Skola inför säkerhetsvakter

Brinellgymnasiet i lilla Nässjö såg ut att få säkerhetsvakter under skoltid. Förslaget röstades dock ned ned kommunfullmäktige samlades igår.

Det intressanta är inte omröstningen. Det intressanta är varför det ens diskuteras säkerhetsvakter i en vanlig gymnasieskola i en vanlig svensk småstad?

Det var på Brinellgymnasiet en elev våldtog en lärare i september.

På Brinellgymnasiet har man precis som på andra skolor problem med elever som säljer och använder droger.

2014 var det stora bråk på Brinellgymnasiet och bråken har fortsatt också på senare år.

Redan 2012 var Brinellgymnasiet omgärdad av dåliga rykten. När en annan skola i kommunen skulle läggas ned och eleverna flyttas till Brinellgymnasiet rasade både föräldrar och elever. ”Aldrig att jag skickar mina barn till droger och bilar borta på Brinell”, röt en förälder.

Den svenska skolan är på fallrepet. Just den skola som förr rankades till en av världens bästa. Den skola där våra barn ska utbilda sig inför vuxenlivet och framtiden. Den skola där man ska lära, känna sig trygg och där man ska bygga upp det som kommer att prägla många år av våra barns liv.

Vad har gått snett?

SR

21 thoughts on “Skola inför säkerhetsvakter

  1. ”vad har gått snett” avslutar Pettersson.

    Men jag är övertygad om att Pettersson vet vad som har gått snett…….
    Problemet idag är om det överhuvudtaget går att rätta till.
    7 klövern verkar inte anstränga sig ett dugg och det är ju dem som är skuld till hela eländet.

    På text-TV kunde man häromdagen läsa att betygen för 6 klassarna för tredje året i rad nu dalar. Inte ens mellanstadiet verkar vara förskonat.

  2. Sveriges avsatte utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) har ofta hävdat att han lyckats vända den negativa utvecklingen (i t ex PISA-undersökningar) i den svenska skolan till att förbättras under hans ledning.

    I SVT Rapport ikväll fanns ett inslag där lärare och elever uttryckte bekymmer med … ”Sjätteklassare – Stora kunskapsskillnader i Svandammskolan, Nynäshamn” … mellan eleverna beroende på om föräldrarna var välutbildade och engagerade i sina barns skolresultat … eller om föräldrarna var lågutbildade (i vissa fall utan inkomst) och oengagerade över resultaten av sina barns skolarbete.

    Lösningen som framfördes i TV-inslaget var ett ”utspädningsförslag” som i princip gick ut på att blanda upp de lågpresterande eleverna med fler högpresterande.

    Det lät ungefär som Fridolins framförda idéer att pumpa in mer pengar i de skolor där eleverna presterar sämst och ta resurserna från skolor där eleverna presterar bäst. Men då bryter man ju mot regelverket att skolpengen som följer varje elev skall vara lika stor för alla.

    Inslaget kommer i SVTPlay vid tidskod c:a 16:44 på liggande skalan (Klockslag c:a 19:46 i nedre högra hörnet i bild).

    https://www.svtplay.se/video/19482480/rapport/rapport-26-okt-19-30-3?start=auto

    Som vanligt talade man inte i klartext om vilka de lågutbildade oengagerade föräldrarna och deras omotiverade lågpresterande barn var i verkligheten.

  3. Ja hade inte Pettersson skrivit att vi inte ska använda svordomar och fula (räliga,på äran och hjältarnas språk) ord,skulle ni fått hört på f-n från mig över detta dj-la pack de har importerat,från MENA…

    • Det är ju så här att Löven och hans likasinnade 7-klöver kamrater tjänar nog storkovan på människosmugglingen till Sverige, eftersom ingen av dom gör något åt den. Dom vill väl inte sätta käppar i hjulen för sig själva med att strypa sin guldgruva.

  4. Frigolit skulle ju fixa skolan på 100 dagar….. jag hade fixat den på en vecka: Chartra en jävla massa plan, skicka hem alla som inte har här att göra och låt alla andra få studiero. Hur svårt kan det vara?

  5. 14 åring mordhotad för att hon inte ville skicka nakenbilder till en kille i sin paralellklass. Blir också kallad för hora, smuts, äcklig m.m
    Det är vad många får utstå i skolan idag.
    Bry er inte om att googla på detta för det står inte i media. Fallet var uppe i tingsrätten igår
    Bedrövligt hur det har blivit

  6. Orre-fors tror blatte är en obegränsad ström av lätt tillgängliga kvinnor (blatte kallar tjej för orre/hora)

  7. Om det är en glädje att bli gammal är väl kanske tveksamt.
    När man ser hur utvecklingen går i Sverige så blir man glad att man har framtiden bakom sig. Att sedan barn och barnbarn kommer att få lida av vansinnespolitiken kan göra en deprimerad.

    • Den där lilla skitstöveln som är lagledare för L och är så enormt mån om sina köpta barn så att han gör sig skyldig till lagbrott för att skydda dom från SD måste nog tänka om ifall han vill att barnen skall fylla 20 år.

  8. De ansvariga är 2 olika grupper.
    Rikspolitiker och vissa elever, däremellan finns många som drabbas av idiotin.

  9. Spelar de inte bandy längre, i Nässjö?

    Eller har andra intressen lockat till sig de nya talangerna?

  10. Syrisk man hade sex med sin ”13-åriga fru” – försvarar sig med att det är ”mycket vanligt” i hans kultur, detta är helt underbart tycker tydligen 82% PK som gärna verkar gilla att deras barn i 7an blir påsatta, stort djävla grattis. Feminister o Metoo haj Ni kjupit undej stenen?

Kommentera