utredningen har domstolen avvaktat att meddela straff. Under fredagen kom psykutlåtandet in till tingsrätten. Det visar att han varken var psykiskt sjuk vid brottstillfället eller när han undersöktes.

Fredagens förhandling avslutades med att Christina Nilsson redogjorde för vilken typ av påföljd och straffrabatt som den idag 16-årige pojken ska få. Hade han varit över 21 skulle fängelsetiden sättas till 16 år bakom galler, enligt rätten. Det är en skärpning med två år mot vad åklagare Åsa Christensson begärde.

Samtidigt döms pojken att betala ett skadestånd på 250 000 kronor till vaktmästaren.
När domen meddelats och 16-åringen lämnade rättssalen räckte han långfingret mot en polisman som satt på åhörarläktaren.
– Det är såklart helt fel av honom att göra så, säger mamman.
– Samtidigt så var det samme polisman som varit hemma hos oss, dragit upp oss halvnakna ur sängarna och vänt upp och ner på vår bostad. Mamman, Anna Welin, är å ena sidan tillfreds med att det nu finns svart på vitt att hennes son inte är eller var psykiskt störd. Men hon är övertygad om att sonen är oskyldig. – Detta handlar om att de vill sätta dit någon för detta hemska brott, och då blev det min son.

-Pettersson undrar i det är felet om det inte är mamman det är fel på…

Pappan till skytten hette tidigare Dollar Lakatos men numera Emil Drivhall och tillhör är en ökänd zigenarsläkt i Malmö.

I förhör med polisen säger brodern David Drivhall följande: David tillfrågas om han har något att tillägga och David svarar att han vill att polisen skall lägga till ”fuck the law”

TIDIGARE 2017-05-24. Misstänkt 15-åring tvingades slipa bord för att komma till ungdomshäktet

15-åringen som misstänks för mordförsök på vaktmästaren klottrade i häktet. När han flyttades till säkerhetsavdelningen fick han ett ultimatum: Slipa hela det klottrade bordet – eller bli kvar på säkerhetsavdelningen.

Bakgrunden var att 15-åringen några gånger tidigare klottrat i häktet, på ungdomsavdelningen. När han i huvudsak därför flyttades till säkerhetsavdelningen, klottrade han sitt namn på ett bord även där, enligt kriminalvården. På bordet fanns flera andra namn klottrade, sedan tidigare.

”..han fick ett sandpapper av personalen och uppmanades att slipa det aktuella bordet innan en återflytt var aktuell.”

I svaret till JO anser Kriminalvården inte att detta var något fel. ”Av Kriminalvårdens regelverk framkommer att det är förbjudet att skada egendom och för det fall detta sker ger häktet Malmö de intagna en möjlighet att återställa den skadade egendomen vilket är vad som skett.”

För mammans kritik om uteblivna promenader och för lite sysselsättning lägger häktet ansvaret på 15-åringen själv: 30 gånger har han avböjt erbjudande om att gå utomhus. Även sysselsättning inomhus måste han självmant ha avstått från, är Kriminalvårdens slutsats. Nekade erbjudanden om sysselsättning dokumenteras dock inte, så som promenader.

På måndag börjar rättegången mot 15-åringen. Den pågår i fyra dagar. Efter rättegången är det större chans att han kan flyttas till ett ungdomshem – då brukar det anses att risken att en misstänkt kan påverka vittnen har minskat kraftigt.

Sydsvenskan

-Pettersson undrar om 15-åringen firar idag? Han tillhör nämligen den folkgrupp som får 35.000 kronor var för att polisen försökte hålla koll på dem…

Att han tvingades slipa bordet han klottrat ned var ett alldeles utmärkt straff. Ställer man till med något måste man lära sig ta konsekvenserna. De föräldrar som inte inser det är medansvariga när det sker värre saker än att klottra på bord…

TIDIGARE 2017-03-25. Mamman till misstänkte 15-åringen: ”Han är isolerad 23–24 timmar per dygn”

BROTTSLIGHET. 15-åringen som sedan den 8 februari sitter häktad för mordförsöket på vaktmästaren vid Pildammarna ska ha placerats på säkerhetsavdelningen bland vuxna. Han är rädd för de äldre, har inga aktiviteter, hålls isolerad och kommer inte ut i solljus, berättar mamman. Nu anmäler hon situationen till JO, justitieombudsmannen.

I en JO-anmälan skriver mamman att han lever isolerad i sin cell 23–24 timmar per dygn, inte har några aktiviteter och varken har fått frisk luft eller solljus under två veckor. Det har lett till att han har blivit trött, håglös och uppgiven.
Dessutom är han rädd. Rädd för de vuxna som är placerade i cellerna runt omkring honom. ”Att man väljer att placera ett 15-årigt barn på en säkerhetsavdelning bredvid vuxna individer med svår psykisk problematik är skrämmande och gör barnet väldigt otryggt”, skriver mamman.

– Vi behandlar inte ens djur så här. Jag tycker inte att det är ok. Det är skrämmande att det går, säger hon till Sydsvenskan.

Mamman berättar att bristen på aktivitet beror på att grabben inte vaknar i tid på morgonen. Hon menar att kriminalvården måste hjälpa och stötta en deprimerad tonåring i större utsträckning. Hon efterlyser skolgång och förstår inte varför det tog över två och en halv vecka för hennes son att få sina glasögon.

– Och man kan väl hitta andra vägar. Man kan inte ha samma behandling och rutiner med en 15-åring som med en 40-åring? Man borde ha lite barnperspektiv – även om det är kriminalvård.

OBSERVERA att 15-åringen inte är muslim och mamman är etnisk svensk.

-Pettersson undrar om det inte är mamman som ska spärras in? Mamman var inte så noga med skolgången när hon lät 15-åringen springa ute och skjuta vaktmästare klockan två en vardagsnatt. 15-åringen är mångkriminell, vem har uppfostrat honom?

Nåväl, det hemskaste med denna snyftartikel om gärningsmannen är att det inte står ett ord om offret och hans familj. Mamman till 15-åringen tycker däremot kriminalvården inte fungerar och hoppas att hennes JO-anmälan leder till en förändring. Hon pratar om mänskliga rättigheter och barnkonventionen.
– Jag vill att rutinerna ses över. När man ger kritik så är det väl det man vill, jobbar man med människor så måste man följa lagar och förordningar.
– Vi vet också att vår son är oskyldig och jag är säker på att det håller på att nystas upp. Vad ska de då göra, ge 100.000 kronor i skadestånd? säger mamman.

Inte ett ord av omtanke från 15-åringens mor till vaktmästaren och hans familj från pojken mor. Inte en fråga från Sydsvenskan om det samma. Det är hatmedia i ett nötskal.

TIDIGARE 2016-02-24. Vaktmästaren i Malmö inte längre livshotande skadad, men…

BROTTSLIGHET. Tillståndet för den vaktmästare som sköts i Malmö för drygt två veckor sedan har stabiliserats, skriver Sydsvenskan. Mannen har vårdats på sjukhus i 16 dagar och Skånes universitetssjukhus beskriver nu läget som ”allvarligt men stabilt”. Den var den 8:e februari som vaktmästaren sköts när han skulle salta gångbanor nära Pildammsparken i Malmö.

Vaktmästaren är mycket allvarligt skadad.

Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök har i dag omhäktats på sannolika skäl av Malmö tingsrätt.
Pojken nekar till inblandning.

-Pettersson säger att 15-åringen är en…nej förresten, men har ni läst om När greve Antonius kom till Sverige, det är drygt 500 år sedan men fortfarande samma.

TIDIGARE 2017-02-09. Vaktmästaren sköts bakifrån med flera skott

INVANDRARVÅLD. Den svenske vaktmästare som sköts vid Pildammsparken när han var ute och halkbekämpade natten mot onsdag blev skjuten med fem skott bakifrån, varav minst ett träffade i huvudet, som vi skrev om igår – Etnisk svensk arbetare skjuten av kriminell babbe i Malmö

– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet.  

Vaktmästaren vårdas på sjukhus och svävar mellan liv och död.

Kammaråklagare Åsa Kristensson har anhållit 15-åring på den starkare graden, sannolika skäl, som misstänkt för mordförsök.

15-åringen har förhörts tillsammans med sin försvarsadvokat Sophie Palmgren Paulsson. På grund av den misstänktes låga ålder ska också en tjänsteman från socialförvaltningen närvara under förhören.

-Pettersson har ännu inte hört något om manifestationer mot våld och rasism. Men det är väl inte så noga när hederliga arbetande svenne-bananer skjuts…

Däremot när babbar skjuter babbar är det ett jävla liv och Svenne högerextremist för skulden.

15-åringen är känd kriminell. För att få slut på våldet måste det sluta dalta. Lås in eller flytta långt bort, väldigt långt…


15 responses to “Jacob Drivhall gripen, misstänkt för människorov, utpressning, misshandel och olaga hot

 • Mm

  Kan bara vara klan zigenare som tar sådana fantasinamn. Men de är duktiga på kriminalitet, det kan ingen ta ifrån dem.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Så typiskt Pk att Aftonbladet måste skriva en snyftartikel
  om den zigenske fadern.

  Gilla

 • Brasklappen

  Effektivare lagar och omhändertagande av svårt dysfunktionella personer som Jakob Drivhall krävs, det ska vara livstids tvångsvård med starka mediciner som tar bort sexualdriften för dessa sinnessjuka personer!

  Gilla

 • Stenbock

  Zigenare,islamister,afrikanska kannibaler och folk från Långtbortistan lär bli en majoritet i Abzurdien inom 50 år !!
  Hade tänkt lägga in några rubriker från delar av Europas dagstidningar, som jag ögnat över på morgonen.
  Efter att tänkt efter,är detta ju inga nyheter för oss i Norden. Exakt samma kriminella förlopp över hela kontinenten,som hos oss. Avstår därför…
  Önskar läsarna istället en bra dag,och håll alltid ett öga över axeln….

  Gilla

  • Stenbock

   En av tiotalet uppmärksammade händelser,som jag såg i morse hade en skett i Bryssel.Eftersom dessa terroristdåd nu blivit vardagshändelse,finns snart ingen som ens höjer ögonbrynen.
   När jag nu i PI läste om samma händelse i utförligare skick,lägger jag in bild o text från dessa:
   http://www.pi-news.net/2018/11/bruessel-messerattacke-auf-polizisten-taeter-rief-allahu-akbar/
   Som framgår var det en islamist som var tidigt(eller sent) på benen.Redan 5,30 stod dåren i centrum av stan,och skrek ”Allahn Achba”,samt rusade därpå mot en polis med kniven i högsta hugg, för att skära halsen av den otroende…
   Nu lyckades en kollega få fram sin pistol,och sköt ner ”berikaren”…
   Båda vårdas nu på sjukhus.

   Gilla

   • Stenbock

    En ”nyhet” kan ju formuleras olika….För er som är intresserade finns på STATS-TV-text väl censurerade sida (132) ,ett lite annorlunda förlopp kring händelsen !

    Gilla

 • ruben

  Vad gör dessa avkommor i Sverige? Något inom våra rättsvårdande myndigheter är tydligen illa misslyckat. Utvisa hela familjerna på livstid om det går. Har de sån avsky till svenska samhället blir det bäst om de flyttar långt bort. Allt annat är brott mot mänskliga rättigheterna för skötsamma invånare, som tvingas ha denna typ av brottslingar härjande omkring sig i samhället.

  Gilla

  • Pettersson

   Ruben, familjen Drivhall får nog räknas som svenskar och kan knappast utvisas. Mamman är svensk och pappan rom men inte invandrad de senaste generationerna, men det finns som du vet även tokiga svenskar och när det gäller Jacob kan man undra hur många liv han kommer att förstöra i framtiden…

   Gilla

   • Tore

    Han är inte Svensk.

    Gilla

   • ruben

    Tack för infon, jag var lite osäker, för det lät inte direkt typiskt svensk brottslighet. Jag tycker lika illa om den typen kriminella gärningar oavsett etnicitet. Skillnaden blir att straffet aldrig kan följas av utvisning. Sverige skulle kunna överväga att finna några isolerande destinationer, typ tv-programmet Robinson utan TV för att deportera notoriska våldsbrottslingar under lämpliga tidsperioder.

    Gilla

 • Orvar d.ä.

  Enkla jobb, snabba pengar var det!

  Knarklangning måste väl vara nummer ett annars, för att dryga ut bidragen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En stackars missförstådd med väl ursvenskt ursprung med en svår uppväxt som lekt med trasiga leksaker !
  Nu måste olika myndigheter lägga ner ännu mer resurser på och ta hand om denna och de övriga små oskyldiga kriminella parasiterna som tyvärr hamnat snett i livet som det så fint brukar heta i det öppenhjärtliga och kramgoa Sverige.

  Gilla

 • ossie

  Skulle inte förvåna mig om denne figur är en invandrare som bytt namn till nåt svenskklingande.

  Gilla

 • El gringo

  PK-medierna jublar igen! Äntligen en Svensk!? trodde de!? eftersom namnet kom ut så fort. Undra om de någonsin kommer att tala om att det är en utlänning ?, även detta!

  Gilla

 • age

  Mångkultur förbättrar vårt fosterland?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: