14 thoughts on “Bert – Sverige krashar

  1. ja det är otroligt, det finns inga bostäder, de ska låta de nykomna och ”anhörig invandrare” bo i gymnastiksalar ?????
    det finns inga jobb.
    redan här förstår vilken idiot som helst att det är total frånvaro av matematik, sunt förnuft & ekonomi i den svenska samhället.
    grattis svensk alla arbetare vi får åter betala mer i straff skatt för outbildade oseriösa politikers vansinne.
    det kanske dags att sätta enbart kvalificerade matematiker i riksdagen som kan debit & kredit och räkna utan falsk matematik.

  2. I Sverige där dom är så bra på att fira alla möjliga dagar, bullens dag, kalsongens dag mazarinens dag o.s.v. borden man fira Grisens dag och Hundens dag mycket oftare.


  3. HAR I TÄNKT PÅ DE…JU FÖRR VI
    KRACHAR DESTO BÄTTRE!
    ETT MINDRE HELVETE LÄTTARE
    BYGGA UPP IGEN, ÄN ETT STORT

    • Precis det är exakt vad som måste hända, jag har väntat på detta länge och hoppas verkligen att Sverige blir det U-land som det så gott förtjänar, själv tar jag faktiskt ”mycket snart” mitt pick och pack med familj och drar, troligtvis någonstans utanför EU för den skiten vill jag inte längre se.
      Landet Sverige går inte längre att rädda tyvärr!.

  4. Större delen av svenska folket gillar den här asyl och anhörighetsinvandringen,,, som tre val har bevisat.
    Orsaken är mycket enkel med den här importen av människor blir det efterfrågan på bostäder som gör att bostadspriserna stiger, som är mycket viktigt för svensken.
    Sedan att sjukvårdsplatser per capita har sjunkit till en mycket låg nivå ,den konsekvensen har de aldrig tänkt på,, sedan är större delen av sjukvårdsplatserna upptagna av import folket,
    Samma sak med skola , tryggheten i samhället ,alltså nedskärningar i välfärden är något som de aldrig tänkte skulle ske.
    Men den orsaken är mycket enke,l importerar man människor som har ingen möjlighet att få jobb och det finns ingen efterfrågan, kommer de att bli. bidragsberoende och välfärden måste skäras ned för att klara kostnaderna.

    • Kronan har rasat sedan årsskiftet kraftigt mot alla valutor i världen, som är ett mycket dåligt tecken.
      Det menas att landet står inför mycket stora kostnadsökningar, som gör att penningmängden i landet måste öka men det finns inga inkomster som håller uppe valutan, utan den faller, som händer nu med kronan.

      De stora kostnad ökningarna är självklart asyl och anhörighetsinvandringen som står för det.

      • Det finns länder som har bevisat vad som händer när utgifterna i landet ökar kraftigt och inga inkomster kan försvara valutan.
        Zimbabwe var ett sådant land genom konfiskering av jordbruken, sjönk jordbruksproduktionen från att landet varit en stor exportör till att bli en stor importör, som gjorde att valutan rasade att den till slut blev värdelös.

        Allende i Chile som var .en kommunist förstatliga storjordbruk, industrier och banker och höjde lönerna kraftigt.
        Det gjorde att det enda som gick för högtryck var sedelpressarna, som gjorde att valutan föll kraftigt och till slut blev militären tvungen ta över.

        Sydafrika befinner sig idag i en besvärlig situation deras valuta har fallit kraftigt, och hot om att konfiskera jordbruk.

        Sverige hade behövt en finansminister som ”Sträng” som förstod sig på kredit och debit.
        Han skulle aldrig tillåtit sådana kostnader som politikerna satt landet i , genom den här importen av bidragstagare,

      • Det som politikerna gjort när kostnaderna skenat iväg som exempelvis inom sjukvården, då skär man ned personal för att minska kostnaderna , som gör att personalen blir överarbetat och säger upp sig, och kanske flyttar till annat land.

        Politikerna vill inte erkänna problemet att de har importerat bidragsberoende folk,, som gör att det finns ingen möjlighet att bygga ut sjukvården.
        Har de inte socialbidrag går de på lönebidrag för något konstgjort jobb, som att vårda sina anhöriga, till hög lön .

        Resultatet med välfärden ilandet blir att den kommer att kollapsa och hamna på en mycket låg nivå..

    • Mayday, mayday Sverige håller på att störta och alla bevis för att orsaken ligger i att Sverige varit utan piloter i många år finns i de svarta lådorna.

  5. Bert borde ta tag i situationen i Skara, den är vedervärdig.
    Har en bekant där vars fru måste ha med sig pepparspray i handväskan på kvällarna för att freda sig mot blattarna, överallt ser man dem.Hotfulla,aggressiva,skräniga som smutsar ner och vandaliserar.
    Total förstörd stad numera. För var det bönder och raggare på torget ,nu är det beckmörkt och vandrande tält överallt.

    Hur fasen kunde detta få hända? I stad efter stad. Svenska pensionärer som gömmer sig bakom gardinerna,vågar inte ens gå till affären för mena-packet har tagit över och trakasserar befolkningen.
    Jag önskar politikerna som fixat detta elände långvarig olycka.

  6. De senaste åren har ju de flesta förstått att vi närmar oss en statskollaps.
    Innan det sker så kommer välfärden att kraftigt försämras samt skatter höjas.
    Kloka skåningar sonderar redan möjligheterna i Danmark.

  7. Precis som Bert tror jag att Sverige kommer att krascha.,
    det kommer att bli mer o mer uppenbart när vi kommer att få en
    ny regering, Lyssna på vad ekonomen Sanandajhi säger om
    det Svenska luftslottet.

Kommentera