Alliansen och Vänsterpartiet

Varje dag hör vi hur Alliansens fyra partiledare gör sitt yttersta för att stänga ute Sverigedemokraterna från all makt.

Vi vet att det låter lite annorlunda ute i kommunerna, åtminstone från moderat och kristdemokratiskt håll. I Rosenbad muttras det över Hörby och andra kommuner som inte ser några problem att få genom sin politik med hjälp av SD. På Tjörn har Alliansen hittat ett samarbete med det mest extrema riksdagspartiet, Miljöpartiet. Nu blickar de borgerliga ännu längre vänsterut och inleder ett samarbete med Vänsterpartiet.

Än så länge hörs varken Lööf, Björklund, Kristersson och Busch-Thor grymta över detta faktum.

Liberalernas och kommunfullmäktiges ordförande, Martin Johansen, ser inga problem med att Vänsterpartiet bjuds in till samarbete.

”Det här vinner både vi och Vänsterpartiet på. Kommunalpolitik handlar mycket om praktiska frågor och jag är övertygad om att vi kan prata med Vänsterpartiet precis som alla andra partier”

Notera gärna de sista orden. Sverigedemokraterna fick 10 procent i Tjörns kommunalval. Hade Alliansen valt bort Mp, V och istället tagit stöd av SD, skulle de ha en ännu större majoritet. Har ni funderingar över detta, så nås Martin Johansen (L) på denna länk. Mejla gärna era frågor, men gör det vårdat och respektfullt. Petterssons tar avstånd från hat, hot och respektlös argumentation.

GP

9 thoughts on “Alliansen och Vänsterpartiet

  1. Fråga vilket parti som helst, från 7-klövern. Vad är eran viktigaste uppgift nu ? Svaret blir: ”Att blockera SD”. Men hur ska dom då kunna bedriva någon som helst politisk verksamhet, om dom redan har händerna fulla med perifera uppgifter.

    • Vi måste förlåta 7-klövern för dom har inte förstånd nog att räkna ut att det är omöjligt att få till någon regering utan att tala med dom som bestämmer över politiken i Sverige nämligen Sverigedemokraterna.
      Att det är dom som bestämmer och har så varit de senaste 3 mandatperioderna har ju 7-klövern själva sagt.
      För stor invandring. Det är SD:s fel.
      Dålig sjukvård. Det är SD:s fel
      Dålig polis. Det är SD:s fel.
      Man kan på punkt efter punkt höra hur 7-klövern skyller på SD.

    • Visserligen brukar man ju säga att kvinnor är duktiga på att göra flera saker samtidigt. Men det gäller nog inte dessa politiker i 7 klövern.

  2. Jag gissar att Martin Johansen vill styra och ställa, en vilja som med råge överskuggar alla fåniga begrepp som demokrati och likhet inför lagen.

  3. HUR UTESTÄNGA SD?
    Alliansens viktigaste fråga som politikerna ser det.

    Vad betyder våldtäkter, dödskjutningar, stenkastning och bilbränder mot farsoten SD?
    Vad kan man förvänta sig i ett land med makthavare som inte vet hur många kön mänskligheten har.

    I England har domare peruk på sig vid tjänsteutövning.
    Vår talman bör ha fittmössa på sig för att manifestera dårskapen att han leder en humanitär stormakt som hävdar att finns fler än två kön.

    När får vi en flagga likt den på unionstiden, med regnbågsstrimlor i övre blå fältet?
    Det kan vara en bra övergång tills vi får en majoritet som förbjuder flagga med kors.

    • Apropå flaggor så vill jag gärna ha tillbaka den blå med det gula korset på. Den var mycket vackrare än det där anskrämliga randiga lakanet som dom hissa när dom halat det Svenska nationalsymbolen Svenska flaggan.

Kommentera