Stenkastning mot polis och bilbränder i Husby

BROTTSLIGHET. Strax efter midnatt mellan söndag och måndag larmades polisen om att bilar brann i förorten Husby i nordvästra Stockholm, i närheten av Dovregatan.

Peter Asp, vakthavande befäl på polisen region Stockholm, berättar att bränderna startade runt 00.45. I nuläget tror man att två bilar stuckits i brand.

Efter att polisen säkrat platsen anlände räddningstjänst.

– En polispatrull som varit på platsen har fått en sten kastad på fordonet. Vi har försökt jaga rätt på den som försökte skada poliserna, berättar Peter Asp på polisen.

– Det är oklart exakt var stenen har träffat. Vi har mest säkrat att personalen haft en okej arbetsmiljö. Det är inga personskador på polispersonal, och vi har heller inte anträffat någon annan i området som har varit skadad.

I nuläget har ingen gripits för varken bilbränderna eller stenkastningen – men läget på platsen ska vara under kontroll.

Om Husby på bloggen…

Polisen

-Pettersson säger att i maj 2013 utbröt upplopp i Husby, då ungdomar satte minst 100 fordon i brand. Upploppen fortsatte under en vecka och oroligheter spred sig till andra delar av Stockholm och även till städerna Borlänge, Falun, Gävle, Linköping, Växjö, Västerås, Umeå och Örebro med flera.

Då debatterade politiker och journalister problemen en tid och sedan fortsatte allt som vanligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Stenkastning mot polis och bilbränder i Husby

  1. Tycker att alla ska läsa Rolf Malms krönika på samhälsnytt
    så förstår ni att detta bara är början på något ännu värre
    om Dårarna i EU får igenom vad man planerar.
    Och om den velige vi har till ledare får fortsätta styra så
    är nog Sverige första landet att godta villkoren! Han bryr
    sig mycket mer om EU än tillståndet i Sverige!

  2. Det känns parodiskt att inte polisen vid ett enda tillfälle kan
    fånga in och avmaskera någon av dessa skitstövlar som inte
    bara kostar samhället ofantliga summor utan också ställer till ett helvete för bilägaren, men polisen har väl order från våra veliga och fega
    myndigheter att släppa skadedjuret, man vill ju liksom inte få fram
    det som allmänheten redan vet , vilka som ligger bakom dårskapen!

  3. Stenkastning mot blåljuspersonal är bara s.k. pojkstreck, enl. Ynkeman. Undrar vad det skulle kallas när stenarna riktas mot politiker ?

    • Polisförbundets ordförande Lena Nitz kommenterar misshandel av en polis i Skövde

      ”Jag blir otroligt arg och upprörd. Jag tänker på den skadade polisen, hans anhöriga och kollegorna”, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en kommentar till misshandeln av en polis onsdagskvällen den 3 oktober.

      ”Det är mycket allvarligt att det finns personer som inte drar sig för att ge sig på poliser på det här sättet. Tyvärr har den gränsen passerats alldeles för många gånger under senare år. Våldet har blivit grövre.

      Händelsen i Skövde på onsdagskvällen var ett vanligt rutinuppdrag som utvecklades till något väldigt våldsamt. Det visar att poliser har ett utsatt yrke och att polisers arbetsmiljö måste tas på största allvar.

      Polisförbundet har länge drivit att straffen vid hot och våld mot blåljuspersonal måste skärpas och att polisers rätt till kränkningsersättning förbättras. Men jag tror inte att det finns några enskilda åtgärder som kan väga upp för det faktum att vi är för få poliser. Vi måste bli fler om vi alltid ska kunna göra säkra ingripande och minska våldet mot poliser.” (Publicerat 04 oktober 2018)

      Länk:

      https://www.polisforbundet.se/om-oss/nyheter/lena-nitz-kommenterar-misshandel-av-en-polis-i-skovde/

  4. När ska dessa brandattentat, stenkastning och angrepp på polis, brandkår och ambulans betraktas som vad det är? Nämligen terrorism!

  5. Muslimerna behöver inte en pilgrimsfärd för att practisera denna ritual. De hatar allt som inte ser ut eller ’luktar’ muslimskt. Fenomenet kommer med bröstmjolken, att stena satan ligger i blodet. De bär med sig hatet vart de än reser och är välkomna. Enligt västvärldens skrupelfria ledare är det bara naturligt att Europa ska försörja sina blodtörstiga marodörer som dödar för dödandets egen skull. Och väst Europa lyder och lider, de få som vågar stå emot straffas med böter och/eller fängelse.

    https://youtu.be/0jaTH6p91Zs

  6. Helt vanlig och naturlig svensk trygghet 2018 som vi får lära oss att leva med !
    Tack 7 klövern.

  7. Det dräller av rötägg som ber om att bli utvisade från det
    Svenska bidragssystemet, men inget händer ,ingen åker fast
    hur många miljarder som brunnit upp utan någon som helst nytta
    finns det väl ingen statistik på, för brottslingar ska skyddas,
    åtminstone om man kommer utifrån? Om man någon enda gång
    hade kunnat statuera exempel och fånga in o döma till utvisning
    hade det sänt signaler till dessa skitstövlar om vad som kan hända.
    ifall idiotin fortsätter,

  8. Vad har dom här att göra.?När vaknar Svenskarna och kräver att Sverige blir som förut,trygg och säker.?Det får vara nog men invällare som inte sköter sig,ut bara ut ut ut.

  9. 4år till av ren idioti är det som grämer mig mest. Bidrag bör alltid vara behäftat med motprestationer. Stenkastning och annan jävulskap t.e.x i Husby likamed 0kr i bidrag. Hög tid att sluta curla de otacksamma.

  10. Det är säkert vita infödda svenska ungdomar som rest till Husby för att begå dessa brott. För invånarna i Husby själva skulle ju aldrig bete sig så. Eller…..?

  11. En helt vanlig natt i Sverige och den vanlige svensken bryr sig inte han har nog med sig själv.

  12. Stenkastning är en del av Husby statsreligion som ska bli lönsam på sikt kan Mona Sahlin intyga i skrift

  13. Så blir det när man inte satt upp ett stånd där man delar ut kaffe och mackor. Hoppas högsta ansvarig får fart och börjar bre mackor nu så man har till ikväll.

    • Mia tyckte så här i en tidigare tråd med rubriken ”Ännu en polis misshandlad” :

      Citat

      Till skillnad mot er tycker jag att svenska poliser sköter sitt jobb bra.

      Bara lugna insatser blir det ju inte heller, de har använt sitt vapen i nödsituationer flera gånger detta år.
      Bjuda på fika, korv eller vad som nu passar är inte fel, särskilt när det gäller yngre personer. Det är kontakt man vill ha med killarna, att inte dessa ska se poliser som fiender utan man ska kunna prata med varandra.

      Poliser har också under lång tid regelbundet besökt både förskolor och skolor av samma skäl.

      Slut citat

      Länk:

      https://petterssonsblogg.se/2018/10/07/annu-en-polis-misshandlad/#comment-560304

      Polisens under lång tid regelbundna besök i både förskolor och skolor har tydligen inte haft någon märkbar effekt på förövarna som dagligen fortsätter begå sina illdåd.

      • Billy B:
        När jag läst dina rader (inkl Mia`s) påminde det om konfirmationstiden…
        Ett bibelspråk som talar om ” att vända den andra sidan till”…
        Men nog borde vi ha lärt något under de tusentals är som gått,sedan dessa ord plitades ner ?

  14. En av vänsterregeringarnas älskade mångkulturområden, som till stor del försörjs och försörjts av svenska skattebetalare. När inser de ansvariga att fri massinvandring av bidragsturister var ett dyrbart och misslyckat experiment?

Kommentera