Fler terrorkopplingar till Sverige

Allt fler EU-länder vänder sig till Sverige för att hitta kopplingar till utländska terrorutredningar. Även från länder utanför Europa märks ett ökat intresse för Sverige.

Merparten av de utredningar där Sverige är allt intressantare för utländska åklagare rör Syrien och Irak. Två av de länder varifrån majoriteten av de flyktingar som anländer hit kommer från.

Kartläggningen av terrorister och olika terrornätverk pekar på att Sverige är ett av de mer intressanta länderna för de åklagare som hanterar terrormål runt om i Europa. Inte minst p.g.a. individer som bor eller har vistats i landet. Finansiering av terrorverksamhet röner allt större intresse och i Sverige försöker man nu att se över hur denna hanteras i andra länder.

I somras presenterade Finanspolisen sin årsrapport och i den märker man av en allt större mängd transaktioner som kan kopplas till en finansiering av terrorverksamhet. Från 2016 till 2017 ökade antalet transaktioner med 25 procent.

Säpo säger sig ha koll på cirka 2 000 våldsbejakande islamister, men sanningen är nog att ingen vet hur många sympatisörer, finansiärer och terrorister som vistas i Sverige. Hundratusentals individer har kommit hit utan id-handlingar och inte minst från områden som föder och göder terror.

SR

5 thoughts on “Fler terrorkopplingar till Sverige

  1. Ja snart har dom väl lika många krigare här i Sverige som dom
    hade i Syrien, och det kan vi tacka våra korkade politiker för,
    och medlöparna i Media, som istället för kritisk granskning mest
    ägnat sig åt att plita ihop snyfthistorier om hur svårt den och den
    haft det.

  2. Om nu SÄPO har ”koll” på 2000 våldsbejakande islamister, så fattar iaf inte jag varför de är kvar i landet???

    • Har SÄPO verkligen haft kontroll på s.k våldsbejakande element ?
      Tveksamt, mycket snack utan verkstad i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige.

Kommentera