Den goda saken

Jörgen Huitfeldt, f.d. programledare på SR och nu på den allt mer intressanta Kvartal, har skrivit en bra artikel i magasinet Axess.

Huitfeldt lyfter bl.a. fram medias hantering av SD i valrörelsen. Medierna försökte hantera partiet som alla andra, men deras motvilja lyste igenom på ett närmast genant sätt.

Ta gärna del av de mediala exempel som Huitfeldt nämner och alla inser att medierna inte är lika hederliga i sin hantering av SD som när det gäller andra partier. Han skulle kunna nämna Skavlan och hela Opinion Lives redaktion, men de fem exempel han tar upp räcker mer än väl.

En mycket bra text av Huitfeldt som jag rekommenderar er att läsa. De här orden sammanfattar det hela ganska bra och jag tror många av er nickar instämmande.

”Om de övriga partierna fortsätter att gå i armkrok med myndigheter och medier för att – med metoder som starkt kan ifrågasättas – försöka sätta stopp för Sverigedemokraternas växande väljarstöd och maktanspråk så är det en kortsiktig strategi. Att anpassa själva det politiska systemet för att bekämpa SD eller att använda sig av medvetna halvsanningar och uppenbara överdrifter för att skrämma väljarna från att i framtiden rösta på partiet är med största sannolikhet kontraproduktivt”

Axess

2 thoughts on “Den goda saken

  1. Skavlan är väl inget mått på vad media har gjort för att skapa det klimat vi har i Sverige.
    Medelmåtta Skavlan efter intervjun med Peterson, skämmigt. Skavlan fattade noll.
    Dags att skicka tillbaka honom till Norge, fast de var visst trötta på honom.

  2. Tänk att både media och 7-klövern inte har förstått att ju mer dom bobbar SD, ju större blir dom. Om dessa marodörer började med att samtala med SD så vore det inte så självklart att dom skulle växa så snabbt som dom gör. Det finns flera partier i 7-klövern som inte vill ha extraval och det beror på att det enda partiet som skulle vinna på det är självklart SD av den enkla anledningen att det Svenska folket har av den senaste uppvisning av inkompetens från 7-klöverns sida tröttnat på sandlådeleken i riksdagen.
    Så därför vill vi Sverigedemokrater ha extraval. Det är min åsikt.och till skillnad från 7-klövern så står jag för vad jag har sagt.

Kommentera