Stor familj klagar på trångboddhet

Abdir Isaak, hans fru och nio barn klagar på att de bor trångt i sin lilla 2:a på 62 kvadratmeter.

Vem inser inte den prekär och hopplösa situationen i detta, men…

Det finns omständigheter som både politiker och myndigheter borde ta i beaktning.

Lägenheten är sliten säger pappa Abdir och visar upp sig på en bild vid badrummet. Var lägenheten så sliten när de fick bostaden eller har slitaget uppstått efter att de flyttade in? Vem kommer att betala den nödvändiga renoveringen om de någon gång flyttar därifrån?

Ett år efter att pappa Abdir flyttade in i lägenheten, kom hela familjen till Sverige som anhöriginvandrare. Att pappa Abdir inte kunde försörja familjen kan vi ganska snart konstatera, även om det inte står i artikeln. Man kan alltså ta hit hela familjen och låta Sveriges skattebetalare stå för hela notan i år efter år efter år…

Familjen letar efter en 5-rummare, men kan nöja sig med en 4:a. Varken pappa Abdir eller mamma Seinab arbetar, så hur är det tänkt att de ska kunna betala hyran för en sådan stor lägenhet? Jag tittade lite hastigt på bostadsportalen.se och fann några lediga lägenheter med 5 rum och kök. Förutom en lägenhet som vänder sig till företag, en där man delar faciliteter med andra och en med tidsbegränsad uthyrning, så ligger snitthyran för de lediga femmorna i Göteborg på dryga 21 000 kronor. Jag upprepar att varken pappa Abdir eller mamma Seinab arbetar. Ska skattebetalarna stå för notan?

Så stora familjer som Isaaks är inte anpassade för svenska mått och de ganska rigorösa regler som gäller, i synnerhet inte när man är arbetslös och lever på försörjningsstöd. Var det ingen som talade om det för pappa Abdir när han begav sig de 680 milen (fågelvägen) från Somalia till Sverige?

Det mest uppseendeväckande i denna historia har ni ännu inte läst. Den kommer nu.

Trots trångboddhet, trots att familjen inte är självförsörjande och trots alla problem som pappa Abdir räknar upp, har familjen lyckats skaffa två barn till efter det att familjen tilldelats den lägenhet där man bor. Hörde jag någon utropa orden ”eget ansvar”?

Så vad är det egentligen familjen Isaak förväntar sig? Eller rättare sagt, vad var det man förväntade sig när man begav sig av från Somalia och hela den långa resan till Sverige?

Hem & Hyra

27 thoughts on “Stor familj klagar på trångboddhet

  1. Mina barn 25 och 23 har inte en chans att få lägenhet fastän dom har stått i kö i 6 år .Vilka får gå före tror ni ?

  2. https://images.hdsydsvenskan.se/preset:large/1280×768/VkDj8vWMoo3ZH7QO-EKgfvDS_1g.jpg
    Inte för att Stenbock är vacker,men såg jag ut som på bilden,skulle jag förbjudit dem publicera fotot.
    En positiv nyhet skriver nu vänsterblaskan HD om. Något som troligen inte får Kristerson att fälla en tår. En av importerna vid namn Escobar som förälskat sig i M,lämnar nu sina uppdrag. Enl. slaskblaskan p.g.a.,att SD fått regeringsställning,i ett antal skånska kommuner ! 😉

    • En annan ful händelse eller rättare sagt två…inträffade vid middags-tid i Åstorp.Två importerade ”barn” (troligen),angrepp först en 65-årig kvinna,och slet omkull henne.Stal hennes handväskan och rusade iväg.
      Några timmar senare skedde ett än värre. Då utsattes en rullstolsbunden 85-årig kvinna,för ett liknande överfall. Hon knuffades ur sin rullstol,och bestals på sin väska. Då skall ni alla veta att denna ,lilla ort ute på skånska landsbygden lär inte vara sååå infekterad av mångkulturen,utan att polisen borde kunna finna de båda berikarna. Om det nu inte var några zigenare,som tagit en sväng inom orten ?

      • Nu skriver Propagandaorganet och skitblaskan HD,att polisen gripit två ”män”… Var och en av er,får själva söka fundera ut om det är Anders o. Kalle… eller Ali o. Muhammed !

  3. Är bara att ge denne räddare av Sverige en ny och fin bostad, svenska skattepengar betalar som brukligt kalaset !

  4. 9 barn?
    Hur mycket får dom i barnbidrag med s.k. flerbarnstillägg då?
    6 barn ger ca 11-12.000, så dom får väl uppåt 20,000 då?
    Skattefritt! I månaden!!

  5. http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2018/11/spahn_mann.jpg
    Ja hela världen är mer än sjuk..
    I PI presenteras nu en av dem,som gärna vill efterträda Merkel som Führer i Tyskland. På bilden ovan kan ni redan nu bekanta er,med Fru Jens Spahn (t.h. på bilden)
    Denne hen vill förutom leda Deutschland,även skaffa barn med sin man,herren ovan t.v….
    Inte märkligt att allt går åt he-vete,när man ser hur unga efterföljande generationer,kommit handikappade till jorden !

  6. Har herr Abdir Isaak och hans fru någonsin tänkt på att göra en stram budget över familjens ekonomi? D v s adderat ihop alla inkomster (ffa arbetsinkomster efter skatt) samt barnbidrag mm. Därefter dra ifrån alla utgifter för möbler, lägenhetshyra, elektricitet, mat, kläder, hygienartiklar, försäkringspremier etc etc.

    Det hela går ut på att anpassa sitt leverne så att man vid varje månads slut helst ligger på lite plus eller åtminstone når ett nollresultat. Inte hamna på minus!

    Så måste den övervägande delen av invånarna i hela Sverige göra för att själva överleva och därmed undvika att ligga samhället (= de arbetande skattebetalarna) till last i onödan.

  7. De förväntar sig att den enligt sharia moraliskt underlägsna icke-islamska SLAVBEFOLKNINGEN skall ge dem HÖGRE levnadsstandard än vad slavarna själv lever under. Slavinnorna skall även underkasta sig herrefolket sexuellt när herrefolkets män får lust. (vilket vi ser i regelmässiga våldtäkter/gruppvåldtäkter)

  8. Jag finner ingen annan råd än att vi får ta pengar från socialdemokraternas partikonto. Men de kan se det som ett lån för, Abdir Isaak och hans familj blir ju lönsamma lite längre fram och kan då betala tillbaka pengarna till Socialdemokraterna.

  9. Flytt för sina liv (eller hur var det nu??) och har mage att komma hit och gnälla. Bra på att producera ungar är de i alla fall. Hört talas om preventivmedel? Fast det är väl förbjudet i religionen som hör hemma på medeltiden.

  10. Att vi är i ett akut behov av en regering som verkligen tar tag i Sveriges allt mer omfattande problem står allt mer klart.
    I stället har vi maktgalna politikerbroiliers som kämpar som utsvultna hundar om de bästa platserna vid köttgrytan.
    Hoppet sjunker mer och mer.

  11. Är egna ansvaret kanske beroende på ras ändå eller är det skillnad på samhällets förväntningar på invandrare och svensk i Sverige? Som vanlig svensk betalar man bl.a. skatt, möbler, elektronik, leksaker, sin egen bostad med lönen från sitt jobb. Många invandrare förväntas få allt det gratis av dessa skattebetalare. Det är bra nu. SD politik är nödvändigt och efterlängtat för upprättelse och rättvisa mot skattebetalarna.

  12. KravMaskiner!
    Tack sjuklövern för att ni s k ”politiker” låter Sverige masskoloniseras av müslimer! Bilda ett kalifat, på bekostnad av Svenska Skattebetalare med Världens Högsta Skatter och där ni utesluter era egna medborgare (Skattebetalarna) som ni verkar hata med er SverigeFrånVända ”politik”.

  13. Finns det INGA regler om försörjningsstöd för anhöriga, eller struntar den vänsterblivna omyndighethetspersonalen på emigrationsverket i att följa dem?

  14. Är det ens tillåtet att bo så många i en tvåa? Jag har för mig att det finns regler för sånt, men jag kan ha fel…..

    • Rör mig lite i sådana kretsar så kan ge ett svar… som hyresvärd kan du kan du skriva in sådana regler om högst antal personer som får bo i lgh, MEN dom är INTE juridisk bindande, dvs bor det flera ändå kan man juridisk inte göra ett dugg. Tydligen har det provats i någon rättslig instans tidigare men fått kalla handen.

Kommentera