Kristallnatten 1938

NAZISM. Kristallnatten mellan den 9 och 10 november 1938 var kulmen på de våldsamma progromer mot judar som genomfördes i Tyskland mellan den 7 och 13 november 1938. Pogromerna iscensattes av nazister och utfördes av beväpnade grupper främst från det paramilitära SA men även av många civila. Omkring 400 judar dödades eller tvingades begå självmord. 20000–30000 arresterades och fördes till koncentrationsläger. 267 synagogor brändes ned och 7500 butiker vandaliserades.

Kristallnatten var början på förintelsen och Hitlers slutliga lösning på judefrågan…idag har andra tagit över Hitlers tankar…

Muslimska frivilliga som slogs för Hitler och nazismen

Hitler och islam

Ovan en ledare som publicerades av Aftonbladet samma dag som Hitler inledde kriget mot Sovjet – den 22 juni 1941. Det har Anders Lindberg glömt. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Kristallnatten 1938

  1. Ja vilka som idag tagit över antisionismen inom EU,vet varje normal tänkande…
    Alla utom de avskilda politikerna som importerat dem. Hörde just hur Diktator Merkel anklagade ”högerkrafter”,för denna nya judeförföljelse !! Vad hon inte känner till,i sin skyddade värld bak sina livvakter,är att tyska judar i dag väljer AfD … Någonstans går inte det hela ihop….. ;(

  2. Kristallnatten, har ju aldrig upphört! Den har aldrig varit så intensiv som i dessa dagar, gentemot oss sanna européer. Målen för pogromerna växlar med tiden, men ALDRIG dess innehåll. Dagens styren vill utrota oss äktinnevånare. Att se kristallnatten som nåt historiskt enbart, är att bortse från sanningen.

    • Där hade faktiskt Bert ”bölare” rätt…. I Abzurdistan är det i dag SD som nu är dagens förföljda,likt judarna på 30-talet !
      F.ö. bör ni känna till att Israel håller lågan brinnande sedan krigets slut,för att årligen hämta ut miljarder Euro från Tyskland p.g.a. ,det som skedde för 80 år sedan.
      Läste för c:a 30/40 år sedan att summan Deutschland då tvingats betala till Israel,låg på c:a 600 miljarder DM. Sedan dess lär åtskilliga Euro ytterligare flutit till M-Östern.
      Alltså finns för dem all anledning,att årligen påminna om detta…

  3. Om du inte förstå detta bero detta nog på att fick dålig historia undervisning eller sov på lektionen

  4. Anders ”råttan i pizzan” Lindberg verkar ha drabbats av ”galopperande alzheimer” och glömt det mesta av Aftonbladets och socialdemokratins mycket mörka och trista historia. Rasbiologiska institutet, lobotomering och sterilisering av mentalt efterblivna och övriga icke önskvärda individer samt ett krav på de tyska och österrikiska regeringarna att stämpla ett stort ”J ” i passet så svenska myndigheter snabbt kunde neka dessa icke önskvärda människor inträde till det renrasiga Sverige, hoppla Löfvén och andra ”renrasiga” individer i det socialistiska paradiset kallat Sverige!

  5. @anderslindberg har inte alls ”glömt”, han har bränt alla ex av tidningen så att ingen ska kunna tala om ”ett fascistist parti med nazistiska rötter”…. och syfta på Socialdemokratiska Arbetarepartiet. Snubblande nära…. ”nationalSOCIALISTISKA ARBETAREPARTIET. Sju (7!!) bokstäver skiljer Löfvén från Hitler.

Kommentera