Vad får gymnasielagen för ekonomiska konsekvenser?

INVANDRING. De ekonomiska konsekvenserna av den av S, MP, V och C framtvingade ”gymnasielagen” är oöverblickbara, skriver Merit Wager på dagens SVD. Tyvärr bakom betalvägg. 

Här är ett av ”barnen” som nu ska gå på gymnasiet med 16-åriga flickor…

Det är märkligt, medan de äldres matportioner mäts i gram och ören. Det är märkligt att jag inte kan bygga ett utedass på landet utan konsekvensutredning men när det gäller invandring krävs inget liknande.

Hur mycket påverkar invandringen miljön, vad kostar den på kort och lång sikt, finns det bostäder, skolor och lärare till 9.000 afghaner?

Har afghanerna en rimlig chans att klara studierna och skaffa ett arbete inom sex månader efter avslutade studier eller förlänger vi bara tiden till deras hemresa.

De runt 9000 personerna som omfattas av lagen ska söka lån från CSN för att bekosta sitt uppehälle och sitt boende själva.

Kommer de att kunna betala tillbaka och kan de ordna boende själva?

-Pettersson undrar:

  • Har de politiker som röstade för denna lag, räknat på kostnaderna, både ekonomiska och mänskliga?
  • Har de kontrollerat att det finns lärare och övriga resurser för 9000 nya elever som i de flesta fall inte kan svenska språket och i övrigt inte har kunskaper för att gå på ett svenskt gymnasium?
  • Har de på allvar funderat på konsekvenserna av att lagar och regler som ska gälla för alla inte gäller för denna ljugande grupp män som saknar asylskäl och fått flera avslag?

Jag tror att Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet bara chansar, de leker med skattebetalarnas pengar och med människors liv och framtid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Vad får gymnasielagen för ekonomiska konsekvenser?

  1. Jag tycker vi ska tillämpa gymnasielagen retroaktivt. Alla som klarar en gymnasieutbildning får stanna, de som inte klarar en gymnasieutbildning kan åka tillbaka till sitt hemland. Inga bidrag. Bara lån som för svenska studenter.

  2. Det har väl en enorm påverkan på hela samhället, lyckas man integrera eller vad nu avsikten är, upp till 160 000 personer per år så är det fantastiskt bra och de flesta blir glada. Om det inte lyckas så blir många, förmodligen inklusive de nya i landet , mera ledsna.
    Högt spel med stora insatser, kan man väl sammanfatta det som.

  3. Tänk dom fyra skitpartierna har fortfarande egen majoritet i riksdan med sina 175 mandat så vi lär se fler dårskaper från dom trots en eventuell M KD SD regering.

  4. Det är väl lätt att lösa ekonomiskt säger PK-sekten, det är bara att låta de dumma jävlar pensionärerna jobbar några år ytterligare så de hinner betala in mer härliga skattekronor som vi kan slösa bort på våra pensionsräddare och kulturberikare.

      • Japp så är det, det kanske är bättre att staten löper linan ut, man inrättar krematorium i varje ort och stadsdel samt större företag. Då kan framtida pensionärer jobba tills sista dagen och de nästan stupar, sedan kan de gå själv in i ugnen. Därmed har staten sugit varenda skattekrona som sedan kan finansiera ytterligare massinvandring.

  5. För en normal intelligent Människa stod det klart från början att dessa livsformer kommer att få livstids försörjning här i Sverige. Allt annat va bara spel för galleriet för att ha ”ryggen fri”. För nu kan man gömma sig bakom rättens dom. Sveriges politiska ”Buskis” fortsätter och närmar sig andra akten. Jag anta att domen va beställt bakom kulisserna.

  6. Hoppas det är vänstermupparnas döttrar som blir tafsade på av dessa skäggbarn.Först då kanske 5 öringen trillar ner..
    Men troligtvis inte då heller,det är så synd om dem. Vem vet vilken uppväxt dessa haft? Det pkgoda vinner pga att den andra sidan är tyst och inte slänger ut patrasket från maktens boningar.
    Vi är för mesiga helt enkelt i detta landet som jag inte ens vill kalla vid namn.
    Ett riktigt skitigt islam-land har det blivit
    Men det får man väl inte säga i detta djäfvla landet!!!!

  7. Jag tror att en stor del av de ensamkommande inte blir godkända för att få asyl genom att gå på gymnasiet. Deras förkunskaper är ofta inte tillräckliga för gymnasiestudier eller beroende på andra skäl som kommer fram i utredningen av varje person.

    Alla kommer inte heller att söka tillstånd.

    • Gymnasielagen är bara en tillfällig lag som kom till av speciella omständigheter.
      Men jag har ändå varit emot att de 9.000 skulle få stanna men MP hotade ju att lämna regeringen om det inte blev som de ville.

  8. Man behöver inte vara Einstein för att begripa vad dessa 9000 kommer att kosta på både kort och lång sikt, tror någon på allvar att dessa 9000 kommer att vara lönsamma för Sverige ?

    • Svaret är NEJ. De blir en kostnad som inte går att få siffror på inte nu och inte i framriden. Det blir som vanligt när det gäller skattebetarnas pengar man tar fram kreativ bokföring. Så gör man även i bolag som är på dekis. Jag hoppas att det kommer en riktigt rejäl finanskris snarast så ALLA idioter i detta förhoppningsvis får ett uppvaknande att Sverige var ett korthus som stod på kvicksand.

      • Dessa kostnader kommer med all sannolikhet att redovisas på samma sätt som BRÅ hittills har redovisat utlänningars kriminalitet. Alltså att invandrarna inte kostar samhället mer än vad svenskarna kostar i bidrag.

  9. Grattis PK, hoppas innerligt att din/ Era döttrar får gå i samma klass/er som Baaarnet ovan och hans lekkamrater, blir spännande. Tips gör en dokusåpa, sänd live.

Kommentera