Elev hotad med kniv på grundskola

BROTTSLIGHET. En elev kände sig hotad när två andra elever drog fram en kniv framför honom. Det här skedde i Östersunds kommun, på en skola för årskurserna 1–5. Barnen är alltså 7-12 år gamla. 

Pojken blev väldigt rädd och hans mamma har nu anmält händelsen till skolan. Mamman skriver att det är mycket på skolan som gjort henne och sonen rädda. Förutom kniv har det på skolan florerat rakblad, skruvmejslar, spik, hammare, yxa och andra tillhyggen.

Läs mer på SVT…

-Pettersson upprepar, barnen är på skolan är 7 till 12 år.

Östersund verkar som stora delar av landet ha blivit riktigt spännande. Enligt lokala Facebooksidor är överfallsvåldtäkter på modet, gängvåldet har mångdubblats, misshandel har blivit vanligare och till och med lokaltidningen ÖP.se skriver öppet om att ensamkommande ”flyktingar” är inblandade i droghandel och andra brott på Östersunds gator.

Östersund var liksom många andra städer i landet tidigare en militärstad, där fanns Jämtlands flygflottilj, Fältjägarbrigaden, Infanteri med försvarsområdesstab, Norrlands artilleriregemente, Arméns tekniska skola och krigsflygfält med tillhörande basbataljon.

Sammantaget tusentals ynglingar som var långt hemifrån, inte spottade i glaset när de var lediga och naturligtvis jagade de tjejer, trots det förekom inga överfallsvåldtäkter och inga gruppvåldtäkter. Slagsmål var det då och då, men man mot man och inga knivar eller andra tillhyggen.

Någon som vet vad som är skillnaden mellan dåtidens unga män och dagens?

Östersunds kommun visar hur ”flyktingarna” ser ut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 thoughts on “Elev hotad med kniv på grundskola

  1. Om jag haft barn i den skolan SKULLE JAG OMGÅENDE TAGIT DOM DÄRIFRÅN !!
    Med hänvisning till skollagen och ”lagen” allas lika värde !!!

  2. Jag gjorde lumpen där i Östersund, grabbar från hela landet, med olika dialekter, ja faktiskt inte helt lika kulturer heller. Kom ihåg hur vi småretades och skrattade åt varandras olika dialektala ord, uttal och uttryck, det var nara roligt! Vi var mycket trångbodda, ca 4 kvm per person på luckorna, alla hade en fullständigt livsfarlig bajonett ständigt tillgänglig och ca,1/3 av tiden även tillgång till automatvapen komplett med slutstycke och allt. Men det hände aldrig någonting! Så nog var det skillnad på folk och folk…….

    • Tillägg: I Östersund har vi och S 60% av rösterna nu blir det nog många fler röster när det blivit så spännande….

Kommentera