Varför gör SVT reklam för en djurplågare?


MEDIA. I dagarna har SVT Nyheter rapporterat om apotekspersonal som utsätts för rasism på jobbet. Granskningen i sig är givetvis relevant, men döm av min förvåning när jag ser vem SVT har använt som expert i reportaget, nämligen Tomas Åberg som driver organisationen Näthatgranskarna, skriver Joakim Lamotte på Facebook. 

Tomas Åberg får i SVT:s reportage moralisera kring tonen i sociala medier, men vad SVT inte nämner är att hans egen moral lämnar en hel del övrigt att önska. Inte ett ord berättas om hur han plågat djur till döds, vilket han även är dömd för.

Faktum är att han är dömd till djurhållningsförbud på grund av grovt djurplågeri då han bland annat låtit sina jakar på gården i Närke svälta och törsta ihjäl.

Tomas Åberg var nominerad till Aftonbladets Svenska hjältar, men när hans brott uppdagades plockades han i tysthet bort från evenemanget. Aftonbladet har inte kommenterat saken men sponsorn Agria Djurförsäkringar gick ut och slog fast att man inte kunde acceptera personer med Tomas Åbergs djurplågeribakgrund.

Dessutom har Tomas Åberg blivit beslagen med att ljuga när han sökt pengar till Näthatsgranskarens verksamhet. Trots det lyckades han få 600 000 kronor i bidrag från staten förra året.

Detta är inte första gången Tomas Åberg framträder i SVT utan några som helst kritiska frågor.

Därför undrar jag hur länge till ni på SVT har för avsikt att ge den här mannen gratis reklam?

Är det verkligen lämpligt att låta en djurplågare använda Public service för att breda ut sig om moral och etik?

Jag vet många andra i det här landet som skulle kunna uttala sig om hot och hat. Varför väljer ni gång efter annan Tomas Åberg?

Pinsamt SVT. Återigen.

Joakim Lamotte

-Pettersson har skrivit en hel del om näthatsgranskaren och Tomas Åberg, det har SVT också så de kan knappast vara ovetande om Åbergs bakgrund…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


24 responses to “Varför gör SVT reklam för en djurplågare?

 • Erik Bergman

  Vilket är värst? Djurplågeri eller att fälla någon negativ kommentar över någon invandrare?

  Gilla

 • Billy Boy

  Varför har SVT ”gömt” reportaget under rubriken UTRIKES.

  Näthatgranskare: ”Skryter om hur de behandlar personal rasistiskt”

  Klicka på länken:

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/natgranskare-folk-skryter-om-hur-de-behandlat-personal-rasistiskt

  Betraktar SVT redan Sverige såsom ockuperat av främmande utländsk makt. Eller kan virrpannorna på SVT inte ens skilja mellan INRIKES och UTRIKES?

  Gilla

 • Sune Kempe

  Alla dessa bidrag med skattemedel som delas ut på lösa boliner. Var kan man ansöka? Läste granskningen kring menscertifieringen, vilka även de fick drygt en halv mille. (inget ont om mensarna, men det uppseendeväckande är ju på vilka premisser bidrag betalas ut till vänster, och, hmm ja vänster e det väl)

  Gilla

 • El gringo

  Det är snart bara utlänningar, kriminella och PK-imbeciller som vill ha med SR och SVT m fl att göra.

  Gilla

 • Andorrs

  Tomas Åberg har tydligen hittat sin affärsidé genom att leta rasismen överallt. Då spelar det ingen roll om man visar sig vara djurplågare.

  Gilla

 • Hakan

  FY FAN Låt grisen smaka på egen medecin! Låter man djur svälta ihjäl här man inget människovärde alls!!

  Gilla

 • Stenbock

  Liksom i tyska PK-TV tager de troligen vad som finns till hands…
  I kvällen nyheter fanns ett inslag av de vi kallar ett allmogegille,från Niedersachsen.
  Förutom sina gamla fina dräkter är dessa föreningar en samlingspunkt för de äldre ute på landsbygden.
  Nu kommer poängen….Efter inslaget poängterades ingående,att detta inte hade med ”högeraktiviteter” att göra,utan skulle ses som ett bevarande av landsdelens kultur !!!! 🙂 😉 😉 Tänk det misstänkte Stenbock !

  Gilla

 • The proud swede

  Lås in honom i ett rum och låt honom törsta och svälta ihjäl = Karma

  Gilla

 • Billy Boy

  Om nu SVT – trots att de är förbjudna att göra reklam – vore det bra mycket bättre att de gjorde reklam för något vettigare – t ex detta …

  … i stället för den djävulska djurplågaren Tomas Åberg.

  Gilla

 • ladulaas

  Är det konstigt att satanistiska nihilister anlitar en dömd djurplågare för att förfölja sina kritiker? Det tycker inte jag.

  Gilla

 • Thor

  En gubbe i Umeå som driver ett företag i databranschen är troligen den som ligger bakom sökprogrammet. På företagets hemsida skryts det om att det japanska storföretget Komatsu är kund. Gubben kan ju uppmana japanerna att öppna gränserna för massinvandring.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem är förvånad ?
  Inom extremvänstern existerar ju som de flesta vet varken moral eller etik bara flum och odemokrati och mytomani.

  Gilla

 • Kent

  Han har väl rätt värdegrund.
  Han jobbar dessutom som ombud/stasiagent åt regimen i Sverige.

  Gilla

 • Cicerion

  I Ryssland skulle detta hen få tvångströja samt 3 st välgörande elchocker per dygn 🙂

  Gilla

 • Nya tankar

  Det är väl ondsintheten som är gemensam. Gentemot det oskyldigt goda. Det är självklart därför han skyddar våldtäktsmän, bilbrännare, misshandlare och vandaler. FÖR ATT HAN KÄNNER GEMENSKAP, OCH SAMHÖRIGHET MED DEM. Därför angriper han också dem som framlägger sanningen och är kritiska. Det han kallar näthat, men som är humana värderingar som vill värna människors utsatthet. Vilket han inte kan med, då han tycks gilla när människor och djur lider. Om det är av invandrare eller han själv spelar ingen roll. Bara de far illa. Då tycks han finna sig tillfreds i tillvaron.

  Gilla

 • robbcos

  Tomas borde omhändertas av den sanna rärtvisan och få uppleva hur det är att få leva utan mat o vatten. Att detta hjärnsläpp har mage att jobba mot sk hat på nätet och sätta dit andra när han själv borde få ligga i en spillta full av sin egen skit och skrika efter mat o vatten. Att kalla honom ett djur är orättvist han är en demonisk djävul driven av de lägsta av sjuka drifter. Då klart anlitar SVT honom då lika barn leka bäst. Med detta sagt, tack Joakim för du står på verklighetens sida.

  Gilla

 • Punto

  Om man tänker efter så stämmer han väl in i SVT ”värdegrund” och inriktning mot sina licensbetalare.

  Gilla

 • tikamax

  VILKEN VIDRIG PERSON!!! Och denna person hyr SVT IN? Fullständigt OMDÖMESLÖST!!! upprörande!!!

  Gilla

 • Björn

  SVT har ju fått detta med hat och rasism fullständigt på hjärnan (NEJ jag försvarar vare sig hat eller rasism). Det börjar bli tjatigt nu.
  Om man anser att dessa ämnen är så prioriterade borde man åtminstone bemöda sig om att inte använda personer med Åbergs bagage.
  Slött och svagt av SVT att inte ha bättre koll och omdöme.
  Bra av Lamotte att ställa SVT till svars.

  Gilla

 • Torleif

  ”De letar igenom sociala medier efter hatkommentarer som de sedan anmäler…” Vilka nötter. Skaffa er riktiga arbeten istället.

  Gilla

 • Tore

  Jag tycker han är en bra representant för antirasismen, ett djurplågarsvin som ser ut som ett utskitet utedass.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: