Har ni hört den om Anders Lindberg von Papen?

MEDIA. Socialdemokraten och Aftonbladets politiske chefredaktör berättar i Aftonbladet hur det kan gå för politiker som tar hjälp av extremhögern och som tror sig kunna kontrollera denna för att sedan bli uppätna. 

Anders Lindberg jämför öppet moderaterna och Sverigedemokraterna med nazister.

Nåväl, som vi vet hyser socialdemokraterna varma känslor för islamister i alla dess former, Fatah, Ibn Rushd, Ahmadiyyarörelsen, muslimska brödraskapet och allt vad de heter.

S har lovat att samarbeta med Sveriges Muslimska råd, och i en skriven överenskommelse lovat SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor.

I all vänlighet vill jag påminna Anders Lindberg von Papen om vad som händer socialister som samarbetar för nära islamister och ger dem makt. Ni kommer att bli uppätna Anders!

Du skulle kunna fråga dina socialistpolare, liberaler, monarkister och andra om vad som hände dem som samarbetade med islamisterna i Iran under revolutionen, om du hittar någon som lever.

”Allah skapade inte människan för att han skulle ha kul. Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara allvarlig på varje område. Det finns inga skämt i Islam. Det finns ingen humor i Islam. Det finns inget roligt i Islam. Det kan inte vara skoj och glädje i det som är allvarligt.”

Ayatollah Khomeini, 1979

Och med tanke på att nazismen, historiskt sett är som en stilla sommarbris jämfört med islamismen ska du vara försiktig så du inte drunknar i den egen smörja Anders!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Har ni hört den om Anders Lindberg von Papen?

  1. Undrar hur länge Lindberg kan få fortsätta med sin smutsiga krigföring mot allt till höger om Socialdemokraterna?
    Någon gång måste väl t.o.m. någon på den fullständigt avskyvärda tidningen Aftonbladet reagera och säga att nu är det nog?
    Eller är det att hoppas på för mycket? Troligen!

    • Precis som våra statsråd verkar du tycka att naivitet är någonting eftersträvansvärt.
      Det är helt irrelevant för ett partis konsensus huruvida någon eller några lokalpolitiker uttrycker avvikande (extrema) åsikter som går emot partilinjen. Nämnda parti SD har drygt 40.000 registrerade medlemmar har du ett gäng journalister som granskar dem vore förvånande om det inte dök upp några stolpskott!

      Men vi vet att det bara handlar om att få sina meningsmotståndare att framstå i dålig dager.
      Regeringen & C:o (tillsammans med ledarskribenter och andra opinoinsbildare) har kört med Hitlersymboliken, 30-talet och inte minst Von Papen in i absurdum och tro mig då jag säger att innan valet är genomfört nästa år kommer vi att fått höra samma upplägg i smått olika variationer så till den milda grad att det kommer att ha skrivits mer om det i Sverige 2021/22 än vad den samlade världspresssen mäktade med i bevakningen av Neville Chamberlains klavertramp och den efterföljande händelseutvecklingen då det verkligen begav sig!!!

      Slutligen vill jag bara säga hur fruktansvärt sorgligt det är att se politiker ha en sån total avsaknad av egna mål och ambitioner att de hellre lägger allt krut på att smutskasta sina meningsmotståndare.
      Sverige är ett land i djup kris då vi gått ifrån att vara ett av världens mest etniskt homogena länder vilket bidrog till hög solidaritet och tilltro till staten och ”samhällskontraktet” till att på bara 4-5 decennier ha över 20% utrikesfödda!

  2. Ledarkrönika av Håkan Boström i GP : ”Aftonbladets tusenårskamp mot ondskan”

    ”Det Anders Lindberg och andra kulturradikaler ägnar sig åt är att beröva vanliga människor känslan av att vara hemma i världen. Att ta saker för givna. Den kognitiva trygghet som är en förutsättning för att inte vara beroende av makten.

    Har man rätt till en plats i världen där man känner sig hemma? Där man känner igen sig i kulturen, värderingarna och människors sätt att vara? Har man rentav rätt att känna stolthet över det land man fötts in i eller rotat sig i som invandrad? Har man till och med rätt att känna tacksamhet till föräldragenerationen, till alla de generationer som byggt och försvarat det här landet?

    Nej, det har du inte! Skämmes, lilla människa! Aftonbladets politiske chefredaktör, Anders Lindberg, hävdar i en bombastisk söndagsledare (28/10) att alla former av nationalism är av ondo. Nationalism är krig! Nationalism är blodbad, bomber och etnisk rensning! Ska man tro honom är barnen som viftar med norska flaggor på 17 maj potentiella Breivikar allihopa.

    Lindberg går också till storms mot dem som, liksom jag själv, dristat sig till att kritisera nyöppnade Nationalmuseum och dess famösa påstående att det aldrig existerat någon ”historisk tid och plats” där ”allt var på ett visst sätt”. Ve den som ifrågasätter den officiella sanningen. Det är bara ryska troll och högerextremister som tycker annorlunda. Brunsmetningen är legio. Han är en skicklig propagandist, Lindberg. Han vet att ”de stora lögnerna” går hem.

    För enligt den förhärskande doktrinen existerar bara perspektiv, konstruktioner, maktkamp och förtryck, i samtiden såväl som i historien. Det sunda förnuftet måste utmålas som sjukt. Känslan för Sverige, den naturliga förståelsen för historien, för mänskliga relationer, allt måste kväsas i sin linda. Om, och om igen.

    Lindbergs person är nu en bisak. Han är framförallt intressant för att han med sina brutala överdrifter tydliggör den rådande hegemonin i samhället. Den hållning som annars, exempelvis på Nationalmuseum, uttrycks mycket mer subtilt och indirekt.

    Det handlar om känslopolitik. Människors naturliga behov av sammanhang, identitet och historia ska brytas ned. Endast så kan det tomrum skapas som ska ge plats åt den progressiva tusenårskampen.
    Det Lindberg och andra kulturradikaler ägnar sig åt är att beröva vanliga människor känslan av att vara hemma i världen. Att ta saker för givna. Den kognitiva trygghet som är en förutsättning för att inte vara beroende av makten. För att kunna bygga sitt eget liv, värna sin familj, att känna stolthet över sin kultur och sitt sammanhang. Förmågan att bottna i sig själv, den styrka som föder självständighet.

    Men tror ni att Lindberg, som trots allt är både medlem av ett välbetalt etablissemang och frontkämpe i godhetens tjänst, själv känner sig trygg i sin gärning? Jag tvivlar. Något skaver.

    Den politiska religion Lindberg företräder tillåter aldrig sina tjänare att upphöra skrämmas med Djävulen. Då skulle de snabbt tappa både fotfästet och makten över medmänniskorna. Men det är nu ingen sann religion vi talar om, utan ett substitut. Och ihåligheten är svår att värja sig emot när man står där, mitt i den. Tonläget blir därefter.”

    http://www.gp.se/ledare/boström-aftonbladets-tusenårskamp-mot-ondskan-1.10262637

    • Ett lysande debattinlägg mot aftonslaskans A.L. Som vanligt kommer ljuset från porten mot väster.

  3. Vad hände med den tveksamma socialisten Kerenskii? Jo, Lenin, Stalin och massdöd blev resultatet. Ska samma sak hända med den virrige Löfven?

  4. Anders påminner om en strykrädd hyena när man ser honom i etern, han verkar inte tro själv på skiten som kommer ur honom.

Kommentera