Hanna får ingen mat i skolan

SKOLAN. När Hanna Gulin kom till matsalen på Nynässkolan i Gävle förra måndagen fanns ingen mat till henne. För sedan en vecka tillbaka serveras det inte längre vegansk mat i Gävles kommunala skolor.

Beslutet togs av Gävle kommun för över ett och ett halvt år sedan – men har först nu blivit verklighet.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson vet inte om detta har något nyhetsvärde men jag tycker kommunen och skolan handlar helt rätt och det finns ingen anledning till en snyftartikel.

Hanna har två rätter varje dag att välja på, och vad jag förstår så är Hanna fullt frisk så den unga damen kan välja något av det som duger åt hennes skolkamrater.

Nynässkolan Matsedel Vecka 41

 

18 thoughts on “Hanna får ingen mat i skolan

  1. Min syster arbetade på en dagis/förskola. En unge på 10 månader fick levererad halamat! Trots att personalen kunde ordna för henne en lämplig måltid. Detta till en kostnad på 110 kronor per dag, vilket föranleede att de andra barnen fick mindre frukt . De övriga barnens mat kostade 36 kronor per dag. Någonstans skall det ju sparas.

  2. Heja Gävle! Vill man inte ha gratismaten får man ta med matlåda. Fast i det här fallet så är nog skolmaten det hälsosammare alternativet…

  3. Läste just att veganer eller möjligtvis vegetarianer har
    kortare liv enligt gjord statistik.

    Den lilla, stackars flickan, ska kanske vara glad för att
    hon får äta riktig mat en gång per dag.

  4. Ingen specialkost till muslimer heller! Klassisk svensk husmanskost skall serveras! Utom sån där rosa sylta med strån i.

  5. Blodpudding.fläsk.pölsa.ärtsoppa.fläskläg.korv.fick vi när jag gick i skolan.bra mat för folk som har lite innanför.

  6. Men att servera Halal mat till Muslimer det gå bra, sen kan de som vill äta vegan mat ta med sig matlådor, kan sen söker om man få mindre kommunalskatt då man inte belasta kommunen.
    Trött på alla dessa närings modeflugor som dyker upp jämt och ständig.
    Där den så kallade ”Eliten” vill hävda sig över gemene man.

    • Veganer är värre en vegetarianer med att inte äta.
      Det går tydligen inte heller att äta från deras salladsbord, när det ofta innehåller animaliska ämnen som hon inte äter.
      Hon tar med sig matlåda.
      Men då är hon hänvisad till kafeterian för Sodexo tillåter inte medhavd mat i skolbespisningen.
      Då kan hon heller inte sitta med de övriga vilket hon beklagar sig för.

  7. Det var nog ingen nyhet för Hanna när hon kom till skolan eftersom beslutet togs för ett halvår sedan.
    Hon kan välja vegetariskt varje dag enligt matsedeln som visas upp och det är nog nyttigare för en som växer än veganskt, där man plockar bort så mycket av näring.

  8. Självklart skall varje elev få den mat dom önskar av sin alldeles egen kock.
    Passar inte maten får man väl för fan ta med egen lunchlåda eller?

  9. Vi fick inte heller vegmat eller någon annan speciell mat i skolan på i början på 60-talet, man fick äta det som bjöds och var dessutom tvungna att äta upp allting på tallriken under total tystnad men vi överlevde och det gick ändå bra för de allra flesta i livet trots detta trauma !
    Bara en liten parantes till dagens trygga och bortklemade svenska s.k välfärdssamhälle där snart alla blir kränkta så fort någon hostar snett.

  10. Det borde vara dödsstraff på ljugande journalister och deras falska anhang!
    Att påstå att det inte längre finns mat till skolbarn är en mycket grov lögn och ljugande politiker, tjänstemän och journalister bör bestraffas för detta, jag ser det som grov brottslighet!

  11. Stackars lilla Hanna! Sverige är ett av få länder som serverar mat i skolan utan kostnad för eleven. Att man ska kräva a la carte är väl ändå att begära för mycket.

    • Allt vi fick va 3 dc. mjölkflaska alternativ 3 dc. choklad mjölk. För de elever vars föräldrar hade råd med det. Vi andra fick äta våra socker beströdda smörgåsar med vatten eller utan dryck. Inte dog vi av det eller kände oss kränkta. Sånt va livet, min farmor kom då och då och lämnade frukt ur hennes trädgård i vårt klassrum till alla elever.

Kommentera