Det finns en prislapp på Åkessons stöd

REGERINGSBILDNING. Moderaterna måste ge klara besked om hur de tänker hantera ett beroende av Sverigedemokraterna om de bildar regering med partiets stöd, skriver Centerpartiets Frederick Federley i en debattartikel i Aftonbladet.


Federley menar att det inte råder några tvivel om att det finns en prislapp på stöd från SD, eftersom partiledaren Jimmie Åkesson upprepade gånger gått ut och sagt att partiet inte kommer att stödja en regering om de inte får genomslag för sin politik.

”Ekvationen är precis så omöjlig som den låter. Alliansen tänker inte förhandla med SD och SD tänker inte ge sitt stöd utan förhandlingar”, skriver Federley.

Även Centerkvinnornas förbundsordförande Sofia Jarl skriver om hur man ska förhålla sig till Sverigedemokraterna i en debattartikel hos SvD. Hon uppmanar i sin artikel allianskollegorna i M och KD att begränsa SD:s inflytande och istället ”stå upp för det som förenar Alliansen”.

-Pettersson trodde att Fredrik Federley var betydligt klokare än så. Givetvis finns det en prislapp på SD:s stöd, det är därför man ska förhandla, annars får aldrig alliansen redan på vad priset är.

Federley kanske tror att ett eventuellt stöd från Miljöpartiet och/eller Socialdemokraterna är gratis och kan fås utan förhandlingar.

För övrigt lovade C två saker i valrörelsen Fredrik:

  1. Ett vara att göra allt för att få bort Löfven och S
  2. Två var att aldrig förhandla med SD

Det är en omöjlig ekvation Fredrik, eller har du något annat att sätt att räkna på? Att få över MP till alliansen räcker inte…återstår S, V och SD. Lycka till!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

21 thoughts on “Det finns en prislapp på Åkessons stöd

  1. Delcitat

    Sprickan kan inte bli djupare i alliansen

    I en debattartikel i Aftonbladet efterlyser Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley ett svar från Moderaterna på hur SD ska ”hanteras” och vad M är beredda att ge SD för deras stöd.

    Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer kritiserar Federley i en replik. Han menar att det är viktigt att lita på den egna politikens integritet, och att denna inte vacklar bara genom stöd från SD.

    ”Vi tänker inte ’hantera’ SD. Vi vill lägga fram alliansens gemensamma politik i Sveriges riksdag för att pröva vilket stöd den har”, skriver Strömmer. (Publicerat 2018-11-10)

    Slut delcitat

    Läs mer på:

    https://unv.is/expressen.se/nyheter/val-2018/statsvetare-sprickan-kan-inte-bli-djupare-i-alliansen

  2. Man undrar vari oförmågan att genomföra förslag som en kvalificerad majoritet av svenskarna står bakom? Det skulle bara vare en liten, högljudd, till största delen utlandsfödd grupp som skulle protestera.

    Åkessons krav är som ett nigeriabrev som faktiskt är sant, du satsar lite och får enormt tillbaka. Du minskar asylmottagningen med 90% och får tillbaka Sverige. De har inte ens ställt krav på repatriering vilket vore rimligt då blott knapp 7% av uppehållstillstånden gått till verkliga flyktingar. Sedan kan man och bör man göra undantag för de som anpassat sig och bidrar till det gemensamma.

  3. Fråga de politiska fångar av etniska svenskar som nu dyker upp i Sverige och som försöker yttra sin uppfattning om detta haveri som heter mångkultur. Som vi arbetare betalar till 7-klöverns klåpare, de kan inte ens bilda en regering.

    • Nej, regeringsobildbarheten beror just
      p g a vårt lands totala haveri. Det visar sig i politikernas inkompetens, att vårt land har drivits därhän, och att de försöker på sitt nya resultatlösa PK-vis, att lösa bildningen i denna ram. Därför misslyckas det också. För politikerna hade inga så stora problem förr, att bilda ett styre, innan de blev så PK-fanatiska!

  4. Vem av dessa två är det som skrivit debattartikeln i Aftonbladet? Är det Fredrick Federly (till vänster) eller Ursula (till höger)?

    https://imageproxy.b17g.services/?quality=70&resize=600×315&shape=cut&source=https%3A%2F%2Fd1fc69ngj1uuz1.cloudfront.net%2F54e5db40fca38f1ec80001a1%2Ffederleysplit.jpg

    Delcitat

    ”Det var inte jag – det var Ursula”

    Riksdagsledamoten Fredrick Federley (C) bjöds på en lyxsemester på Gran Canaria, sponsrad av flera företag.

    Men han ser inga problem med resan:
    – Nu var det Ursula som åkte dit. Det är min dragpersonlighet.

    Slut delcitat

    Läs mer på:

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e1a8kg/det-var-inte-jag–det-var-ursula

    • Honom kommer väl hans C-partikolleger bland Islamisterna,att Halal-slakta ! Han som person,är ju en styggelse enl. Koranen…

  5. Ledsen att säga det men vi har 4 förlorade år framför oss C och L kommer på ett eller annat sätt samarbeta med Socialisterna!

    • Ja att C och L kommer att krama vänstern för att hålla SD borta från den politiska arenan är helt klart !
      För Annie och Björklund är inte Sveriges väl och ve det viktigaste utan är att mota Olle i grind nämligen SD.

  6. U.Kristersson, en liten mångkulturälskande Ulv i fårakläder skolad av den öppenhjärtliga Reinfeldt !!!
    Passa dig noga för den Ulven J.Å.

  7. ALLT, precis ALLT har en prislapp! Vi säljer ALLA vår ”kropp” varje dag för ett arbete! För att betala våra räkningar, för mat osv……..
    sjuklövern sålde det Svenska Folket otroligt BILLIGT med Tanke på Världens Högsta Skatter! sjuklövern sålde oss till MENA-individer med Sverige All Inclusive – vi betalar!
    Vi hjälper till att ”sponsra” terrorism mot Mellan Österns enda demokrati, Israel.
    Med Skattemedel finansierar vi ”familjer” till terrorister som begått terroristdåd mot Israel. Detta med hjälp av ”vår” s k utrikesminister margot som fått en ”medalj” och är nr 8 på AntiSemit-Listan.
    Vi har Sharialagar inom Svensk s k ”rättsväsende” där man tillåter misshandel, balkong-kast, flera fruar osv osv
    Vi har ungdomsförbund – oavsett ”politisk tillhörighet – främst inom sjuklövern” som kastar skit på judar, homosexuella, kvinnor och som får BIDRAG för detta osv osv
    Vi har s k ”politiker” som säljer ut Sverige billigt i globalismens namn (annie lööf som säger vi kan ta emot 30 miljoner människor till) och där man förkastar nationalism, nationalism som är – oavsett nation, folk ”vår identitet, vårt land, vår sång, vår känsla mm” till förmån för ”mångkulturen (våld, kvinnoförnedring, skilda dörrar, pedofili, månggifte, sharia-lagar, körkort, bilbränder, gruppvåldtäkter mm osv osv mm mm)
    Listan kan göras så ofantligt lång……… På orättvisor mot Oss, SkatteBetalare kontra höginkomstagare inom politikeradeln (sjuklövern) – var finns rättvisan?????

  8. Det är nog inte så många som numera tar Federly på allvar. Men bra betalt och många förmåner har han i Bryssel. Betalt av skattebetalarna i sitt hemland,

  9. Hoppas att J.Å och SD inte låter sig luras av löften från den moderata partiledaren U.Kristersson som klart och tydligt sagt att han inte vill eller kommer prata med SD och som för inte så länge sedan som ordförande för MUF skrek om öppna gränser och fri invandring!

  10. Börjar Centerpartiet att svikta när extraval eller stödhjul åt islamistkommunisterna är alternativen.
    De kanske trots allt har ett intresse av att veta priset från SD när lektanten Andreas Norlén blir lite mer allvarlig.

  11. Tacka FAN för att det finns en prislapp det är ytterst litet här livet som är helt gratis.

  12. ”Ekvationen är precis så omöjlig som den låter. Alliansen tänker inte förhandla med SD och SD tänker inte ge sitt stöd utan förhandlingar” -Federley-

    Ja, det är ju precis sant det! Men självklar och naturlig. Vill man inte förhandla med ett parti, så kan man ju inte räkna med dess stöd heller. Eller vad tror KakelSpektakelMannen?

Kommentera