För tre veckor sedan röstades Stefan Löfven bort med siffrorna 142 mot 204, nu…


REGERINGBILDNINGEN.  Idag gav talmannen Andreas Norlén (M) Stefan Löfven (S) i uppdrag att  sondera möjligheterna för en ny, socialdemokratiskt leddd, regering.

Steget efter

-Pettersson kanske minns fel, men jag har precis för mig att det är samme Stefan Löfven som riksdagen tisdagen den 25 september 2018 med bred marginal röstade bort.

Röstsiffrorna blev 142 för Stefan Löfven och 204 röstade emot Stefan Löfven.

Vad har hänt sedan dess?

Nu vill Stefan Stefan Löfven (S) bjuda in till konstruktiva lösningar över blockgränserna, inga krav utom att ledaren för landets största parti givetvis ska vara statsminister och att Sverigedemokraterna inte får vara med, men i övrigt inga krav…

-Pettersson säger att politik är obegripligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


51 responses to “För tre veckor sedan röstades Stefan Löfven bort med siffrorna 142 mot 204, nu…

 • Kenth Andersson

  J.Å som företräder Sveriges idag tredje största parti SD kommer inte att få chansen att sondera möjligheten att bilda regering om Löven nu skulle misslyckas, då kommer talmannen definitivt att ge Annie Lööf i uppdrag att bilda regering vilket det redan har spekulerats om i PK-media !
  Nu kommer inte Löven att misslyckas, han kommer garanterat inom kort att leda en S-ledd mittenregering där C och L ingår och som direkt eller indirekt stöds av V, MP, KD och M för att hålla SD borta från politiskt inflytande.

  Gilla

 • Maria Eliasson

  Alla ni som tror på Gud, hjälp nu till att vi får en regering istället för denna muppet show. Vi ska be om en riktig regering som kan styra Sverige.
  En röst i öknen

  Gilla

  • Nya tankar

   Vi skulle ha det mycket bättre, UTAN REGERING! De förstör ju bara vårt land, mer och mer, ju mer de regerar!

   Gilla

 • compulsoryunion

  Under spärren partiet mp får styra Stockholms stad och Landsting = grovt brott mot demokratin och svenska intressen

  Gilla

 • Grune

  Varför skall vi gå och rösta för, när allt redan är bestämt långt före valet.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   En mycket bra fråga och konstaterade !
   Så fungerar den svenska hycklande förljugna och censurerade s.k demokrati.

   Gilla

 • tikamax

  Jag kommer ALDRIG att tro på NÅGON POLITIKER f.u. SD som TALAR OM JÄMLIKHET och att ALLA MÄNNISKOR RÄKNAS!

  En sådan MOBBNING som ALLA SVENSKA PARTIER ÄGNAR SIG ÅT och UTESLUTANDE av 1.100 000 svenskar som röstat MÅSTE SLÅ MOBBNINGS-REKORD i SVERIGE!!!!

  Finns det ingen STOR DUMSTRUT som man kan sätta på HUVUDET av ALLA dessa MOBBANDE partiledare???? Finns det EN SKAMVRÅ i RIKSDAGEN? INTE? DÅ borde man ordna en I VARJE HÖRN!!!!!!!!!!!!!

  Tvi Vale för DIKTATUREN som NU råder i SVERIGE där JAG också är tveksam till OM VALRESULTATET ÄR RÄTT…….

  Gilla

  • Grune

   Den allra största meriten som gäller för att bli partiledare i 7-klövern eller journalist i Sverige är att man skall ha så LÅGT IQ som möjligt.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Tyvärr hjälper det inte långt att tro på SD och dess politiker så länge en trygg majoritet av svenska folket ständigt ger en 7 klöver mandat att styra Sverige, blir nog 4 tunga år för J.Å fram till 2022 !
   Undrar hur länge SD ska orka sitta på läktaren utan inflytande och bara titta på ?

   Gilla

   • tikamax

    Jag har också tänkt så -hur länge orkar SD – denna mobbning tar hårt (vilket är meningen med den) och de andra partierna har gjort SD:s partiledare allvarligt sjuk 1 gång. Det måste vara möjligt för ALLA ER SOM ÅNGRAR ATT NI RÖSTAT PÅ S, M, KD, V, L, C, MP MED ETT NYVAL så vi MEDBORGARE I SVERIGE får ordning på landet och helst låta ÄRLIGA PERSONER RÄKNA RÖSTERNA…….

    Gilla

 • Nosferatu

  Politik är inte obegripligt, men de som ägnar sig åt det är svåra att förstå

  Gilla

 • Traderings

  Nonsenseteatern i Riksdagen har till uppgift att få dig upptagen med just det,samtidigt som lekstugan där fortsätter politikerna sin ansvarlöshet mot svenska folket så döljer man medvetet vad som ska ske den 10 December med underteckandet av FN:s globala migrationsavtal (Global compact for safe, orderly and regular migration) som i princip blir den att FN bestämmer mängden flyktingar till EO och de länder som skrivit på.
  Eftersom Sverige troligen skriver på så avsäger vi kontrollen av inflödet av U-landsfolk. Dokumentet beskriver vidare att nu är det fritt fram att komma som migrant och kräva ”all inclusive” lgh+bidrag mm av svenskar utan någon som helst skyddsskäl.
  Länder med självbevarelsedrift kommer som inte skriver på:
  Usa-Kina-Ryssland-Israel-Australien-Polen-Ungern-och antagligen även Tjeckien-Italien…fler än så kan tillkomma……..

  Gilla

 • Lukas 23:34

  Jag tror att Åkessons plan är att lura på Lövén, Fridolin och Annie Löf så att han får dras med dem i fyra långa år som straff för sitt tjatande.

  Gilla

 • Lukas 23:34

  Tänkvärt:
  ”De som är tillräckligt intelligenta för att inte ge sig in i politiken får finna sig i att styras av de dumma.”
  Platon 428-348 f.Kr.

  Gilla

 • Mm

  Förstår inte varför man röstar på C eller L, då kan de lika gärna rösta på sossarna, kommunisterna, helt onödiga partier, adjöss med dem.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  DET SER MAN….
  DEN MODERATA SK. LEDAREN, VAR INGET ANNAT ÄN EN VILSE YNKRYGG, UTAN NÅGOT ANSVAR OCH AGERANDE SOM MAN BÖR FÖRVÄNTA SIG AV FÖRTROENDEVALDA SK. LEDARE.

  STOR I ORDEN…MEN SÅ LITEN PÅ JORDEN!

  Så….en röst på moderaterna var en bortkastad röst.

  Sjuka, sjuka Sverige !

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Hellre det än en röst på C eller L för det är ju en röst på kommunisterna.
   Ska Löfven få majoritet måste han förutom att locka Lööfet med vice statsministerpost och Björklund med utbildningsministerpost äve ha med MP och V på tåget.

   Och hur många ac C och L väljande vill ha ett samarbete med kommunisterna?

   Gilla

 • Micael Lidén

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gilla

 • Grune

  Valet som var i September var det mest onödiga val som någonsin förekommit i Sverige. Läget är exakt detsamma nu som det var före valet. Diktatorn sitter kvar med hjälp av den övriga delen av det parti som heter 7-klövern av den anledningen att dom saknar hjärnor. Tisdag = Bort med Löven. Onsdag = In med Löven. Vad är detta? Ja inte är det politik i alla fall. Vi har ett säger ett politiskt parti som sitter i riksdagen och pysslar med politik. Dom andra som är där har inte den blekaste aning om vad politik är.

  Gilla

 • bodil.

  Sitter och käbblar, vill inte regera ihop med.
  Politikerna har fullständigt missförstått sitt uppdrag.
  De skall betjäna sitt folk, inget annat.

  Gilla

 • Billy Boy

  Ulf Kristersson – Ända in i Allianskaklet

  Från Jeanders bildblogg

  Stefan Löfven skymtar på andra sidan Allianskaklet. Han kommer sannolikt att göra en ”Ända in i Rödgröna kaklet” med samma utgång på sin sida som Ulf Kristersson gjorde på sin.

  Gilla

 • S Eriksson

  Pettersson har helt rätt, det är obegripligt.
  Men någon får gärna förklara den eventuella logiken.

  Gilla

  • Grune

   Det enda rätta för Sverige är att sparka ut 7-klövern ur riksdagen och bila ett nytt parti som innehåller politiker och inte 5 åriga barnrumpor som 7-klövern gör.

   Gilla

 • Danne

  Det har varit 12 års elände och 4 till är på väg.
  Politik är att inte vilja, det har sjuklövern bevisat. Jag tycker att alliansen borde varit tydliga med att de inte är ett alternativ.

  Dumheten har fått 2 nya superstars, Lööf och Björklund. De räknar med oreserverat stöd från SD och när de inte får det då släpper de in vänstern igen. Det är tydligt att en röst på alliansen är en röst på dem som inte är regeringsdugliga.

  Men de sitter och samarbetar med vänsterpartiet ute i kommunerna utan att någon från respektive partiledning går i taket. Detta trots att de kallat v för extremistiskt i valrörelsen.

  De fick sin talman och fällde Lövén, tack vare SD, trots det så släpper de inte ens fram Björn Söder som talman.
  Strunta i ”ansvaret” rösta emot i allt, det kan inte bli värre.

  Gilla

 • Nya tankar

  Journalisterna, säger att det inte någon politisk röra, utan en naturlig demokratisk process. FEL!!! När ALLA inte får vara med i processen, utan bara D.Ö.-packtsgänget, är INTE processen demokratisk. Man bryter då samhällskontraktet med väljarna, och blir illegetim vad man, eller vilka, än gör i detta odemokratiska spel.

  Sen må man tycka vad man vill, och ha vilka åsikter som helst. Det kan man ha förståelse för. Men inte att de raserar de konstitutionella ramarna, som borde vara neutrala, och lika för alla.

  ÅSIDOSÄTTANDET AV DEMOKRATIN:

  D.Ö.

  Vid säkerhetspolitiska frågor inbjuds INTE SD.

  Val av talman gick inte efter proportion!

  Utskottens ordförandeplatser lika så. De shanghajades av S och M.

  Kristersson sonderade terrängen, men SD uteslöts från ens sondering.

  Löven ska träffa ”alla” utom SD.

  M.M. M.M.

  DETTA ÄR FULLKOMLIGT ODEMOKRATISKT, med vilket parti det en skulle ha skett. Det ger en snedfördelning i det politiska spelet som är närmast diktatoriskt. Där riksdagens demokratiska likavärderande funktion sätts ur spel. Det är som att ideologiskt bestämma spelreglerna, från ett visst håll, för ALLA som INTE delar samma utgångspunkter. Det är mycket självsvåldigt, och helt förkastligt. INGEN, ABSOLUT INGEN HAR RÄTT ATT ENVÄLDIGT BESTÄMMA ÖVER ANDRA I RIKSDAGEN. DÄR SKA ALLA HA SAMMA LIKVÄRDIGHET, OAVSETT ÅSIKTER OCH VÄRDERINGAR. Ja, partierna ska vara jämställda i sin funktion och praktik, ANNARS HAR VI INTE DET MINSTA DEMOKRATI I DETTA LAND!!!

  Men så är det ju när vi har 5 diktatoriska stalinistpartier i riksdagen, istället för som vi trodde, 3!

  Gilla

  • Grune

   MAKTEN UTGÅR FRÅN FOLKET!!!!!!!!!!!!!!
   Alla maktgalna s.k. politiker i 7-klövern måste kastas ut från Sverige för evigt

   Gilla

 • Macke

  7 Klövern har sig själva att skylla där de står uppdelade på var sin sida..
  När ett parti har ökat sedan 2002 och sedan de kom in i riksdagen 2010.
  7 Klövern vill inte veta av dem.
  Ökade explosionsartat valet – 14.
  I detta valet ökat när de själva har tappat.
  JÅ ger igen efter talmansröstningen.
  Har klart och tydligt gått ut med att SD kommer inte att rösta igenom och stödja någon regering. När de inte kommer att få något tillbaks.

  När Stefan Löfvens regering röstades ner av 5 riksdagspartier, då blev det till talmannens uppgift att utse regeringsbildare.
  Det var då som det började.
  Talmannen gav efter sina första talmansrunda med att sondera regering, till Stefan Löfven.
  Vilket Stefan Löfven ej lyckades med.
  När ingen i alliansen var villig att ge efter och stödja.
  I den andra talmansrunda blev det Ulf Kristensson.
  Vilket var totalkört med låstläge redan från första början.
  När C och L totalvägrar, ser rött med stöd av SD.
  När den andra sidan ej heller är villiga med att stödja alliansen.
  Kristensson lade in stafettpinnen redan igår.
  Frågan är när C och L viker ner sig.
  När de innan var med och röstade ner Stefan Löfven som statsminister.
  Frågan är när Lööfskan viker sig.
  När hon ser makten hägra sig till målet valet 2022.
  Har redan varit ett stödparti vilket hon nämnde klart och tydligt -13 att hon inte skulle vara.
  När hon med C vek sig och röstade för de 9.000 Baaarnen.
  Frågan är vad hon får ge till Stefan Löfven i utbyte.

  Skulle inte heller Stefan Löfvens andra chans gå hem blir det en sista talmansrunda.
  Frågan är vem som då skall försöka med att bilda regering.
  Extraval är 7 Klövern livrädda för.
  Extraval skulle gynna gott för SD.

  Annie Lööf får se över vilka kläder som hon skall klä upp sig med för det är inte långt kvar, till hennes gourmé måltid.
  På bordet med vit duk, tända ljus samt fin servicen och kristall glas.
  För att intaga den vällagade och vid bordet flamberad av sin H. sko.

  Gilla

  • Grune

   Anledningen är nog att SD sysslar med något som heter politik och det vet inte dom andra vad det är förnågot och sådant som man inte känner till blir man rädd för och vill hålla ifrån sig. Dessutom är Åkesson en strålande debattör och det tycker inte 7-klövern passar in i riksdagshuset, utan där skall man vara en strålande lögnare.

   Gilla

 • Hans Nilsson

  Flertalet av väljarkåren har fått vad de har valt en hop virrpannor. SDs företrädare och väljare kan lugnt luta sig tillbaka och följa vad som händer i dårarnas paradis Sverige.

  Gilla

  • Peter

   Bara se till att valmyndigheten arbetar på för att ändra situationerna i vallokalerna inför extraval.

   Gilla

   • anne b rat

    Man får ju hoppas att dom har lagat servern!

    Gilla

   • Billy Boy

    Prioritet nr 1 vore att Valmyndigheten / Länstyrelserna snabbt kollade upp dessa omfattande oklarheter i valet den 9:e september 2018.

    Delcitat

    Valet 2018 ser ut att slå rekord i antalet överklaganden. Hittills har Valprövningsnämnden fått in nära 900 överklaganden av årets val, vilket kan jämföras med valet 2014 då endast ett hundratal anmälningar gjordes, rapporterar Sveriges Radio Ekot

    Misstankar redan före valdagen

    Även individuella anmälningar har dock ökat. Vanliga överklagande handlar om försvunna röstsedlar, problem med röstlängden samt att andra kan se vad man röstar på.

    – De menar att det är en form av valpåverkan, säger Cecilia Persson, kanslichef på Valprövningsnämnden, till Ekot.

    Valmyndighetens dator kraschade under sammanräkningen av det preliminära valresultatet och att det bevisligen varit valpåverkan.

    Slut delcitat

    Läs mer på:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordmanga-anmalningar-om-valfusk-dramatisk-okning

    Läs text samt se och lyssna till videon på länken nedan:

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/rostraknare-skickades-hem-efter-manga-fel-riksdagsrosterna-raknades-inte-om

    Det misstänkta valfusket är så skandalöst och omfattande att det skulle kunna ändra på valresultaten / mandatfördelningarna i såväl riksdag som kommuner och landsting / regioner.

    Gilla

  • ulf

   Knivigt värre. Alliansen vill inte samarbeta med V som stödparti och S kommer aldrig någonsin att dumpa V.

   Gilla

   • Macke

    Stefan Löfven är en fackpamp som har klättrat.
    Detta är knivigt värre en fackliga förhandlingar när han ånyo får en chans till.
    Kan ej heller ta in någon medlare.
    MP som alliansen hoppades på totalvägrar att gå över.
    L vill heller inte veta av V när de bägge står allt för långt ifrån varandra.
    Bägge sidor vägrar att stödja den andra sidan.
    Maktkampen mellan dem likställd för ingen av sidorna har någon egen majoritet.
    Kommer eventuellt Stefan Löfven dumpa MP.
    Vilket parti som viker sig och går över visar sig.
    När C redan har varit ett stödparti till de andra när det röstade för de 9.000 Baarnen.

    SD behöver bara av sin maktposition i mitten med
    att bara titta på.

    Gilla

  • Grune

   SD är ju faktiskt det ända partiet i Sverige som inte har någonting med den parlamentariska katastrofen i riksdagen att göra, men dom får skulden för allt av de idioter som har åstadkommit den.

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Hur ska det sluta?

  Gilla

  • Grune

   Vi får väl bida vår tid tills vi får ett val i Sverige som är värt namnet. Det är ju minst 8 år sedan vi hade ett val till riksdagen sist. det som skulle varit i September 2018 blev ju bara en komedi på ett val och borde inte räknas som ett sådant. Ingenting blev rätt därför att sossarna saboterade hela cirkusen.

   Gilla

 • Stenbock

  Inget tycks omöjligt bland dårarna i Abzurdien….

  Gilla

 • Peter

  Vad har hänt? C och L har blivit enfrågepartier och gett upp sin egen politik.

  Gilla

  • Stenbock

   Har de båda (C/Fp) någonsin haft en egen politik ? ;(

   Gilla

  • Nya tankar

   Ja de är helt emot invandring av nyanlända partier, som de helt vill utesluta från riksdagsgemenskapen, i utanförskap och segregation. Istället för att integrera SD, som en naturlig del av riksdagen!

   Gilla

  • bodil.

   Björklund och Rödskrikan har gått och blivit extrem-vänster.

   Gilla

  • Gunnar Edlund

   Ja jag har inte en aning om vad C och L har för politik.
   Att inte ge SD inflytande tycks vara deras enda fråga.

   Gilla

   • Grune

    Hela 7-klövern har bara en fråga på sin agenda och den är inte ens politisk. Det är nämligen den att MOBBA SD så mycket som möjligt.
    7-klövern har sagt att man vill få slut på all mobbing i skolor och på arbetsplatser men dom tycker att den skall få frodas i riksdagshuset och där få större inflytande än politiken.

    Gilla

 • Björn

  Problemet stavas Centerpartiet och Liberalerna. Precis som så otroligt ofta förr.

  Gilla

 • Suzie

  Vilket vidrigt fulspel! Allt för att lura de gravt vilseledda och hjälplösa svenska folket att det skulle råda demokrati i Sverige.Valfusk av stora mått och nu inledningen till DÖ 2.0. som redan innan valet verkar vara förutbestämt.Diktaturens kreatur till ledare i sjukklöverligan.

  Gilla

 • Carl ekström

  Man skäms över dem.Jag kräver mer av än politiker, dom ska ju för helvetet styra landet.Alla verkar vara muppar.

  Gilla

 • Luttrad (SD-väljare)

  Alliansen förtjänar en riktig näsbränna nu när de behandlar 1 miljon socialkonservativa röstare som paria.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: