SVT fälls för osaklighet

MEDIA. SVT fälls av Granskningsnämnden för en publicering på text-tv som handlade om flytten av USA:s ambassad till Jerusalem. Anledningen är enligt att den av Granskningsnämnden strider mot saklighet.

Anmälarna var kritiska till att uttrycket ”den judiska lobbyn” användes på  text-tv sidan och ansåg att det var antisemitiskt. Publiceringen anmäldes för att strida både mot kravet på saklighet och kravet på opartiskhet. Den sistnämnda punkten kunde dock SVT frias ifrån.

Bakgrunden till det hela var när SVT:s utrikeskommentator analyserade det aviserade beskedet om en flytt av USA:s Israelambassad till Jerusalem i SVT:s sändningar under morgonen den 6 december 2017. Utrikeskommentatorn intervjuades även på text-tv och svaren i intervjun blev underlag för en artikel där formuleringen ”den judiska lobbyn” förekom.

Läs mer på SVT…

-Pettersson menar att hela SVT och SR är osakliga och skulle må bra av en rejäl  bantning och att de vänsterextremister som marscherade in på redaktionerna 1968 visades vägen ut…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “SVT fälls för osaklighet

  1. Man kan ju undra vad som är SVT´s uppdrag. Det måste vara något väldigt viktigt, eftersom man vill kräva betalning från varje skattebetalare. Nu är det ju 2018, och det här med lång bindningstid börjar kännas ofräscht och dessutom olagligt. Flera aktörer anpassar sig, de vill ju överleva som företag. De skulle gärna drömma om livslånga abonnemang, men det stannar ofta vid en förhoppning. Lojaliteten beror på hur väl produkten eller servicen överensstämmer med kundens önskemål om pris och kvalitet.

  2. Korrespondenten i USA som är Trumphatare ser nog en fällning som en merit i sin mediaklan. Redaktionen på Gärdet ser till att hon får ännu större utrymme. Inget positivt från Trump får visas.

    • Jag borde ha tillagt om större utrymme – se bara på medarbetaren som var barnsmugglare – han fick ett eget nytt program och rättegångsbistånd från licenspengar.

  3. Klart att islamkramare är antisemiter! Varför talar man te x om ”bosättare” (från Israel), i Hebron och Chatila i Palestina, men om ”emigranter” (från arabvärlden) i Rosengård, Rinkeby, Tensta m fl. Det handlar om olika synsätt på människor beronde på var de kommer ifrån. Alla bedöms inte enligt samma kriterier, utan beroende av vilka fördomar och blåögdhet journalisterna lider av. Man bedömer därmed människor olika, beroende var de kommer ifrån utan skrupler. Och sen anklagar man andra för uppdelningar i vi och dom. Men det talas det tyst om. Man ser grandet hos sin nästas öga, men inte bjälken i sitt eget.

  4. SVT fälls i granskningsnämnden!!
    Vilka rubriker.
    Och vad händer nu när dom fällts, hur många års fängelse blir det och hur många av SVT attrapper har fällts?
    Eller blir det kanske enbart villkorlig dom och böter, eller kanske bara böter? Eller kanske blir det som vanligt ingenting alls? Bara tomt pladder!
    Vilket värdelöst tramsande!
    Granskningsnämnden granskar!
    SVT granskar sig själv, har dom lite att göra? Har deras fantasi om nya tag i hjärntvättningsapparaturen kanske tagit slut?
    Som att sätta mördaren både som domare, åklagare och jury!

  5. SVT fälls av en Granskningsnämd, vad förändrar det ?
    De tillhör ju samma vänsterfamilj, som vanligt bara ett spel för galleriet och hyckleri.

  6. Osakliga är SVT/SR 365 dagar om året, och ofta flera gånger om dagen, märkligt att så många rödingar kan samlas på ett o samma ställe? Eller är det möjligen ett krav för att få anställning där att alla står till vänster om VP? Man skulle kunna tro att Att Sverige består av ett stort antal kommunister, så är det inte men dom som är här är allt för många!

  7. Vänsterextremisterna på SVT och SR förnekar sig inte. I går rapporterade SR om Venezuela och deras ekonomiska problem. Anledningen var enligt SR fallande oljepris som förorsakat landets misär inget nämdes om att det var det politiska styret som är huvudorsaken.

  8. Svt borde skämmas över sitt språkbruk men det är typiskt för vänstern, bara hat hela tiden.

    Lägg ner statsfinansierad media nu!

  9. Hallelulja Pettersson,om din önskan kunde gå i uppfyllelse !
    En av dessa vänsterextrema som växt upp med 68-rörelsen,är kommunistledaren Sjöstedt.På dagens text-TV vill denne ha Löfven som ny ”sonderingsperson”. Jo de skulle falla de röda i smaken…..
    F.ö. tittar Stenbock ofta på sena kvällar på Doku-program,från gamla DDR som först nu redovisar fakta,kring Statsledning och STASI-underlag.
    I går framkom att alla, (liksom nu SD utsättes för) som inte tillhörde socialismen,skulle uppfattas som landets fiender.
    Översatt var all opposition fientlig !!! Undrar allt oftare om Abzurdska vänsterpolitiker,följer någon form av handbok,från DDR ?

  10. Judarna i Europa är i praktiken utrotade så nu är antisemiterna, t.ex. SVT, igång med att få bort Israel från kartan.

Kommentera