Danmark håller stängt för kvotflyktingar, vill inte att landet ska sluta som Sverige…


INVANDRING. Danmark har 5,8 miljoner invånare och anser att det räcker så danskarna håller fortsatt stängt för kvotflyktingar genom FN:s vidarebosättningsprogram. Samtidigt upprepar regeringen sin önskan om att upprätta utresecenter utanför EU för migranter som fått avslag.

Inger Støjbergs dataskärm

Danmarks regering har bestämt att landet fortsatt inte kommer att ta emot flyktingar genom FN:s kvotflyktingsystem. Utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg, från det konservativa regeringspartiet Venstre, motiverar beslutet med att för många flyktingar i Danmark inte försörjer sig själva, inte minst de kvinnliga flyktingarna.

Det danska folketinget beslutade i fjol att skärpa reglerna för kvotflyktingarna, bland annat genom att flytta ansvaret till regeringen för hur många som årligen ska tas emot genom FN:s vidarebosättningsprogram.

Inger Støjberg presenterar dessutom en ”vision” tillsammans med Österrikes inrikesminister Herbert Kickl om att upprätta så kallade utresecenter utanför EU, dit migranter som fått avslag på sin asylansökan ska kunna skickas. Støjberg säger i ett pressmeddelande att visionen handlar om att bromsa flyktingströmmen till Europa.

”Vi ska förstöra människosmugglarnas affärsmodell så att flyktingarna inte beger sig vidare från länder i närområdet, och så att vi undviker att migranter ger sig ut på en farlig resa över Medelhavet för att asylshoppa runt i Europa”, skriver Støjberg.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nämnde förslaget om utresecenter i ett tal tidigare i år.

Förra året ansökte omkring 3500 personer om asyl i Danmark, den lägsta siffran sedan 2008.

Inger Stöjbergs Facebook

-Pettersson säger bra gjort Danmark. Som tips till f.d. statsminister Stefan Löfven och hans löften om EU:s miniminivå vill jag påminna om att Danmark är med i EU…

Inger Stöjberg har tidigare sagt att hennes målsättning är att Danmark inte ska sluta som Sverige…

Sverige är för övrigt världens tredje största mottagare av kvotflyktingar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Danmark håller stängt för kvotflyktingar, vill inte att landet ska sluta som Sverige…

 • OPet

  Mia ! Det är inte så många danskar av våran generation som behöver hålla något försvars tal som du/ni måste hålla för våra barn och barnbarn !!!! Har du kommit på något bra såssarna har gjort ??? Har du kommit på något bra o säga till nästa generation ??? Eller tycker du det är bra i vårat land ? Typ moske byggen , bidrags tagande hela livet , inga krav på svensk tal , inga krav o rätta dig efter våra värderingar eller svenska lagar , problem i förskolor , skolor , gymnasium , bibliotek , sjukvård , no gone zoner , blå ljus problem i form av sten kastningar , misshandel av poliser , sexuella trakasserier , våldtäkter , grupp våldtäkter , rån , skjutningar , misshandel , mord , balkong flygningar , hedersvåld mm ??????? Jag bara undrar ??? Hur mycket av detta fanns för 20-30 år sedan ??????????????????????????????????????

  Gilla

 • El gringo

  Danmark är på rätt väg, men inte ens detta räcker i längden. Sen reagerar jag emot ”det är för många som inte försörjer sig själva”, om de gjorde det då, och därmed trängde undan Danskar från arbetsmarknaden i sitt eget land! då skulle det alltså vara helt ok med massinvandring?

  Gilla

 • age

  Danmark, Ungern, Finland och Polen!

  Gilla

 • Dino

  Spelar nog ingen roll då FN kommer att köra ngn resolution den 10/12 bara att läsa på samnytt ger nog er en riktig hicka och mardröm

  Gilla

 • Tony

  I Danmark har man inte mist förståndet, är helt övertygad om att
  dito Svenska politiker gjort det!

  Gilla

 • Punto

  I Danmark ställer politikerna upp för sina väljare. Dessutom törs de tala med varandra.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inget land med två grå celler som är sams vill bli som det s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: