SD kommer att rösta ja till Ulf Kristersson


REGERINGSBILDNINGEN. Vid 17-tiden så bekräftade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att partiet kommer rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister, genom ett pressmeddelande.

– Det är klart att vi ser ganska goda möjligheter och har ganska goda skäl att anta att vi skulle få inflytande i en regering ledd av Moderaterna och Kristdemokraterna, säger Jimmie Åkesson.

Åkesson bekräftar att antagandet om att de skulle få inflytande kommer från att de haft flera samtal med företrädare för M och KD. Det är dock inte samtal på partiledarnivå, enligt Åkesson.

– Vi har inte fullt ut fått de garantier vi önskar däremot så anser jag att vi har goda skäl att anta att vi skulle få betydande inflytande över en sådan regering i de frågor vi tycker är viktiga, säger Jimmie Åkesson.

Han nämner integration och brottsbekämpning som nyckelområden.

Hela pressmeddelandet:

Sverigedemokraternas verkställande utskott har vid ett extra sammanträde på tisdagen beslutat att partiet ska rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister i en M/KD-regering vid voteringen imorgon, onsdag.

Partiledare Jimmie Åkesson kommenterar:

– Det har gått mer än två månader sedan valet och Sverige har fortfarande ingen ny regering. Det måste ses som ett kraftigt underbetyg till de av riksdagens partier som låst sig vid orimliga positioner och principer, som i praktiken omöjliggör konstruktiv dialog och samverkan.

– Vår utgångspunkt har hela tiden varit pragmatisk. Vi är beredda att samtala, kompromissa och samarbeta med samtliga partier, förutsatt att våra väljare får någonting tillbaka i proportion till vårt väljarstöd. Tyvärr har denna pragmatism lyst med sin frånvaro hos övriga partier.

– Redan dagen efter valet tog jag kontakt med Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor för att föreslå konstruktiva men förutsättningslösa samtal om hur vi kan ge Sverige ett stabilt styre över fyra år. Båda tackade nej till inbjudan, och även därefter har de konsekvent vägrat att samtala med mig. Detta till trots väljer vi nu att ge vårt aktiva stöd till bildandet av en koalitionsregering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Det finns starka argument för oss att rösta nej vid onsdagens omröstning. Den politiska inriktning som Ulf Kristersson gett uttryck för kan förvisso, utan större invändningar, accepteras av Sverigedemokraterna. Hittills har vi dock inte fått tillräckliga svar på vilka sakpolitiska reformer som – konkret – ska möjliggöra denna inriktning. Primärt gäller det inom våra fokusområden; migration, sammanhållning, brottsbekämpning och sjukvård. Således vore det ingen orimlig markering från vår sida att trycka på den röda knappen i statsministeromröstningen.

– Å andra sidan finns det mer långsiktiga skäl att trots allt rösta ja. Det politiska landskapet förändras, den gamla blockpolitiken luckras upp och nya konfliktlinjer ger nya, mer aktuella konstellationer. Jag sa redan i samband med SD:s Landsdagar i Lund 2015 att ett framtida, rimligt regeringsalternativ vore ett konservativt block bestående av SD, M och KD. Den konstellationen saknar idag endast 21 mandat för att uppnå majoritet i riksdagen, och den nämns av allt fler bedömare som högst sannolik inom överskådlig tid. På kommunal nivå är detta samarbete redan ett faktum.

– Höstbudgeten har också nämnts som en faktor i sammanhanget. Vi har ännu inte sett Moderaternas budgetförslag i detalj, men de har åtminstone meddelat att de avser lägga en budgetmotion och att den ska fokusera på brottsbekämpning, integration och sjukvård. Det är en tydlig indikation på att de hörsammat våra prioriteringar, även om det är beklagligt att de väljer att inte ge uttryck för det.

– Vi har, utifrån de signaler vi fått, goda skäl att anta att en M/KD-regering ger oss förutsättningar att få faktiskt inflytande över politiken under de kommande fyra åren.

– Ulf Kristersson har inom ramen för sin 3-2-1-lösning utfäst att en förändring av regeringens partisammansättning ska prövas genom ny omröstning i riksdagen. Det innebär i praktiken att de båda liberala partierna under mandatperioden inte kan ansluta till en M-ledd regering utan att tolereras av riksdagen. Det är en viktig faktor i vårt ställningstagande.

– Sverigedemokraterna röstar alltså ja till Ulf Kristersson och är därmed beredda att ge honom en chans som statsminister för en M/KD-regering. Vi är också beredda att närsomhelst under mandatperioden fälla varje regering vars politik går i fel riktning. Kraftigt minskad asyl- och anhöriginvandring, kravbaserad integrationspolitik, krafttag mot brottsligheten och betydande satsningar i hälso- och sjukvården är förutsättningar för att vårt stöd ska vara bestående. Riksdagsgruppen har ställt sig bakom beslutet.

-Pettersson säger att det är inte idealiskt, Kristersson är problematisk, men bättre än att befinna sig på samma sida som Löfven.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


29 responses to “SD kommer att rösta ja till Ulf Kristersson

 • Cesil.

  Inget ont som inte för något gott med sig.
  Under årtionden har Sverige försämrats från att ha varit ett blomstrande land, och Svenska folket begriper inte hur det kan komma sig.

  Under besvärliga omständigheter visar nu Centern vad deras floskel att ”Föra Sverige Framåt” betyder. Nu vet Svenskarna.
  Väljarna trodde något helt annat när de lade sin valsedel.

  Liberal betyder tidigare ”Fri, alt. Frihet”
  Men även Bjöklunds ”Liberal” har fått en ny betydelse.
  Han ser som sin huvuduppgift, är att bromsa, speciellt SDs önskan om mera Poliser, starkare försvar, bättre sjukvård, högre pensioner.
  Björklund sitter i all tysthet och röstar mot Sverige, han stöder EXPO ekonomiskt, samtidigt som ha låtsas tillhöra Alliansen.
  En quisling i ordets rätta bemärkelse.

  De har nu redovisat var de står.
  Jag är övertygad om att inför nästa val kommer väljarna att veta bättre.
  Lööv och Björklund kommer inte att få plats i riksdagen.
  Och nästa val kan komma fort.

  Gilla

  • Grune

   Du har det bra du. Du kan nämligen ALDRIG få ont i huvudet.
   För att få det fodras nämligen att an har ett.

   Gilla

  • Grune

   Vi kan väl hoppas på att det Svenska folket har sovit färdigt till nästa val. Det finns ju så klart undantag som Amanda t.ex som aldrig borde ha vaknat utan kunde gott få sova vidare.

   Gilla

 • Valter

  Eftersom valet står mellan pest och kolera, så var det här var det minst dåliga,

  Gilla

 • Thomas

  Det kommer löna sig längre fram att rösta ja för sd på UK,låt UK vara lite bitter nu ett tag när rödtotten och majoren sviker honom,.
  Men snart är liberalerna borta och kanske även C ,alliansen är lika stendöd som Palme och det behövs ett nytt block då är det läge med Sd+Kd+M. Det är vårt enda hopp i framtiden mot sossarna.

  Gilla

  • Maya

   På tiden att den sk allansen spricker. Det enda jag fruktar är att räven Lööf blir statsminister.det får bara inte ske. I morse sade reportern att C får mera röster i eventuellt val, på annat håll att sossar och SD växer. Måtte Gud se till att SD får 51 % vid ett eventuellt val.Den parlamentariska situationen är tvärlåst, Annie går till historien som den största svikaren av det svenska folket. Efter Palme och Reinfeldt.
   Vad lär sig unga av detta ? Att det är legitimt att mobba !

   Gilla

 • centurion

  Trots att vårat parlamentariska system erbjuder s.k. REPRESENTATIV demokrati (alltså i princip: ”störst går först”), så låter vi oss nöjas med att hunsas på så sätt att folkviljan (alltså valresultatet) får stå tillbaka i maktgirighetens korridorer. De små partierna försöker styra över de som är mångdubbelt större……..Är det nån som begriper nåt ? Finns det över huvud taget något vett och sans kvar i detta mörker ?

  Gilla

 • Sea Gull

  Amanda; Din uppfattning om de ca 1,2 miljoner svenskar som röstat på SD?

  Gilla

 • Gammaldags Svensk

  De finns ett krav som SD borde tagit upp och de är att inte skriva på FN:s ramavtal den 10 December 2018.
  Samling på Myntorget den 2:a December.

  Sprid de här till alla Sverige vänner.

  http://svenskt.bloggo.nu/

  Gilla

 • centurion

  Om jag nu inte har räknat fel, så kommer ändå bortalaget att skrapa ihop 195 nej-röster mot (m), (kd) och (sd). Det räcker ju med 175 nej, för att förslaget ska falla. Alternativt, om något nej-parti istället väljer att lägga ner sina röster kan det röra om lite. Men utgången är nog ändå ganska given. Det blir nog till att dra en ny vända i den luggslitna sandlådan.

  Gilla

  • Billy Boy

   Man måste gardera sig för riksdagsledamoten Leila Ali Elmi – Miljöpartiet beträffande röstningen i riksdagen.

   Leila är till vänster på bilden ovan. Kvinnan till höger heter Carolina Farraj är muslimska, feminist och lesbisk och gillas skarpt av Leila Ali Elmi (MP) speciellt när Farraj postar sina hatvideos på Twitter om journalisten Joakim Lamotte.

   Vid sin debut i riksdagen misslyckades Leila Ali Elmi (MP) med att öppna locket till bordet på sin riksdagsplats. Därför nådde hon inte voteringsknapparna och missade sin premiärröstning.

   Vi får se om hon legat i hårdträning nu och lyckas trycka på någon av knapparna i tid innan röstningen är avslutad.

   Gilla

 • Hanna

  SD röstar ja helt naturligt eftersom man håller löftena man gick till val på om minskad invandring och bättre sjukvård. Vi vet redan på förhand att det inte blir någon regering av detta försök eftersom Alliansen nu officiellt faller isär när C o L i morgon röstar mot sin egen statsministerkandidat och väljer den till varje pris ville byta ut FÖRE valet…..

  Gilla

  • Grune

   Och så skedde också. Hör och häpna i SAMARBETE MED SD. C som LOVAT SVENSKA FOLKET att dom aldrig under några som helst omständigheter skulle samarbeta med SD.
   Vad blev det av detta löfte?????
   Det kanske beror på att Annie har siktet inställt på att bli DIKTATOR.

   Gilla

 • MartinA

  Jaha, då kanske vi har fått ett cukservative block i sverige då. Bättre än inget kanske, så länge KD och M kan hålla emot SDs totalitära och svenskfientliga tendenser. Om inte annat så kommer det nya mångpartiblocket i nästa val.

  Gilla

 • Svensk lösen

  Tydliggör centers och liberalernas svek. Däremot bör man rösta nej till en ev. gemensam budget från M och Kd om man inte får något inflytande över den.

  Gilla

 • Punto

  Låt Annie Lööf och Jan Björklund försvinna ut i träsket till vänster till Ygeman, Fridolin och Sjöstedt. De vet inte vad pragmatism betyder och vad vallöften kräver av ansvar mot sina väljare.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   En sak är säker denna mandatperiod blir majorens sista. Så länge stureplansbönderna lägger sin röst på höstlovet får hon kanske möjlighet att hanka sig fram i riksdagen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: