Är Jimmie Åkesson Sveriges mäktigaste politiker?

REGERINGSBILDNING. Alliansen bildades år 2004 av partiledarna för de dåvarande oppositionspartierna Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Då började förberedelserna för att i valet 2006 kunna gå till val som ett enat och trovärdigt regeringsalternativ – med en gemensam politik.

Bild från Alliansens hemsida.

Nu är det november 2018, Alliansen har fortfarande en gemensam politik påstår de på sin hemsida. Alliansen – Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna – vill att jobben ska bli fler. När fler jobbar växer ekonomin. Då blir det mer resurser till vårt gemensamma. Våra barn och ungdomar får en bra skola. Sjukvården finns där när den behövs. Omsorgen om våra äldre fungerar bra och är av god kvalitet. Det är så det hänger ihop. Därför är jobben vår viktigaste fråga.

-Pettersson tycker det är fina tankar. Märkligt nog verkar som en del av dem överger sin egen politik, sina egna visioner och sitt gemensamma förslag till statsminister på grund av en man som heter Jimmie Åkesson och är ledare för ett helt annat parti och inte säger mycket.

Var det någon som hörde i valrörelsen att ledarna för alliansen inte skulle försöka genomföra sin egen politik?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Är Jimmie Åkesson Sveriges mäktigaste politiker?

  1. Nyval,nya tider! SD till ledning .
    Någon måtta får det vara.Nu har alliansen splittrats och Sverige kan styras av en minoritetsregering. Det är bara bra! Leve Jimmie ! Leve SD!

  2. Jimmy Åkesson är den enda av partiledarna som är saklig och alltid håller sig till sanningen………

  3. Nej, SD kan inget göra så länge 7 klövern existerar och stöds av sin knähund PK-media och en klar majoritet av svenska folket känner sig trygg i dagens kriminella anarkisamhälle !
    Frågan är ju om SD verkligen vill skulle våga eller kunna att göra underverk för Sverige om partiet verkligen fick möjligheten att driva sin politik, J.Å vet naturligtvis vilket motstånd som väntar där ute i dagens svenska kriminella träsk och att de tungt beväpnade brottslingarna inte ger upp frivilligt är också gnska säker på att det kriminella läget i samhället är betydligt mycket värre och allvarligare än vad som framkommer och vad den infödda hederliga arbetande svensken kan föreställa sig.
    7 klövern och PK-media är utan tvivel duktiga på mörkläggning och censur.

    • Jag börjar tvivla på att SD skulle kunna bringa ordning i den oreda som 7 klövern har ställt till med. Åtminstone inte med nuvarande lagar och ett EU som faktiskt har viss bestämmanderätt över oss.
      Först och främst måste man komma upp i minst 40 % av rösterna.
      Sen skulle nog inte heller 4 år räcka.

      Tror mer att vad landet nu behöver är en ny politiker i klass med Hitler, Gissar att 1936 var brottsligheten ganska låg i de tyska städerna.

  4. Annie Lööf har som enda ambition att bli Sveriges statsminister.
    Det kunde hon inte bli i en Alliansregering med det antalet röster för C
    Därför har Alliansen bara varit ett falskspel för henne sedan länge.
    Hon och Jan lurade med Kristersson på vägra SD-tåget och gjorde därmed Alliansen omöjlig. Omöjliga förslag med MP som partner var dömt från början.
    Allt faller nu på plats, att hon och Jan länge haft planer på att byta block och spelat under täcket med sossarna.
    Besöket hos Bilderberggruppen bekräftar också detta
    Det gäller bara att dra ut på processsen så att födslovåndorna verkar stora för att undkomma kritik då inget alternativ verkar finnas
    Kvar på perrongen står Ulf och Ebba och undrar vad som hände.

    http://www.gp.se/ledare/sonesson-centern-vill-ha-statsministerposten-1.10427601

  5. Verkar som bara sossarna kan styra detta land. Trots deras hyckleri om ett samhälle för alla med minskade klyftor ökade dessa under S-styret. Dom fattiga har blivit fler liksom dom hemlösa och den psykiska ohälsan ökar och psykiatrin är i fritt fall. Men alternativ finns ju inte till ett S-styre. Man bråkar om Åkesson och detta gynnar ju S. TYVÄRR!

  6. Den så kallade Alliansen med dess beståndsdelar är ett skämt.

    Det står med all tydlighet klart att dom inte vill regera och inte har något som helst intresse av att driva de frågor de gick till val på.

    Mitt råd till dessa så kallade Allianspartier är: Upplös partierna och avgå allihop!

  7. Definitivt !!! Han ärlig och uppriktig.
    Han kan säga det som behövs.
    Han kommer få inflytande mer & mer tack och lov.
    Dom andra känns falska och opålitliga.
    Ett extra val då passerar SD 20 % sen är det lugnt.

    • Då släcks valapparaten ner och SD valsiffror är nere på 1% samt Tok&Hittepå partiet MP ökat till det sossarna/kommunisterna vill att de skall ha. I Sverige har vi inga fria val.

  8. Om man vill att fler ska jobba, varför i helvete vill man samtidigt importera hundratusentals bidragstagare som aldrig kommer att få jobb? Varför är det så jävla gott om idioter inom politiken…

  9. Ja men siktar var och en enskilt för ”STATSMINISTERHATTEN” är det inte möjligt med en allians.
    Detta är så LÖJLIGT GENOMSKINLIGT idag att man skulle ”skratta ihjäl sig om det inte vore så jävla sorgligt”! ”Uh nä inte siktar jag på att bli statsminister” säger de var och en för sig, hm, ”det spelar ingen roll vem som blir det (HA HA HA) bara vi får en alliansregering”… TILLÅT mig att GAPSKRATTA åt denna IDIOTISKA UTSAGA!!

    ALLA tre, d.v.s Annie, Björklund och Ulf VILL BLI STATSMINISTER, inte så svårt att räkna ut, SÅ VILL OCKSÅ Stefan , som räknar med att han blir det igen och de andra fortsätter slåss för att nå toppen på sina politiska karriärer!

    SVERIGE och dess befolknings väl och VE? NÄ det handlar inte om det, trots att de är politiker i detta land, detta handlar ENBART om dem SJÄLVA och HUR BRA det ska gå i deras politiska karriär för var och en av dem. Inget annat. DE VILL EGENTLIGA HA STÖD av SD men de vill inte ge något i gengäld för det. Det gick ju jävligt bra när Löfven skulle avsättas, att sedan bara RADERA bort SD från de ordförandeposter som de rätteligen skulle ha fått, kallar jag för SVEK och FÖRRÄDARI vilket är en korrekt beskrivning på DESSA POLITIKER C, L, M, KD. En allians av FÖRRÄDARE men de är ute på MYCKET TUNN IS idag….
    Vi är 1.200 000 SVENSKAR som vill påverka VANSINNET som PÅGÅR I SVERIGE MEN HINDRAS av småpåvar till partiledare som tror att ”de är något” och höjer sina RÖSTER och som bara borde hålla KÄFT!

  10. Visserligen en utopi men man kan ju om man vill fundera på vad som skulle hända i och med Sverige om SD med J.Å i spetsen fick fria händer att styra politiken, vilken skillnad skulle på sikt märkas ute i verkligheten ?

    • Hoppas att Sveriges enda politiker får något vettigt uträttat framöver annars är det ju inte mycket bevänt med titeln som Sveriges enda politiker !

      • Vad ska han göra när han har 82% saftskallar, polis, kulturetablissemanget, övriga sk partier, media, 75000 lärare, försvarsmakten, vänsterhänta.
        Det är inte jimmie som inte tar ansvar det är resten av kärringarna av blandat kön som irrar runt som nödiga fjortisar.

      • Åkesson kan lugnt sitta still i båten och låta 7 Klöverns företrädare göra sig till åtlöje. Åkesson kommer inom sinom tid får sin chans att sätta kniven i 7 Klöverns företrädare.

Kommentera