Anmälningsgraden fortsätter öka: Hur ska media och kriminologer lura allmänheten om det finns statistik?


Tino Sanandaji: “På lördagskvällen tvingades en tågvärd låsa in sig på tågets toalett – sedan han blivit attackerad av ett gäng, skriver polisen på sin hemsida. Sedan gav de även sig på en polispatrull, i Herrljunga, rapporterar Expressen.

”Polisen får larm om att en tågvärd tvingats att låsa in sig på en toalett i en vagn under färd. Han har blivit attackerad av ett ungdomsgäng på tåget”. Senare visade det sig att personerna var i 25-årsåldern…

I samband med att polisen klev på tåget klev gänget av. De gick in i stationshallen. ”Strax därefter får ledningscentralen uppgifter om att patrullen befinner sig i underläge. Ungdomsgänget uppges då ha attackerat polispatrullen” ”Poliserna fick kontroll över situationen genom att man använde pepparspray, och så kom kollegor från Borås och Alingsås och kunde hjälpa till”

Så har det alltid varit på svenska tåg, däremot pratar vi mer om tågvåldet idag. Eftersom Sverige inte för systematisk statistik på attacker mot polis, tågvärdar, ambulansförare, bussförare och dylik råder konsensus bland kriminologer att våldet aldrig varit lägre och att det viktigaste är att Sverige inte börjar föra statistik som skulle motbevisa deras struntprat. Hur ska media och kriminologer lura allmänheten om det finns statistik?

Lösningen är i stället mobila fritidsgårdar på tåg och bussar med färgglada leksaker så att socioekonomiska problem inte blir uttråkade och börjar misshandla personalen. Miljöpartiet förslag om snabbtåg har också fördelen att ungdomsgäng inte hinner slå lika mycket innan man kommer fram.

Tino Sanandaji

-Pettersson ser att Tino kommer starkt i satirbranschen, men han måste fatta att ”barnen” måste få hålla på med lite hyss. Det har genustramsarna sagt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Anmälningsgraden fortsätter öka: Hur ska media och kriminologer lura allmänheten om det finns statistik?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: