Annie Lööf får sonderingsuppdraget för en ny regering


REGERINGSBILDNINGEN. Annie Lööf får nu ett sonderingsuppdrag av talman Andreas Norlén, meddelade han på en pressträff. C-ledarens uppdrag löper över en vecka, med möjlighet att förlänga.

– Hennes ambition är inte att bli statsminister, därför blir henne uppdrag lite annorlunda. Hon ska ”sondera förutsättningar” för att bilda en regering som kan tolereras, säger Norlén.

Trots detta utesluter talmannen inte att Lööf i framtiden kan bli regeringsbildare.
Annie Lööf har tidigare sagt att alla alternativ inte är körda i botten och talmannen kallar henne för en nyckelaktör i regeringsprocessen. Norlén har under torsdagen träffat alla partiledare för en ny talmansrunda.

-Pettersson misstänker att Stefan Löfven (S) sitter och småler. Han har alltid velat att alliansen skulle spricka och han verkar kunna luta sig tillbaka och låta alliansen själva göra jobbet…men jag fattar inte riktigt…

 • Annie Lööf har röstat nej till Ulf Kristersson som statsminister.
 • Annie Lööf har ingen ambition att bli statsminister säger hon själv.
 • Annie Lööf har inga planer på att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


43 responses to “Annie Lööf får sonderingsuppdraget för en ny regering

 • Roland Karlsson

  En politiker har legat lågt och inte sagt ett knyst. Den mannen blir nog Sveriges nästa statsminister. Han heter Stefan Löfven. Ni andra: Lär !

  Gilla

 • Maya

  När Annie sonderar, tänker jag under veckan ta ett fast beslut att flytta om hon blir statsminister.Inte kan jag bo i ett land där man är hatad och ickeönskad. Mina skattepengar kan jag bidra med någon annanstans, i en friskare stat med vettigare personer i styret.
  Lyssnade i morse om ”återvandringsbidrag” som är som mest 75 000 per familj.De flesta som har återvandrat är afghaner och iranier.Med sig får de även starta eget bidrag för att satsa på egen rörelse. Den äldsta som har återvandrat var 90 år. Han fick med sin en fin pension att leva på i sitt land . Undrar hur mycket pengar det rinner i onödiga ”företag” när Mohammed är snart tillbaka med en annan ID och ansöker åter en återvandringsbidrag. Jag avser också att söka det till mitt land i Norden. Skall bli spännande att höra vad de säger.Jag återkommer.

  Gilla

 • Grune

  Något har redan denna s.k. människan redan åstadkommit.
  Hon har ju reducerat antalet partier i riksdagen från 8 till 6 i och med att hon inte tycker att V och SD ingår i riksdagen. Därmed är inte riksdagen bestående av 349 längre utan betydligt färre.Den nya ordningen innebär att vi blir tvungna att ha et nyval omgående vad som än händer i lekstugan nu.
  Allt enligt Svensk lag.

  Gilla

 • Monica

  Hon har en makt som inte står i proportion till de 8 % som hon och hennes parti fick vid valet

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara ett patetiskt spel för galleriet i den politiska sandlådan, nu har mångkulturella Annie fått äran att sondera vilket Löven tackar för och garanterat så har Sverige snart en S-ledd regering som direkt stöds av V, MP, C och L och indirekt när det behövs även av M och KD !
  Det blir i slutänden en ny typ av en DÖ och allt handlar i grunden bara om att hålla SD utanför allt politiskt inflytande, vad som är bäst för Sverige det är helt ointressant för riksdsgens löjeväckande clowner.
  Samma sak när det gäller Brexit, Storbritannien kommer aldrig att gå ur EU nu hotas Theresa May att avsättas som premiärminister och för klara sig kan hon utlysa en folkomröstning angående medlemskap i EU och en omröstning skulle den EU-vänliga sidan klart vinna, engelsmännen har tydligen ändrat sig i frågan så etablissemanget som aldrig ger sig kommer förmodligen att få rätt och fortsätta att tillhöra familjen inom rikemansklubben EU, får etablissemanget sedan dessutom bort D.Trump vid nästa amerikanska presidentval då blir det tårtkalas.

  Gilla

  • Grune

   Jag skulle vilja veta om det finns en enda människa i Sverige som vet varför 7-klövern är så förbannade på Jimmy Åkesson för.
   Jag har frågat förr men ingen kan svara på detta???????

   Gilla

   • Maya

    Inte ens 7 klövern vet.Därför säger de inget. Jag vet. Åkesson är den enda vettiga som i nyval kommer att glida på en gräddfil direkt till ledning. SD är uppskattat i andra länder så
    7 partiet sågar den grenen de sitter på med sitt hat.

    Gilla

 • Thomas

  Så Annie ska köra detta spåret ett varv till? Sjukt.
  Hon kräver och förutsätter att andra ska ge med sig och ändra ståndpunkt men själv ger hon inte vika en tum. Hybriskärring!
  Synd inte talmannen hällde rävgift i kaffet till Annie vid sonderingssamtalet.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Det bästa är att flera jag talat med, som tidigare vurmat för Rödskrikan, nu har avskrivit henne.Det gäller nu bara att få in dessa fd C på rätt väg.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  SvD/Sifo: ”Lööfs fel att vi inte har en regering än”

  Samtidigt som Centerpartiets Annie Lööf får sonderingsuppdraget av talmannen så visar en ny Sifo-undersökning att hon är den partiledare som väljarna pekar ut som mest skyldig till att Sverige ännu inte har en regering.

  https://www.svd.se/svd-sifo-loofs-fel-att-vi-inte-har-en-regering-an

  Gilla

 • Joy

  Ja, kära tider! Det är patetiskt hur makten beter sig. Sverige är totalt kört!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Alla partiledare som har varit på Bilderbermöte har om jag förstår det rätt tillträtt som statsminister.

  Gilla

  • Jag

   annie lööf – hävdar fortfarande att hen (använder aldrig hen annars) är Sveriges mest livsfarliga s k ”politiker” – makthungrig, globalist, sponsrad av ”utomsocknes”, centermuslimpartist. Får kalla rysningar av centermuslimpartiet (sedan 1980-talet, är från Malmfälten och har ALDRIG förstått centermuslimpartiet??? Och deras framgång i Kiruna i NUTID????)
   Jag följer Age: jag är rädd!

   Gilla

   • Stenbock

    Jag:
    Menar du verkligen att det finns Centerpartister uppe i trakterna av Malmfälten ?
    Själv har jag funderat över om ni verkliga norrlänningar inte hade någon gammal gruvöppning kvar,som kunde användas som arbetsläger under jord,för ”invandrade kriminella packet”.
    Så kommer du med en sådan nyhet för mig..”Skönheten Lööf”
    har t.o.m. väljare i era trakter !

    Gilla

  • Mr Jordan

   Precis. Varför skulle inte detta utspel vara en lögn? Frälsaren Annie, rädda oss, bli statsminister! Jag kräks…

   Gilla

 • Grune

  Denna s.k.politiker vill ju så gärna ta hit alla flyktingar i världen, så där en 40-50 miljoner. Frågan kvarstår. var finns finansieringen till detta?????
  Hur skall Sverige kunna bygga ett par miljoner bostäder om året????
  Vi måste dessutom bygga några miljoner skolor och minst lika många sjukhus på ett par år
  Vi skall anställa 2-3 miljoner poliser 4-5 miljoner läkare och skaffa fram några hundra miljarder till pensioner per år.
  Denna s.k. människa har inte så lång näsa och det är tur för henne för hon kan inte tänka så långt som den är, för det klarar inte hennes hjärncell av.

  Gilla

 • Ståfräs

  Skulle hon inte äta upp sina skor, börja tugga nu då!

  Gilla

  • Billy Boy

   Stefan (S) serverar en läcker måltid till Annie (C) …

   Från Jeanders bildblogg

   OBS! Stefan gömmer notan (säkert svindyr) bakom ryggen.

   Gilla

 • anne b rat

  Den arma rödluvan har inte målat in sig i ett hörn, hon har målat hela golvet runtomkring sig och står nu i mitten av rummet utan att ha minsta chans att komma ut, utan att smeta ner sig med något rödgrönt.

  Gilla

 • gamgubben

  Heja svenska nomenklaturan, det går exakt som en bär sig åt. Hur kan en del kalla sig parlamentariker men inte tala med alla? Om så fan har en bra åsikt blir den väl inte sämre för att just den potentaten framför den? Jo i ett land, det genomdemokratiserade Absurdistan, i folkmun kallat Sverige.

  Gilla

 • Jack

  Inför ackord för politiker. Ingen lön förrän en regering är på plats.

  Gilla

 • Lellegoo

  Kolla detta i slakspressen, Annie Lööf (C): ”Kan dyrka upp låsningar”.
  Här förklarar hon hur hon skall gå till väga. Kan nästan se snacket innan hon fick ”medlaruppdraget”, Låt’na försöka, hon ha svävat runt i ett rosa skimmer länge nog, he, he.

  Gilla

 • Bosse

  Lööven brukar falla på hösten.
  Måste vara klimatuppvärmningen som gör att dom inte har fallit ännu

  Gilla

 • Cesil.

  Nu har rödskrikan röstat bort både Löfvén och Kristersson.
  Inga andra ev. stadsministrar finns.
  Stängt dörrarna åt alla håll.
  Gjort sig ovän med inte bara Alliansen utan hela svenska folket.
  Sossarna tänker inte rösta på rödskrikan som stadsminister.
  Inte heller Kristersson.
  Hur tänker kärringen?
  Men visst är det glädjande att usla politiker som föraktar sitt folk, tycks äntligen ha problem.
  Hur de än vänder sig för att utesluta folkviljan, så går det inte längre.
  SD har äntligen tillräckligt stort inflytande, för att stoppa dumheterna.
  För varje procent som SD tar förvinner någon annans, och nu börjar det ge resultat.
  Klart att de är upprörda.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Ordspråket kvinnans list övergår mannens förstånd håller Annie Lööw på att förkroppsliga.

  Gilla

  • Joy

   Kvinnohatet från Bibeln är väl knappast något att ta till i svensk politik. De är lika goda kålsupare inom politiken, gubbarna med.

   Gilla

 • alvar1131

  Och flickan hon går i dansen med röda gullband.
  Och flickan hon går i dansen med röda gullband.
  Dem binder hon om sin kärastes arm,
  dem binder hon om sin kärastes arm.

  Svensk folkvisa

  Gilla

 • Bosse

  Troligen blir Stefan statsminister först och Annie går in som lärling och tar över när Steffe går i pension i halvtid
  Eller så får vi dessa som 2 språkrör istället för statsministrar, välsignade av MP, som första land någonsin.
  Allt enligt gender och värdegrundsprincipen. Alla partier får lite var så
  Inget är omöjligt i landet uppochner

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Men det går inte. Anlita en låssmed!

  Gilla

 • Tore

  Annie har gett dom borttappade ett ansikte, Svenska folket går till historien som folket utan självbevarelsedrift.

  Gilla

 • Dalmasen

  Sondera är ensak regera en annan.
  Vem fan röstar på Annie Lööf ? Jan Björklund är kanske så korkad.
  Och delar av vänsterblocket, för att terrorisera svenska folket.
  Nej. Vi vill ha nyval !!!!!

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Sedan möter Lööf Löfvén, och ljuv musik uppstår!

  Gilla

 • Billy Boy

  Medan Annie Lööf (C) ”sonderar” …

  Från Jeanders bildblogg

  … kan Stefan Löfven (S) lugnt luta sig tillbaka och se på …

  Gilla

 • ossie

  Nä vi har ju haft Halloween i år.

  Gilla

 • Punto

  Utstuderad förhalningstaktik utan tanke på väljarna. Ytterligare en vecka med möjlighet till förlängning. Oförskämt!!!

  Om så ska vara, så ge henne till måndag morgon. Helgarbete för alla inblandade!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Leken i sandlådan fortsätter.

  Över 91 procent av väljarna röstade inte ens på partiet och kvinnan som nu ska få sondera. Vad händer i Sverige?

  Annie Lööf får sondera i en vecka, inte bilda regering, enligt talmannen Andreas. Alla Sveriges medborgare jublar…….eller hur?

  Låt detta bli sista sonderingen, herr talman. Snälla. Sedan kör du två snabba omröstningar på två statsminister-kandidater, så vi kan få ett extraval.

  Gilla

 • Grune

  I och med detta uppdrag har vi fått en ny riksdag som består av sex ( 6 ) partier. Enligt henne ingår inte V och SD i riksdagen längre.
  Dessa två partier är av den förträffliga annie lööf inte längre ledamöter av Sveriges riksdag.

  Gilla

 • Nicklas

  Grattis nickedockorna alias 82:an.

  Gilla

 • tikamax

  Ledsen Annie, förstår inte att DU har DE SUPERKRAFTER INGEN ANNAN HAR och att du INTE vill bli STATSMINISTER ÄR EN LÖGN!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: