Överlämna telefonen vid gränskontrollen eller få höga böter

UTRIKES. Enligt en ny lag på Nya Zeeland, kan resenärer få tusentals dollar i böter om de vägrar tillåta gränspersonal att kontrollera deras telefon.

Enligt tull- och punktskattelagen 2018 , som trädde i kraft denna vecka, kommer tjänstemän att kunna kräva att resenärerna låser upp sin telefon eller dator så att den kan undersökas. Den som vägrar kan åtalas och en böter på upp till $ 3200 (5000 NZD) vilket motsvarar 28.000 svenska kronor.

Tjänstemän kan också behålla enheter och eventuellt konfiskera dem från resenärer som vägrar att tillåta en undersökning vid gränsen.

Läs mer på CNN…

-Pettersson har funderat på detta i många år. Varför inte undersöka alla asylsökandes telefoner som de aldrig ”tappar” trots att de nästan alltid ”tappar” bort sina ID-handlingar…

Fast böter känns fel, bättre med nekad inresa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Överlämna telefonen vid gränskontrollen eller få höga böter

  1. Ett slag i luften, och denna lag kommer enbart störa vanliga medborgare. Terrorister lagrar sitt i ett molntjänst eller dylikt, tömmer hela telefonen och efter gränskontrollen är det bara att ladda ner det igen.

  2. Om Akilov har mobil i fängelset trots förbud, och låtsas arbeta som städare eller sköta kök, men i verkligheten är en sambandscentral för stulet guld och jobbar som hälare, då kan han förlora permission 3 månader om han upptäcks.

  3. Jag måste på det bestämdaste avråda från kroppsundersökning då det lätt kan bli en pullfaktor. 😉

  4. Så fungerar det inte i Sverige !
    Här får infödda hederliga arbetande äkta svenskar istället glädjas åt och betala dyrt för de nya svenskarna och framtida pensionsräddare.
    Tänk så olika det kan vara !

  5. Varför kan alla andra länder skydda sina medborgare bättre än Sverige?😡
    Nä, här går kriminellas integritet först!
    Sanningen är att vi inte vet vad för folk som kommer in; är de hederliga människor eller potentiella terrorister och kriminella, kapabla att skada andra?

  6. Jag vill minnas att man kollade asylsökandes telefoner i Norge för 2-3 år sedan och fann skrämmande många som hade riktigt otäcka ISIS(?)-bilder.

Kommentera