Fler migranter kan få återförenas i Sverige!

INVANDRING. En vägledande dom från Migrationsöverdomstolen kan öppna för fler familjeåterföreningar, trots den tillfälliga asyllagens begränsningar. Domen gäller en åttaårig pojke från Syrien vars föräldrar nu får rätt att komma till honom.

Åttaåringen från Syrien sökte asyl i Sverige i december 2015 tillsammans med sin morbror. Så småningom fick han ett tillfälligt uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande, fram till år 2020. Den tillfälliga asyllagen stoppade i stort sett all familjeåterförening för andra än konventionsflyktingar. Som alternativt skyddsbehövande har alltså åttaåringen i princip inte rätt att återförenas med sina föräldrar i Sverige.

Nu kommer en dom från högsta instans som går i motsatt riktning. Migrationsöverdomstolen slår fast att ett nej till familjeåterförening strider mot både Europakonventionen och Barnkonventionen.

Sveriges Radio

-Pettersson undrar naturligtvis varför inte pojken kan återförenas med sina föräldrar i Syrien? Restriktiv invandring och stängd gräns innebär att Sverige tar emot mer än dubbelt mot vad av de övriga nordiska länderna tillsammans tar emot.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Fler migranter kan få återförenas i Sverige!

  1. Europas miniminivå = fake news.
    En enkel biljett till Syrien för åttaåringen och en till farbrorn är vad som är rimligt för svenska skattebetalare att betala för.

  2. Märklig tolkning av migrationsdomstolen. Om barnet med föräldrarnas hjälp självmant åkt till Sverige, så betyder det förstås inte att föräldrarna måste följa efter till Sverige. Det räcker att pojken åker hem och förenas med föräldrarna i hemlandet. Jag tror inte Sverige skulle hindra honom. Det är väldigt många, som bör åka hem till Syrien och hjälpa till med uppbyggnaden. Sverige klarar inga fler flyktingar med bidragsberoenden, det är överbelastat sedan länge. Man kan åberopa barnkonventionen för Svenska barn också iom att de riskerar prioriteras ned i samhället pga. flyktingstatus för nyanlända oftast smäller högre i kategorin ”ömmande”. Varför har psykisk ohälsa ökat så kraftigt för unga Svenskar? Red ut och åtgärda och sluta med nya tvångsmässiga invandrarprioriteringar.

  3. syrier kan 0ch ska nu återvända. Ta bort bidragen för grupp efter grupp så får vi se återvandring och litet inflöde. Det är och förblir bidragsfloden som lockar. Gör ett försök så får vise verkjigheten

  4. Migrationsdomstolen dömer inte efter svensk lag. Att de anser att den svenska lagen inte är i enlighet med Europa- och Barnkonventionen är en annan sak.
    Här blandar ärade jurister friskt bland korten.
    I Sverige gäller svensk lag. Är denna ”fel” är det den som skall ändras, inte enskilda domslut som skett i laga ordning.

Kommentera