Gratis bussresa

Nyheter Idag tar upp problemet med uteblivna läkarbesök vid Skellefteå lasarett.

Uteblivna besök som nu renderat i att asylsökande åker gratis buss till och från lasarettet.

Landstinget i Västerbotten har beslutat att alla asylsökande som besöker lasarettet ska få resa gratis med de lokala bussarna. Ett par pilotförsök har visat att asylsökande dyker upp på avtalade tider i större omfattning om resorna till och från besöket är gratis.

220 000 beräknas kostnaden bli i år och de pengarna tas från Migrationsverkets budget för vård av asylsökande.

Få se nu. Här läser vi att asylsökande kan få vård och tandvård för endast 50 kronor. Sätt dig själv i en tandläkarstol och du debiteras hundralappar innan du ens öppnat käften. Givetvis har du som asylsökande andra förmåner som hårt arbetande skattebetalare inte har. Trots att de asylsökande i Västerbotten har alla dessa förmåner, har de uppenbart en tendens att inte dyka upp på avtalad tid. Här har de dessutom en annan förmån som vi medborgare saknar. Vid ett uteblivet besök debiteras vi nämligen en straffavgift som motsvarar den kostnad besöket skulle rendera, plus en faktureringsavgift på 70 kronor.

Fast får de asylsökande resa gratis till och från läkarbesöket, är tydligen intresset högre. Är det inte så när man som asylsökande lär sig att allt är gratis i Sverige, att man bygger upp en underliggande tro om att man i detta land inte behöver anstränga sig för att få tillgång till allt? Är det inte så man skapar problem och en brist på respekt för samhällets instanser?

Det är fall som detta som gör att synen på asylinvandring mörknar allt mer. Ska det åkas gratis, ska banne mig andra resurssvaga grupper få del av detta också.

Nyheter Idag

16 thoughts on “Gratis bussresa

  1. Inget är gratis, det måste de nyanlända få lära sig, det kallas bara så när kommuner eller landsting särbehandlar dem och lägger kostnaden på skattebetalarna. Så de, som jobbar och betalar skatt i Västerbotten, hoppas de är nöjda med hur deras landsting och kommunpolitiker förvaltar deras skattepengar.

  2. 82% PK idioter tycker tydligen allt ”allt gratis utan krav för vår nya adel” är kanon, ( läs Samhällsnytt, Rolf Malm idag) . De flesta har det säkert gott ställ då en smuggelresa till paradiset allt gratis, lär kosta runt 100 papp/ person.

  3. Bevisar bara en sak. Kommer man inte till läkaren så är man inte sjuk, det är bara hittepå för att slippa jobba.

  4. Det finns andra kostnader i samband med detta.
    När jag sitter på på Vårdcentralen, så är det ofta som tolkar springer runt och letar ”kunderna”. Det slutar som i texten, ingen kommer men tolken får såklart betalt ändå.

    Det här beror på att man daltar med dessa invandrare.
    Något som sågs med oblida ögon när jag var ung, då gällde det barn som blev som dessa invandrare är idag.

    Håll ett fast och stadigt tag i den arbetande befolkningen så att de inte glömmer sin uppgift. Slit och släpa utan pension för att göda politiker och invandrare.

  5. Politiker som tävlar i sandlådan om att vara godast men utan omdöme och som hånar dem som betalar deras lön.

  6. Är i Sverige 2018 skillnad på politiker journalister det övriga välgödda etablissemanget, utsatta nysvenskar och stackars missförstådda kriminella parasiter och på infödda äkta hederliga arbetande svenskar och våra gamla inom åldringsvården som byggt landet som ständigt förnedras och behandlas som något som katten släpat in !!!!!

  7. Det borde vara Migrationsverkets ansvar att hantera de som de släppt in så länge de är kvarn landet.

    • ”Argus”!

      Visst har du rätt i det!
      Asylverkets pengar växer ju av sig själva i ……… = det är bara att
      plocka och sprida dem igen på ”invandraråkrarna” så föräkar de sig
      ännu mer!

      — ELLER ……. ?
      Jag, som 80-åring har ju en ENORM pension att dela med mig av!
      Det är bara att knapra på den!
      Visst ja, jag har ju ”pensionärsrabatt” på bussen = tack för det!
      Jag är i alla fall rädd!
      – men grattis ni, ni som är unga: Ni har en ljus framtid!

  8. Jag träffade ett par norrmän på semestern som berättade att blev de sjuka fick de motsvarande full lön från fösta dagen. De hade också en tandvårdsförsäkring värd namnet.
    Det är bara att inse att våra politiker i världens största humanistiska stormakt har hybris och vill hjälpa hela världen på din och min bekostnad.
    Det finns en uträkning på att om vi hade satsat våra skattepengar i värdepappersfond som norrmännen gjorde, i stället för att satsa dem på ekonomiska flyktingar, hade vi haft världens störta fond istället för norrmännen.
    Man får vad man betalar för.

  9. Har precis tipsat PK-media om denna svenska mysiga och kramgoa generositet !
    Någon reaktion eller svar från PK-media på denna upplysning är naturligtvis inte att förvänta sig utan som vanligt när det gäller kritik mot och ifrågasättande av det politiskt korrekta så är det och förblir tyst.

    • Bra gjort men det blir ingen vettig reaktion från PK-sekten, sannolikt tycker de också att dessa patienter/klienter/parasiter skulle få betalt varje gång de behagar uppenbara sig vid bokad tid.

      • Naturligtvis är det så men även om det aldrig blir någon reaktion så känns det bra att påminna om och ge PK-media ett icke politiskt korrekt fläskben då och då!

    • Tacka för vadå, för att Folkhemmet snart nått botten i träsket ?
      Kommer personligen aldrig att tacka 82:an eller extremvänstern för någonting.

      • Jag hade hoppats att jag inte skulle behöva informera om att jag var ironisk…..

  10. Inte bara de resurssvaga – Alla.

    Dessutom får kostnaden för hela spektaklet tas från Migrationsverket enär det är dem som startat upp idiotin.

Kommentera