Lilla Fridolf har blivit rasist…

Gott OCH BLANDAT. Lilla Fridolf var ursprungligen huvudperson i en radioserie av Rune Moberg som sändes i Sveriges Radio under mitten av 1950-talet. Serien handlar om kortväxte Fridolf Olsson, en äkta toffelhjälte, och hans fru Selma som vet att utnyttja detta faktum. Senare blev ”Lille Fridolf” huvudperson i fyra långfilmer och även i en tecknad serie.

-Pettersson växte upp med Lilla Fridolf och många andra serietidningar, som de flesta ungar på tiden. Det var småkul med den fege Fridolf som gjorde som Selma sa.

Det var tydligen dumt av våra föräldrar att tillåta detta, i varje fall enligt Aftonbladet (bakom betalvägg) som nu påstår att Lilla Fridolf sålts av barn som jultidning med grovt rasistiskt innehåll, ordet neger nämns…stackars barn, hoppas de aldrig kommer att bläddra i en Aftonbladet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

13 thoughts on “Lilla Fridolf har blivit rasist…

  1. Finns de nåt i de här sjuka landet som inte är rasistiskt? Pippi Emil Tjorven Lilla Fridolf mfl ! Dårarnas paradis sverige!!

  2. De letar rasism i varje buske. Bra att de bara kan läsa serietidningar och inte skönlitteratur! Alla gamla klassiska romaner skulle förbjudas. Hur går det med Dostojevskis Idioten, en klassiker. Det är hemskt mot alla epileptiker. Frågan där är vem är idioten, han eller de andra?
    Villevalle i Söderhavet ligger risigt till. Han som spelade Hawaimusik i P3?

  3. Den svenska censuren måste nu slå till mot den otäcka toffelhjälten lilla Fridolf, alla filmer radioprogram och tidningar måste rödmärkas och förbjudas helst brännas upp !!!!!

  4. Det är värre att utnyttja barn att sälja dyra jävla jultidningar med stora vinster för utgivarna, än att leta rasism som inte ens finns. Blir lika glad varenda gång, jag har påverkat nå´n jävel att slutat köpa våra vidriga dagstidningar…

    • Fantomen är naturligtvis med svenska mått mätt urtypen för en rasist, en vit heterosexuell man som är herre över en stackars icke vit minoritet i djungeln, ofattbart att den svenska mångkulturälskande extremvänstern inte har fått Fantomen censurerad och bortplockad från tidningshyllan men det kommer att ske är bara en tidsfråga !

  5. Hur fan går det med black friday i år ?
    Alla som handlar då är rasister eller ?
    Vilket jävla trams, på alla PK dårar !!!
    Finnarna är iallafall stolt för sina finska
    Pinnar i bakboken.
    Heder till dom som låter saker och ting
    vara som det vart alltid.

Kommentera