Swish-afghanen ville få ut maximalt bidrag genom ett avancerat upplägg

BROTTSLIGHET. Swish-afghanen, Hossein Jafarey 19, vars gärningar Aftonbladets Anders Lindberg försvarar och vi skrivit om på bloggen ville få ut maximalt bidrag genom ett avancerat upplägg med sin f.d. gode man. Ville få ut 6000 i hyra. 

19-årige Hossein Jafary som lever på socialbidrag och springer på krogen har rönt stor uppmärksamhet under de senaste dagarna. Detta för att han klagar på att han inte får använda appen Swish när han betalar ”nota på restaurangen med vänner”.

Samhällsnytt avslöjar att mannen krävt kommunen på maximalt bidrag genom ett tvivelaktigt upplägg med sin gode man, som givetvis  har ett stort ansvar för bedrägeriförsöket.

Enligt en dom av förvaltningsrätten i Stockholm (FR 14586-18) överklagade Jafary ett beslut av socialnämnden i Lidingö stad från den 28 maj 2018. I beslutet anges att socialnämnden ska räkna av 120 kronor som de sammanlagda inbetalningar på Swish kommer upp i från försörjningsstödet för juni månad.

I beslutet uppges även varför detta har gjorts, men Jafary nöjer sig inte med förklaringen, utan överklagar till förvaltningsrätten. I augusti kommer domen där rätten går helt på socialnämndens linje och avslår överklagandet. Ingenting av detta framgår dock i Aftonbladets eller den lokala tidningens Mittis rapportering.

När Samhällsnytt börjar titta närmare på fallet börjar fler märkliga omständigheter komma fram. Hossein Jafary ansökte om asyl i Sverige i oktober 2015. Som grund för asyl uppgav han att han är rädd att återvända till Afghanistan – där han inte varit sedan han var två år gammal – på grund av en gammal familjefejd över mark. Han uppgav till myndigheten att han var rädd för att bli dödad av sina släktingar som kunde få uppfattningen att han kom tillbaka för att kräva en del av marken.

Detta trodde dock inte Migrationsverket på. Vidare konstaterar Migrationsverket att Jafarys ålder och födelsedatum ”är oklara”. Det har även konstaterats att Jafary inte lämnat in några handlingar för att styrka sin identitet.

Läs mer på Samhällsnytt…

-Pettersson konstaterar att Hossein Jafary är ännu en ung ljugande man med oklar bakgrund och åldern som tappat sina id-handlingar men inte sin mobil, dessutom har försökt tillskansa sig högre hyresbidrag än vad han betalar i hyra…

Priset är tur och retur och det ska herr Jafary inte ha, tiden är med mellanlandning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

17 thoughts on “Swish-afghanen ville få ut maximalt bidrag genom ett avancerat upplägg

  1. Men – vi ska kanske lära av vår ”nya generation”?

    Jag har börjat träna mentalt på ”det nya livet”.
    Under mitt långa liv har jag aldrig tänkt tanken att ljuga för
    egen vinning.

    Tänk om ”den nya generationen” har rätt?

    Tänk om vi kan (som han) få ett bättre liv, fin bostad, fri telefon, guldklocka, fria resor m.m. – om vi bara börjar ljuga?
    Tänk om vi också kan vinna genom att ljuga?
    Tänk om vi kan rädda vårt fosterland från invasionen
    genom att ljuga – om att allt i Sverige inte är gratis!

  2. Jag mår illa när jag ser hur han bor. På bästa läge med sjöutsikt , vad har han gjort för att förtjäna det. Varför kräver inte Lidingö kommun att han skall sälja sin guldklocka?

  3. Har en bekant som är god man och han har berättat att bland mena folk är intresset stort att få bli god man.
    Men det stora problemet är att inte den kodumma 82:an undrar var världens högsta skatt tar vägen.

  4. Drygt två år i Sverige och försöker redan lura skattebetalarna på pengar.
    Hur många Hossein tror ni inte att det finns i Sverige?

  5. Ännu en person som blir kändis och en följetong på grund av svensk välfärd och bidrag!

  6. Vem är mest korkad, den som lever på och utnyttjar svenska välfärdsbidrag eller den som jobbar och betalar skatt och försörjer alla bidragstagare ?

      • 82% må vara både det ena och det andra men de dikterar via sin 7 klöver tyvärr villkoren i Sverige, knappt 18% av svenskarna är som alla vet inget värda !

  7. Kreativt. Vad sägs om att sparka ut egoisten för gott? Eller har han en fristad hos herr Lindberg? Jaså, inte?!

  8. God man, som ser till att svindla oss skattebetalare på pengar. Åk härifrån vi är trötta på dessa parasiter och ta med klienten, då blir vi av med två socialfall

  9. Dylika parasiter omhuldas av sossarna m fl framför svenska gamla och sjuka. Det stinker lång väg.

  10. AL, PK vill gärna adoptera detta lidande baaarn som flytt för sitt liv, hur fan mår Ni. Mia, gör en insats i socialistisk anda, adoptera Baaarnet o njut. Själv undrar jag bara vad i helvete en ensamkommande skall ha en mobiltelefon till?? Ringa till vem?

  11. Ge en Hossein och Aftonbladet en stor fet spark i arslet. Det har de förtjänat med råge.
    SÅ trött på media som bara ger halva sanningar och alltid till snyltarnas fördel.

  12. Svenska staten har väl ett stort behov av resor till Afghanistan med flera länder så de borde väl ha stora möjligheter att förhandla till sig stora rabatter.

Kommentera